Witam.
No więc przyznaję się. Przegapiłem to
Faktycznie jest taka możliwość i nawet nieźle działa, jednak jeśli wolno mi po marudzić, to gdyby zmodyfikować działanie skrótu do adekwatnego jak Alt+Tab gdzie np 3 skróty zdefiniowane przełączamy po prostu sekwencją np Alt+1 w kolejności występowania ich defincji. I tak 1 wciśnięcie tej kombinacji włącza dhtml+css, 2 wciśnięcie kombinacji włącza php, 3 wciśnięcie przełącza na html+js kolejne oczywiście ponownie włącza pierwszą kombinację czyli dhtml+css. O co mi generalnie chodzi. Pajączek ma bogactwo schematów kolorowania składni ( około 50 ), dla wielu z nich są zdefiniowane skróty klawiszowe i jeżeli korzystamy choćby z 3 czy 4 to musimy pamiętać o ich kombinacjach klawiszowych jeżeli nie chcemy przełączać się myszką. Najczęściej bywa tak ze korzysta się z co najmniej kilku programów a każdy posiada swoje własne skrót i spamiętanie konkretnie co który robi jest lekko mówiąc masakrą. Dla przykładu sekwencja Alt+Tab. Nie ważne czy siedzimy na windows czy linux to naturalnym sposobem na przełączanie się miedzy programami dla ludzi korzystających z klawiatury jest właśnie Alt+tab i myślę że żadna z tych osób nie zastanawia się jak przełączyć się między jednym a drugim programem tylko odruchowo wykonuje sekwencję Alt+Tab i z głowy. I właśnie o takie coś mi chodzi
Wiem wiem prawdopodobnie staram się wymyślić koło na nowo bo mechanizm który jest w pajączku sprawdza się nieźle nie mniej fajnie było by móc przełączać się właśnie takim jednym skrótem pomiędzy zdefiniowanymi schematami
W sumie to nawet nie musiało by być nowe narzędzie tylko odrobinę rozbudowany mechanizm zarządzania schematami który już istnieje w pajączku np poprzez dodanie pola wyboru na liście schematów w opcjach konfiguracyjnych powiedzmy "Dodaj do preferowanych", a dla wywołania tej funkcji dodatkowa poza już istniejącymi sekwencja klawiszy np Alt+1 żeby łatwo jedną dłonią to było wykonać
Oczywiście to ciągle tylko sugestia. Zdaję sobie sprawę że ma pan z tak sporym programem jak pajączek sporo roboty więc nie narzucam się a jedynie zgłaszam pomysł choć zapewne w niewłaściwym miejscu.
Serdecznie pozdrawiam.