Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 7 czerwca 2025, o 22:07

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Pobieranie plików - wizja

Ostatnio zastanowiłem się nad nowym pobieraniem plików(,np. obrazków). Byłem zafascynowany stroną http://office.microsoft.com/clipart/default.aspx?lc=pl-pl gdzie po kliknięciu na CHECKBOXY skrypt dodawał kolejne pozycje i informował: tyle a tyle jest w koszyku i tyle teraz jest KB do ściągnięta w czasie x przy prędkości 56kb/s. Na koniec skrypt pobierał tylko wybrane pliki do jednego. Więc mam pytanie: jak zrobić to w przypadku PHP, aby wyniki były wyświetlane "na żywo", po kliknięciu na CHECKBOX i np. z boku był ...
Więcej : Pobieranie plików - wizja | Wyświetlone : 3666 | Odpowiedzi : 3 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Czy istnieje mod w PHP

Czy istneje w specyfikacji PHP funkcja zwana modulo, która jest np. używana w Excelu do weryfikowania cyfry kontrolnej kodów EAN, REGON, PESEL itd.
Z góry dzięki
Więcej : Czy istnieje mod w PHP | Wyświetlone : 3650 | Odpowiedzi : 3 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

tabele!!!

Mam takie pytanie :D Wszystkim nie podobają tablele :( Jakimi kodami moge zastąpic znacznik <table>, :D Mile widziane przykłady :P
Więcej : tabele!!! | Wyświetlone : 7066 | Odpowiedzi : 12 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

target w XHTML

Hmmm... Szukałem trochę i nie mogłem znaleźć (może oczy już nie te... :P):

Jaki jest w XHTML odpowiednik dla target="_blank" Co trzeba zrobić żeby był ten sam efekt :/ :oops:
Więcej : target w XHTML | Wyświetlone : 4550 | Odpowiedzi : 4 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Linia pionowa

No właśnie, Jak zrobić linie pionową w HTMLu?
Więcej : Linia pionowa | Wyświetlone : 7360 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Dla bardzo początkujących

Nie wiem jak to zrobic?! ;(

Mam do Was pytanie, moze ktos zrozumie o co mi chodzi, poniewaz ja nie za bardzo znam sie na php.
Otoz...Robie na swoja strone system newsow z mozliwoscia komentowania...
Sciagnelam skrypt z internetu i nie bardzo wiem jak go wlozyc do html'a i zeby on potem dzialal majac ten sam wyglad strony co w html'u.
W jednym folderze mam pliki html'owe a w drugim folderze mam pliki skyptu, ktory jest dosyc dlugi i sklada sie ...
Więcej : Nie wiem jak to zrobic?! ;( | Wyświetlone : 2623 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Sklep internetowy

Więcej : Sklep internetowy | Wyświetlone : 6736 | Odpowiedzi : 8 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Czy funkcja istnieje czy nie

Więcej : Czy funkcja istnieje czy nie | Wyświetlone : 2426 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Pajączek mógłby być jeszcze lepszy!

Więcej : Pajączek mógłby być jeszcze lepszy! | Wyświetlone : 13565 | Odpowiedzi : 15 | Dział : Pajączek 5 NxG

Forum takie jak to! Pytanie.

Więcej : Forum takie jak to! Pytanie. | Wyświetlone : 2637 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039