Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

edytor map odsyłaczay

Forum dyskusyjne poświęcone programowi Pajączek 5 NxG. Wysyłaj tutaj tylko wiadomości dotyczące tego programu.

Moderator: Grupa pościgowa ;-)

edytor map odsyłaczay

Postprzez szikagobul » 16 grudnia 2004, o 02:24

mam kłopot z edytorem map odsyłaczy. Najpierw jest zaszarzony, mogę go włączyć tylko przy osadzaniu grafiki. Ale co z tego skoro i tak nic się nie dizeje - wprowadzonych danych nie mogę zmienić, a i tak nic nie działa (braz zmian w kodzie). Co robię źle?
szikagobul
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 3
Dołączył(a): 16 grudnia 2004, o 01:56

edytor map odsyłaczay

Postprzez platekr » 16 grudnia 2004, o 11:08

Proszę opisać dokladnie krok po kroku jak powtórzyć tę sytuację, bowiem inaczej możemy na podstawie powyższego niedokładnego opisu tylko domyślać się o co chodzi.
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

edytor map odsyłaczay

Postprzez szikagobul » 16 grudnia 2004, o 11:49

otwarcie programu->nowy->Shift+Ctrl+I (w menu Narzędzia 'edytor map odsyłaczy' zawsze zaszarzony - nieważne, czy na stronie jest już osadzona grafika, czy ją zaznaczam, czy nie) ->wstawiam grafikę (gif lub jpg) -> teraz mogę ustawić dane mapy (na razie chcę mapować 1 prostokąt), czyli nazwa mapy + definiuję obszar + def. odnośnik URL -> OK ->

Teraz dwa scenariusze:
1. (1%) w oknie wstawiania grafiki pole 'użyj mapy' już jest zaszarzone (w okienku nazwa poprzedzona #). -> w podglądzie nic nie dzieje się (ale grafika obwiedziona na 2-3 pix niebiesko)
2. (99%) w oknie wstawiania grafiki nazwa mapy 'czarna' ale obok grafiki pojawia się częśc kodu (patrz niżej). Oczywieście mapowanie nie działa, grafika też obwiedziona na niebiesko

Program przeinstalowywałem, System XP Home

Przed:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<meta content="MSHTML 6.00.2900.2523" name="GENERATOR">
</head>

<body background="c:\! temp\www.redef.pl\tlo_1.gif">

<table height="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" border="0">
<tbody>
<tr>
<td valign="center" align="middle">&nbsp;&nbsp;</td>
</tr>
</tbody>
</table>


</body>
</html>



Po:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<meta content="MSHTML 6.00.2900.2523" name="GENERATOR">
</head>

<body background="c:\! temp\www.redef.pl\tlo_1.gif">
<map <area=" <area">

<table height="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" border="0">
<tbody>
<tr>
<td valign="center" align="middle">
<img height="115" alt="[Rozmiar: 21380 bajtów]" src="hid_mc_gfx/main_top.jpg" width="760" usemap="#36987">
' name='36987">' coords="23,12,282,98" shape="rect"
<map <area=" <area">
&nbsp;</td>
</tr>
</tbody>
</table>

</map>
</body>
</html>
szikagobul
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 3
Dołączył(a): 16 grudnia 2004, o 01:56

edytor map odsyłaczay

Postprzez LEMUR » 16 grudnia 2004, o 14:06

LEMUR
GURU!
GURU!
 
Posty: 1109
Dołączył(a): 7 listopada 2002, o 21:13

edytor map odsyłaczay

Postprzez szikagobul » 16 grudnia 2004, o 17:31

szikagobul
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 3
Dołączył(a): 16 grudnia 2004, o 01:56


Powrót do Pajączek 5 NxG

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron