Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

ATTN

Forum dyskusyjne poświęcone zagadnieniom związanym z tworzeniem serwisów z wykorzystaniem zaawansowanych technologii takich jak PHP, Perl, mySQL, ASP, CGI, XML, itp.

Moderator: Grupa pościgowa ;-)

ATTN

Postprzez Sapharite » 12 września 2005, o 18:23

Hej sluchaj zrobilem sobie skrypt logujacy korzystajac z Twojego pliku i pliku konfiguracyjnego. Ale wyskakuje mi blad po nacisnieciu przycisku logowanie.
Blad ten jest nastepujacy:

"Access denied for user: '[email protected]' (Using password: NO)"

Czy jest to blad pliku konfiguracyjnego do Twojego skryptu z artykulu czy to cos innego? Jesli to plik konfiguracyjny (polaczeniowy z baza danych - php do mysql) to moze zaproponuj mi jakas alternatywe co?? :wink:
Ostatnio edytowano 12 września 2005, o 20:42 przez Sapharite, łącznie edytowano 1 raz
Sapharite
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 8
Dołączył(a): 1 września 2005, o 12:18

ATTN. Dexter

Postprzez OnE.Killer » 12 września 2005, o 18:25

a podales dobrego uzytkownika i hasło do bazy danych ?? :>
bo ja tez go wzialem i lata pieknie :]
w pliku mysql.php chyba sie zmienia :D jak sie nie myle
OnE.Killer
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 11
Dołączył(a): 12 września 2005, o 18:08

Postprzez Sapharite » 12 września 2005, o 18:40

Sapharite
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 8
Dołączył(a): 1 września 2005, o 12:18

Postprzez OnE.Killer » 12 września 2005, o 18:48

OnE.Killer
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 11
Dołączył(a): 12 września 2005, o 18:08

Postprzez Sapharite » 12 września 2005, o 19:06

Sapharite
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 8
Dołączył(a): 1 września 2005, o 12:18

Postprzez OnE.Killer » 12 września 2005, o 19:12

OnE.Killer
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 11
Dołączył(a): 12 września 2005, o 18:08

Postprzez Sapharite » 12 września 2005, o 19:18

Sapharite
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 8
Dołączył(a): 1 września 2005, o 12:18

Postprzez OnE.Killer » 12 września 2005, o 19:20

Tak chyba bedzie najlepiej :P masz tu dzialajace
OnE.Killer
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 11
Dołączył(a): 12 września 2005, o 18:08

Postprzez januzi » 12 września 2005, o 19:44

patrze patrze i nie widze
gdzie niby skrypt loguje sie do bazy danych ? skoro klasa nie jest uzywana wogole ? tak wiec moze by tak najpierw zalogowac sie do bazy, a dopiero potem wykonywac na niej operacje ? hmmm ?
czy moze jestem slepy i na tym co zacytowaliscie nie zauwazylem tego ?
Ostatnio edytowano 12 września 2005, o 19:51 przez januzi, łącznie edytowano 1 raz
januzi
Mega GURU
Mega GURU
 
Posty: 1431
Dołączył(a): 18 października 2002, o 13:53

Postprzez Sapharite » 12 września 2005, o 19:51

Ostatnio edytowano 12 września 2005, o 19:52 przez Sapharite, łącznie edytowano 1 raz
Sapharite
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 8
Dołączył(a): 1 września 2005, o 12:18

Postprzez OnE.Killer » 12 września 2005, o 19:52

OnE.Killer
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 11
Dołączył(a): 12 września 2005, o 18:08

ATTN. Dexter

Postprzez Sapharite » 12 września 2005, o 21:40

Nie ma co chlopaki pomyslalem 2 godziny i wkoncu na chlopski rozum mam dzialajacy skrypt DEXTERA z wlasnym kodowanym haslem w bazie przy pomocy mechanizmu sha1 (md5 jest dobry ale bardziej mozliwy do rozkodowania ;) )

Za zgoda Dextera umieszcze skrypt w pliku Zip w archiwum albo gdzies do sciagniecia. Przepraszam Moderatorow...
Ostatnio edytowano 13 września 2005, o 01:01 przez Sapharite, łącznie edytowano 1 raz
Sapharite
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 8
Dołączył(a): 1 września 2005, o 12:18

Postprzez platekr » 13 września 2005, o 00:05

Skrypt można też umieścić w całości w pliku ZIP na swoim serwerze. Już wielokrotnie prosiłem o krótkie przykłady najwyżej fragmentów kodu, a nie długaśne skrypty. Zbyt długi kod wklejany przez użytkowników moderatorzy forum powinni skracać, bo forum, jeśli ma nie być okresowo czyszczone, nie może być przeładowane tekstami. Baza danych nie jest z gumy.
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1737
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland


Powrót do PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron