Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

jak w phpMYadminie .. ?

Forum dyskusyjne poświęcone zagadnieniom związanym z tworzeniem serwisów z wykorzystaniem zaawansowanych technologii takich jak PHP, Perl, mySQL, ASP, CGI, XML, itp.

Moderator: Grupa pościgowa ;-)

jak w phpMYadminie .. ?

Postprzez koksik » 3 lipca 2007, o 19:29

koksik
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 145
Dołączył(a): 3 stycznia 2005, o 13:41

jak w phpMYadminie .. ?

Postprzez januzi » 4 lipca 2007, o 14:44

nie, obecnie nie ma
januzi
Mega GURU
Mega GURU
 
Posty: 1431
Dołączył(a): 18 października 2002, o 13:53

Postprzez koksik » 4 lipca 2007, o 15:41

Januzi to moze dasz mi jakis pomysl jak mam cos takiego zrobic:

chce zrobic export bazy danych i zebym potem mogl go importowac za pomoca pliku php ze skryptem ?

bede bardzo dzwieczny za pomoc ;)
koksik
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 145
Dołączył(a): 3 stycznia 2005, o 13:41

Postprzez januzi » 4 lipca 2007, o 17:02

albo
1. wyeksportowac dane do postaci insert into ...
2. napisac skrypt php, ktory przy pomocy file zrobi tablice
3. w petli for dodac do kazdej komorki w tablicy mysql_query( oraz )
4. na koniec zapisac zawartosc tablicy do pliku php z dodanym na poczatku laczeniem sie z baza, podanymi parametrami bazy (lub zainkludowanym plikiem z tymi parametrami)
albo
1. wyeksportowac dane do pliku
2. w skrypcie zrobic najpierw upload pliku txt, po uploadzie pobranie nazwy uploadowanego pliku i wczytanie go do tablicy
2a. polaczyc sie z baza
3. w petli wykonac mysql_query( $tablica[$index] ) ;

w przypadku samych tablic zaczynasz od linii CREATE TABLE i wczytujesz tresc zapytania az dojedziesz do pustego elementu w tablicy (ten pusty element zawsze sie powtarza po typie tabeli i parametrach typu charset, autoinc), gdy juz jest pelne zapytanie, to mysql_query( $zapytanie ) ;
januzi
Mega GURU
Mega GURU
 
Posty: 1431
Dołączył(a): 18 października 2002, o 13:53

Postprzez koksik » 4 lipca 2007, o 19:42

hehe, brzmi bardzo inteligentnie, nie wiem czy nie za bardzo jezeli chodzi o moje umiejetnosci :0 dlugo by zajelo Ci napisanie czegos takiego?? :)
koksik
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 145
Dołączył(a): 3 stycznia 2005, o 13:41

Postprzez januzi » 4 lipca 2007, o 20:11

januzi
Mega GURU
Mega GURU
 
Posty: 1431
Dołączył(a): 18 października 2002, o 13:53


Powrót do PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników