Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Błąd - dodawanie pustej linijki kodu na końcu dokumentu

Forum dyskusyjne poświęcone programowi Pajączek 5 NxG. Wysyłaj tutaj tylko wiadomości dotyczące tego programu.

Moderator: Grupa pościgowa ;-)

Błąd - dodawanie pustej linijki kodu na końcu dokumentu

Postprzez goldenhand » 31 sierpnia 2011, o 18:33

Jak w temacie... za każdym razem gdy otwieram dokument html, czy xml dodawana jest na końcu dokumentu pusta linijka.
Próbowałem usuwać ją ręcznie i zapisywać, ale po ponownym otwarciu znów się pojawia.
goldenhand
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 151
Dołączył(a): 2 sierpnia 2008, o 13:21

Postprzez platekr » 8 września 2011, o 23:09

W wykonanym szybko teście, nie mogę powtórzyć. Usunięty pusty wiersz nie jest na nowo dopisywany. Może to kwestia konfiguracji. Wersja 5.9.6.
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

Postprzez goldenhand » 9 września 2011, o 09:21

Mam najnowszą wersję 5.9.6 i Win 7

A gdzie to można skonfigurować i jak?
Właściwie sprawdziłem, że dzieje się tak ze wszystkimi rodzajami plików, też .htaccess. Zamykam upewniając się, że nie ma pustej linii na końcu, a po otwarciu i tak się pojawia - nie dobrze...
goldenhand
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 151
Dołączył(a): 2 sierpnia 2008, o 13:21

Postprzez goldenhand » 10 września 2011, o 16:34

To jak ? Można to gdzieś ustawić w Pajączku?
goldenhand
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 151
Dołączył(a): 2 sierpnia 2008, o 13:21

Postprzez platekr » 11 września 2011, o 20:34

Z podobnych ustawień, które przychodzą mi do głowy, a mogą mieć wpływ, to np. 'nie pozwalaj na kursor poza końcem dokumentu' lub 'usuwaj puste znaki z końca wierszy'. Obydwa są w ustawieniach dokumentów w oknie ustawień edytora.
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

Postprzez goldenhand » 12 września 2011, o 08:44

Obydwie opcje były już zaznaczone. Na próbę je odhaczyłem i zapisałem ustawienia, po czym znów włączyłem i zapis - ale dalej to samo.
Może w plikach ustawień po wyeksportowaniu można coś zmienić? Mogę spróbować, ale muszę wiedzieć którą linię.
A... może dodam, że dzieje się tak po ostatniej aktualizacji - w wersji 5.9.5 nic takiego nie występowało
goldenhand
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 151
Dołączył(a): 2 sierpnia 2008, o 13:21

Postprzez goldenhand » 17 września 2011, o 17:10

Nie wiem dlaczego (nic nie dotykałem) ale zniknęły mi rozszerzenia plików w oknie "moje serwisy" Można to gdzieś ustawić? - sorry ale nie mogę znaleźć
goldenhand
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 151
Dołączył(a): 2 sierpnia 2008, o 13:21

Postprzez goldenhand » 18 września 2011, o 12:44

Dobra kurna mam - to system schował te rozszerzenia. Jeszcze tylko to drugie

Szukając tej opcji kliknąłem w oknie "moje serwisy" na "pokaż menu systemowe" - teraz to też chciałbym zmienić z powrotem na pajączkowe ( ale jak?)
goldenhand
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 151
Dołączył(a): 2 sierpnia 2008, o 13:21

Postprzez januzi » 22 września 2011, o 11:43

Rozwiń sobie menu w moich serwisach (te strzałki w dół, jeśli się nie pokazuje całe). Ikonka z pomarańczowym prostokątem będzie miała niebieskie podświetlenie i ramkę. Kliknij, żeby usunąć podświetlenie.
januzi
Mega GURU
Mega GURU
 
Posty: 1431
Dołączył(a): 18 października 2002, o 13:53

Postprzez goldenhand » 22 września 2011, o 12:22

W lewym panelu, pod napisem "moje serwisy" mam tylko nazwy serwisów w rozwijanej liście.
Nie mam u siebie tych ustawień, o których mówisz - a powinny być po prawej stronie. Dawno temu wyłączyłem je, bo ich nie używałem.
Nie wiem jednak jak je włączyć ponownie.
goldenhand
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 151
Dołączył(a): 2 sierpnia 2008, o 13:21

Postprzez januzi » 23 września 2011, o 14:20

Wrzuć zrzut ekranu.
januzi
Mega GURU
Mega GURU
 
Posty: 1431
Dołączył(a): 18 października 2002, o 13:53

Postprzez goldenhand » 23 września 2011, o 15:57

Jeśli nie masz nic przeciwko, to wróćmy do tematu na początku listopada. Wyjeżdżam... Wtedy screena wrzucę po powrocie - sorry
goldenhand
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 151
Dołączył(a): 2 sierpnia 2008, o 13:21

Postprzez januzi » 24 września 2011, o 08:54

Nie ma pośpiechu.
januzi
Mega GURU
Mega GURU
 
Posty: 1431
Dołączył(a): 18 października 2002, o 13:53

Postprzez goldenhand » 27 października 2011, o 08:46

goldenhand
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 151
Dołączył(a): 2 sierpnia 2008, o 13:21

Postprzez MrMoon » 2 listopada 2011, o 22:16

Potwierdzam u mnie to samo!
1. Dla testu stworzyłem nowy czysty dokument.
2. Na szybciora opcja : HTML -> XHTML (i już pojawia się pusta linijka na końcu dokumentu).
3. Kasuję ta linijkę, i zamykam dokument.
4. Po ponownym otwarciu pusta linijka pojawia się ponownie.

W sumie dla mnie to żaden problem, niemniej nie da się ukryć że występuje.
(PNxGv5.9.6, Windows 7)
MrMoon
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 9
Dołączył(a): 13 października 2010, o 08:08


Powrót do Pajączek 5 NxG

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron