Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Z jakiego silnika korzysta "podgląd" Pajączka?

Forum dyskusyjne poświęcone programowi Pajączek 5 NxG. Wysyłaj tutaj tylko wiadomości dotyczące tego programu.

Moderator: Grupa pościgowa ;-)

Z jakiego silnika korzysta "podgląd" Pajączka?

Postprzez rafamalk » 27 października 2009, o 08:52

Witam

Wiem, że wcześniej był to odpowiednio IE6, IE7, ale teraz to już zgłupiałem.

Strona wygląda dobrze w IE 5.5, IE 6, IE 7, IE 8, Operze, Firefoxie, Google Chrome, Safari, a pod poglądem pajączka jeden div jest przesunięty...

Moje pytanie - z jakiego silnika korzysta Pajączek do generowania podglądu?

Pozdrawiam
rafamalk
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 6
Dołączył(a): 20 października 2009, o 19:12

Z jakiego silnika korzysta "podgląd" Pajączka?

Postprzez platekr » 27 października 2009, o 10:21

Z zainstalowanego w systemie MSIE lub Firefox w zależności od wyboru w ustawieniach programu / Przeglądanie / Wbudowana przeglądarka
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

Postprzez rafamalk » 29 października 2009, o 08:50

Dziwne właśnie, bo pod wszystkimi moimi przeglądarkami zainstalowanymi w systemie jest ok, a układ lekko przesuwa się tylko w podglądzie Pajączka...
rafamalk
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 6
Dołączył(a): 20 października 2009, o 19:12

Postprzez Arvydas » 21 stycznia 2010, o 23:15

Dlaczego podgląd pajączka nie obsługuje plików PHP, mimo że jest wyłącznie kod HTML? pojawia mi się ściąganie/zapisywanie pliku w dreamweaver 8 jest prawidlowy podgląd.

Wybaczcie ze porównuje do dreamweavera, ale jestem do niego przyzwyczajony.
Arvydas
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 21
Dołączył(a): 19 stycznia 2010, o 14:17

Postprzez platekr » 21 stycznia 2010, o 23:30

Pajączek umożliwia podgląd PHP. Jest o tym duży rozdział w pomocy do programu, jak również na stronie bloga z artykułami.
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

Re: Z jakiego silnika korzysta "podgląd" Pajączka?

Postprzez aplusbegaliks » 12 marca 2012, o 10:33

aplusbegaliks
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 3
Dołączył(a): 12 marca 2012, o 10:26

Re: Z jakiego silnika korzysta "podgląd" Pajączka?

Postprzez platekr » 12 marca 2012, o 11:20

Mówiąc o firefox miałem na myśli Mozilla Control: http://www.adamlock.com/mozilla/
co wywodzi się z tej samej linii co Firefox.
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

Re: Z jakiego silnika korzysta "podgląd" Pajączka?

Postprzez aplusbegaliks » 12 marca 2012, o 11:33

[quot]Mówiąc o firefox miałem na myśli Mozilla Control: http://www.adamlock.com/mozilla/
co wywodzi się z tej samej linii co Firefox.][/quot]

Naprawdę dziwię Ci się... Za żadne skarby nie chcę Cię obrazić ale słuchaj mnie uważnie i skup się.
Podajesz linka do plugina z 2005 roku !!! do wersji ff 1.5 - a głowa Cię nie boli ?
Pajączek ma wbudowaną opcję do wyboru domyślnej przeglądarki to fakt... tyle, że ta opcja nie działa za cholerę i przyznaj to bo się Cream.Software pogrąża...

serdecznie pozdrawiam
aplusbegaliks
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 3
Dołączył(a): 12 marca 2012, o 10:26

Re: Z jakiego silnika korzysta "podgląd" Pajączka?

Postprzez Przemo778 » 31 marca 2012, o 10:42

wtrącę swoje 3 grosze. Moim zdaniem podgląd w Pajączku jest totalnie zbędny i niepotrzebny :) .
aplusbegaliks jeśli tworzysz na pająku od tych kilku lat (ja również) to sam przyznasz że sprawdzanie czegokolwiek na jednej przeglądarce jest pomyłką - i tak klient odpali stronę na czymś o czym nie wiedziałeś że jeszcze istnieje :)
Więc moim zdaniem pająk powinien sobie darować podgląd (może działał by stabilniej - dalej wiesza mi się co kilka ... godzin - było minut więc postęp) dopóki firmy tworzące przeglądarki nie zaczną ich robić zgodnie ze standardami.
ja polecam najlepszy sposób: karta graficzna z 2 wyjściami -> 2 monitory (na jednym pająk i praca na drugim do podglądamy sobie na różnych przeglądarkach)
Przemo778
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 34
Dołączył(a): 14 czerwca 2006, o 19:14


Powrót do Pajączek 5 NxG

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron