Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

emacs

Forum dyskusyjne, na którym można dyskutować na wszelkie tematy, których nie dotyczą pozostałe fora. Do testów proszę używać forum testowego. Proszę już nie zgłaszać stron do oceny. Za dużo było spamu.

Moderator: Grupa pościgowa ;-)

emacs

Postprzez januzi » 14 stycznia 2005, o 14:08

Pod linuxem (pod winda tez) jest edytor plikow. Ma on fajna funkcje, po wcisnieciu taba formatuje linie w ktorej aktualnie jest kursor (przesuwa tak, zeby pasowalo do linii wyzej).
Czy w Pajaczku da sie uruchomic cos takiego ? Zaznaczam, ze kolejne nacisniecia tab nie robia juz niczego w tekscie.
januzi
Mega GURU
Mega GURU
 
Posty: 1431
Dołączył(a): 18 października 2002, o 13:53

emacs

Postprzez platekr » 14 stycznia 2005, o 16:06

platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

emacs

Postprzez januzi » 14 stycznia 2005, o 16:14

januzi
Mega GURU
Mega GURU
 
Posty: 1431
Dołączył(a): 18 października 2002, o 13:53

Postprzez platekr » 14 stycznia 2005, o 16:43

platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

Postprzez januzi » 14 stycznia 2005, o 16:57

nie chcialem zasmiecac bt :) bo to w zasadzie nie nadaje sie na bt ani do problemow z pajaczkiem

ok, naciskam tab, linia sie przesuwa, naciskam jeszcze raz i linia znowu sie przesuwa, itd. czy jest mozliwosc, zeby linia sie przesunela do miejsca w jakim znalazla by sie w momencie formatowania i pozostala w nim niezaleznie od ilosci nacisniec taba ?

podpowiedzi, czyli pomoc, na samym dole na belce (bez zmian | wrs | kol | wstawianie | pomoc) wyswietlaja sie podpowiedzi, kazda opcja w ustawieniach Pajaczka jest ladnie opisana, niestety nie zawsze sie miesci w linii ( "..aby szybki podglad, dostepny z listy plikow, byl au" <= ciach, nie weszlo)

pewnie to przez to, ze siedzialem do 5 rano, ale nie potrafie znalezc opcji ktora by te podpowiedzi modyfikowala
januzi
Mega GURU
Mega GURU
 
Posty: 1431
Dołączył(a): 18 października 2002, o 13:53


Powrót do Offtopic czyli tematy niezwiązane

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron