Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Inspektor CSS vs Zaznaczanie tekstu w Głównym Oknie

Forum dyskusyjne poświęcone programowi Pajączek 5 NxG. Wysyłaj tutaj tylko wiadomości dotyczące tego programu.

Moderator: Grupa pościgowa ;-)

Inspektor CSS vs Zaznaczanie tekstu w Głównym Oknie

Postprzez Scooby » 15 sierpnia 2010, o 18:37

Pokoleji... (może u Ciebie też to występuje :?:)

1. Wpisz dowolne dane do Inspektora CSS.
2. Przechodząc do Głównego Okna zaznacz jakiś tekst i...
3. Problem pojawia się przy zaznaczeniu, (lub czasem) przenoszeniu tekstu w inne miejsce.

Problem ten nie występuje w ogóle, kiedy mam wybrany Inspektor Znaczników. Wówczas bez problemu mogę wypełnić w nim dowolne pole, przejść do Głównego Okna i zaznaczając tekst, przenieść go w inne miejsce w edytorze.

Inaczej jest z Inspektorem CSS.
Scooby
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 18
Dołączył(a): 24 marca 2010, o 21:51

Inspektor CSS vs Zaznaczanie tekstu w Głównym Oknie

Postprzez platekr » 17 sierpnia 2010, o 18:19

Niestety nie mogę powtórzyć. Może coś źle robię...
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

Postprzez Scooby » 18 sierpnia 2010, o 13:33

Najlepiej będzie to pokazać:

http://www.youtube.com/watch?v=AmjgYXSGQpc

Zaznaczenie i przenoszenie nie działa tylko w przypadku, gdy aktywna jest zakładka Inspektora CSS.
Jeśli zaznaczona jest inna zakładka np: Inspektor Znaczników, wszystko wraca do normy i można swobodnie zaznaczać i przenosić tekst.

Jeżeli znasz rozwiązanie, odpisz. Dzięki.
Scooby
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 18
Dołączył(a): 24 marca 2010, o 21:51

Postprzez platekr » 20 sierpnia 2010, o 15:45

Dziękuję za filmik. Robię dokładnie to co Ty i nie mogę powtórzyć tego błędu (a widzę o co chodzi). Może to mieć związek z przeglądarką wbudowaną. Jeśli możesz, spróbuj zmienić przeglądarkę (między restartami programu) wykorzystywaną do podglądu na inspektorze css na mozille lub msie. Możliwe, że zdarza się jakiś wyjątek i program obchodząc ten błąd czegoś niedokańcza w ustawianiu programu po modyfikacjach. Przyjrzę się temu od strony kodu, a Ty spróbuj z tymi przeglądarkami.
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

Postprzez Scooby » 21 sierpnia 2010, o 22:47

Scooby
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 18
Dołączył(a): 24 marca 2010, o 21:51


Powrót do Pajączek 5 NxG

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron