Strona wykorzystuje ciasteczka (cookies). Dzięki cookies nasz serwis działa poprawnie. Treść polityki cookies znajduje się tutaj.

Teraz jest 26 maja 2018, o 05:28

Nowości Nowości na HTML i tworzenie stron WWW

Mapa strony HTML i tworzenie stron WWW » Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Forum dyskusyjne poświęcone zagadnieniom jezyka HTML i Flash oraz tworzeniu stron WWW.

Osadzanie video na stronie

Mam stronę napisaną w html. Pisałem ją w 2007 roku http://www.lisow.eu. Chciałbym umieścić krótki materiał video. Wstawiłem materiał
<div id="film">
<video src="gfx/dscf5263.avi" width="110" height="90"></video>
</div>
następnie:
<div id="film">
<embed src="gfx/dscf5263.avi" width="110" height="90"></embed>
</div>
Spozycjonowałem w css. Gdy podglądam plik lokalnie:
file:///D:/Web/index.html
wszystko jest OK. Gdy przesłałem plik na serwer próbuję podejrzeć niestety to nie działa. Przy znaczniku embed zgłasza się pobieranie pliku dscf5263.avi
Proszę o pomoc. Co robię źle.
Więcej : Osadzanie video na stronie | Wyświetlone : 276 | Odpowiedzi : 1


Pytania dotyczące pliku htaccess

Dzień dobry.
Kiedyś w swojej stronie stosował SSL, później z tego zrezygnowałem. Miałem też inną strukturę katalogów. W Internecie znalazłem link prowadzący do mojej strony, ale jest nieaktualny z powodów opisanych powyżej.
1. Czy przekierowanie napisane poniżej jest prawidłowe?
2. Czy w jednym pliku .htaccess można zawrzeć wiele poleceń ?

:Location *.(gif|jpg|png|ico)
Expires A15552000
:Location *.(js)
Expires A2592000
:Location *.(css)
Expires A2592000
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.?galeriamodelarska\.pl$
RewriteRule ^https://www.galeriamodelarska.pl/p_oryginaly_001/harrier/harrier_024.html(\/.*)?$ http://www.galeriamodelarska.pl/p_orygi ...
Więcej : Pytania dotyczące pliku htaccess | Wyświetlone : 1271 | Odpowiedzi : 0


Zapytania o media

Dzień dobry.
Mam stronę, do której chciałbym dołączyć inny arkusz stylów gdy będzie ona wyświetlana na urządzeniu z ekranem dotykowym.

<link rel="stylesheet" media="..." href="style.css">

Czy istnieje zapytanie o ekran dotykowy?
Więcej : Zapytania o media | Wyświetlone : 1402 | Odpowiedzi : 0


Sposób na kompresowanie obrazków przez dost. Internetu mobil

Witam.
Chciałbym, żeby wszyscy wchodzący na moją stronę mogli oglądać grafikę w oryginalnej rozdzielczości. Dostawcy Internetu mobilnego stosują kompresję plików graficznych. Niewielu użytkowników takiego Internetu wie, że może ustawić ustawić wielkość kompresji lub ją usunąć. Moja strona ma na celu prezentację zdjęć, dlatego przeglądanie jej z zastosowaniem kompresji nie ma sensu.
Czy twórca strony internetowej może wymusić ładowanie bez ingerencji w transmisję. Ja stosuję Protokół SSL, ale ma to swoje wady, nie mogę dołączać zewnętrznych ...
Więcej : Sposób na kompresowanie obrazków przez dost. Internetu mobil | Wyświetlone : 1841 | Odpowiedzi : 3


Responsive design

Witam
szukam jakiegoś darmowego, internetowego kursu RWD. Czy ktoś mógłby coś polecić?
Więcej : Responsive design | Wyświetlone : 2400 | Odpowiedzi : 5


emaile marketingowe w html specyfikacje a programy pocztowe

Witajcie

Przygotowuje się do projektowania emaili marketingowych na potrzeby pewnej kampanii

Czy wiecie gdzie znajdę specyfikacje zgodności znaczników i ccs z programami pocztowymi i webmail?
Więcej : emaile marketingowe w html specyfikacje a programy pocztowe | Wyświetlone : 1801 | Odpowiedzi : 1


Gradienty

Dzień dobry.
W arkuszu stylów mam takie wpisy:
html, body { background-color: #c0c;
background-image: repeating-linear-gradient(#c0c 0, #c0c 10px, #c3f 10px, #c3f 20px);
color: #fff;
margin: 0;
padding: 0;
border: 0;
text-align: center;
font-family: arial, tahoma, calibri, verdana, helvetica, 'times new roman', sans-serif;
font-size: 14px }
...
#topfotki { width: 940px;
min-height: 1000px;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
background-color: #c0c;
background-image: repeating-linear-gradient(#c0c 0, #c0c 10px, #c3f 10px, #c3f 20px)}
...
#menu, #podmenu { background-color: #c0c;
background-image: repeating-linear-gradient(#c0c ...
Więcej : Gradienty | Wyświetlone : 1938 | Odpowiedzi : 3


pobieranie tylko ostatniego zdjęcia

Mam kamerkę która co 30 sek. wykonuje zdjęcie i wysyła na serwer. Problem polega na tym, że każde zdjęcie na inną nazwę (jakaś_nazwa$data$godzina). W oprogramowaniu kamery nie mogę zdefiniować wysyłania tylko jednego zdjęcia z tą samą nazwą. Chciałbym wyświetlać na stronie zawsze tylko ostatnie zdjęcie... Jak sobie z tym poradzić?
Więcej : pobieranie tylko ostatniego zdjęcia | Wyświetlone : 3233 | Odpowiedzi : 6


pobieranie danych z kodu innej strony

Na stronie wygenerowanej przez oprogramowanie sterownika (bascom) i zapisanej w epromie mam dane znajdujące się w określonych linijkach kodu. Czy jest możliwe pobranie danych z poszczególnych linijek kodu (np z linii: 25, 27, 29) i wstawienie ich do formularza na lokalnej stronie na dysku?
Więcej : pobieranie danych z kodu innej strony | Wyświetlone : 3579 | Odpowiedzi : 2


Statystyki Shoutcast

Witam. Jeżeli źle trafiłem z tematem to przepraszam, ale potrzebuje pomocy w związku ze zrobieniem prostych statystyk shoutcast na moja stronę radiowa. Bez żadnych słuchaczy i tytułu piosenki, która aktualnie leci. Chodzi mi tylko i wyłącznie o prezentera i audycje jaką aktualnie powyższy prowadzi. Po więcej informacji zapraszam na gg 31768315, bądź przez mail który znajdziesz pod adresem http://www.reggae-station.xaa.pl/index.html zakładka "kontakt".
Więcej : Statystyki Shoutcast | Wyświetlone : 2612 | Odpowiedzi : 2


 

Zaloguj


Statystyki

Liczba postów: 23245 • Liczba wątków: 5347 • Liczba użytkowników: 5039

cron