Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 18 maja 2025, o 11:21

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

mod_rewrite

Więcej : mod_rewrite | Wyświetlone : 3490 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Więcej szablonów

Witam, czy moze na w internecie sagdzies zamieszczone dodatkowe szblony do tego programu?? Jesli nie to czy firma CreamSoftware planuje stworzyć jakiś dodatek z szablonami??
Więcej : Więcej szablonów | Wyświetlone : 8992 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Inne nasze programy

Wykryte błedy

1. Jestem w kodzie HTML, wchodzę w edytor wizualny, wracam z niego i znikają mi zamykające tagi </li> poza ostatnim w elemencie listy.

2. Mam w kodzie np
<div class="<%=$var%>">
po zrobieniu foramatowania otrzymuję
<div class="<%=$var%">">
czyli wkrada się cudzysłów niepotrzebny.

Z <? ?> czy <?php ?> nie ma problemu, ale <% %> też jest często wykorzystywany.

Tomek

P.S. i jak zrobić aby Pajączek poprawnie odczytywał i stosował w podglądzie bezwzględne odniesienia do plików np ...
Więcej : Wykryte błedy | Wyświetlone : 3664 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

Moje uwagi/pomysły - różne

1a. Dynamiczne podpowiedzi HTML - czy mozna istawić 0 sekund a nie 0,5 sekundy ?

1b. dobre byłoby takie coś, że jak wpisuję jakiś atrybut np "class" to on już na liście podpowiedzi się zaznacza i wtedy Enter i już go mam, a ta np w div wpisuję class albo całe ręcznie albo muszę lecieć do niego przez listę podpowiedzi a to trochę uciążliwe, z automatycznym przeskakiwaniem na liście do danej podpowiedzi po prostu wpisuję ...
Więcej : Moje uwagi/pomysły - różne | Wyświetlone : 5727 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Pajączek 5 NxG

Śmieszne

Witam. Postanowiłem że nie może to przejść bez rozgłosu, więc pośmiejcie się lub popłaczcie (nie wiem co odpowiedniejsze).
Najpierw link: http://www.eye-inspiration.com/. Oglądnijcie sobie projekty tego gościa i sprawdźcie kod. Zrobił stronę dla mojego kolegi i ten kolega poprosił mnie o swoje zdanie, więc zdanie było odpowiednie. Skrytykowałem cały kod, 0 zgodności. No i ten kolega przesłał tą krytykę do twórcy. Potem do mnie pisał na gg i mnie straszył że za takie zdanie mnie znajdzie ...
Więcej : Śmieszne | Wyświetlone : 9312 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Moje uwagi/pomysły - Formatowanie kodu CSS

Witam.
Widzę, że jest klika opcji foramtowania kodu CSS i jest nieźle.
Natomaist mam prpozycję ulepszenia:
1. dać możliwość ustalania czy po dwukropku ma być spacja czy też nie
2. jeśli własności w jednej linii to dać możliwość ustalania czy po średniku ma być spacja czy też nie
3. jest możliwość sortowania własności alfabetycznie - możnaby dodać możliwość ich sortowania wg zadanego szablonu (tutaj mozliwośc edycji kolejności własności)
4. możliwość ustalenia, że np do 80 ...
Więcej : Moje uwagi/pomysły - Formatowanie kodu CSS | Wyświetlone : 3377 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Propozycja2

Chciałbym zaproponować coś czego mi brakuje w Supełku : Chciałbym aby w trakcie tworzenia nowego zadania program pytał do kiedy jest ono ważne (data ważności) czyli kiedy na stać się nieaktywne lub ewentualnie usunięte. Ważne jest to wtedy gdy ma się ustawionych dużo zadań i trzeba je usuwać ręcznie. Np: Chcę aby mi program przypominał w niedzielę abym np. spakował plecak dajmy na to :) ale tylko ...
Więcej : Propozycja2 | Wyświetlone : 10545 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Inne nasze programy

System rzymski w PHP

Czy istnieje wbudowana funkcja w PHP dokonujaca zamiany zwyklej cyfry 1,2,3 na system rzymski I,II,II,IV itp.
Jakos się nie moge doszukac w manualu :?:
Więcej : System rzymski w PHP | Wyświetlone : 3399 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Podmiana pliku ze stylami

Chciałbym podpiąć strony jednego z "obcych" serwisów do swoich stron, ale ze swoim plikiem styli. Oczywiście jst zgoda autora "obcego" serwisu. Czy można jakoś "przepuścić" strony przez php i podmienić style, oraz pozamieniać linki, aby wszystko działało prawidłowo?
Więcej : Podmiana pliku ze stylami | Wyświetlone : 4815 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039