Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 15 maja 2025, o 11:50

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Mp3

Więcej : Mp3 | Wyświetlone : 8085 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Inne nasze programy

Lista zadań do wykonania - serwis

Czy w Pajączku istnieje możliwość przypisywania zadań do serwisu, a nie tylko do konkretnego pliku w serwisie? Przydałaby się taka funkcjonalność gdyż często zadania w serwisie odnoszą się do kilkunastu plików, albo mają charakter ogólny. Najgorsze jest to, że długo trwa odczytywanie zadań do wykonania w serwisie. Zwłaszcza gdy serwis jest duży, a dostęp do niego mamy przez LAN.

Pozdrawiam
Rafał Ptak
Więcej : Lista zadań do wykonania - serwis | Wyświetlone : 7684 | Odpowiedzi : 11 | Dział : Pajączek 5 NxG

Wyrażenia regularne - wyszukiwanie

Witam,

Jest problem przy wyszukiwaniu spacji. Wpisując np. " +" w polu wyszukaj i klikając Szukaj wyskakuje wyjątek: TRegExp(comp):* Operand Could Be Empty(pos 1). Mam Pajączka w wersji 5.3.0.

Pozdrawiam,
Rafał Ptak
Więcej : Wyrażenia regularne - wyszukiwanie | Wyświetlone : 3830 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

Wiem że było... ('fullscreen=1') ale nie tak jak chce :)

odnośnie rozszerzania okna... ja wiem ze mozna okno rozszerzeyc na fullscreen z innego okna... ale jak zrobic zeby samo sie przestawiało?

to znam:

<script language="JavaScript1.2">
window.open('xxx.html', 'xxx', 'fullscreen=1');
</script>

chodzi konkretnie o to aby bezpośrednio z detekcji rozdz. JS otwierał nowe okno w fullscreen

??
Więcej : Wiem że było... ('fullscreen=1') ale nie tak jak chce :) | Wyświetlone : 5982 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

debugger php

Czy jest szansa że Pajączek zostanie w przyszłej wersji zaopatrzony w debugger PHP? (z wykorzystaniem np http://dd.cron.ru/dbg/)
Więcej : debugger php | Wyświetlone : 6615 | Odpowiedzi : 8 | Dział : Pajączek 5 NxG

CSS ?

Witam,
Mam problem...
Chciałbym nauczyc się robić taki "cień", jaki jest na tej stronie...
( wydaje mi się, że to jest cień tej głównej tabelki ;P )...
Czy może mi ktoś pomóc?( od razu mówie, że jestem tu nowy :P )

Dzięki z góry.
Więcej : CSS ? | Wyświetlone : 4469 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

"Stojące" Tło

Robie prosta strone dla prostych potrzeb, ale postawilem sobie nieproste jak sie okazalo zadanie, aby tlo na mojej stronie "stało" w miejscu. Chodzi mi o to by podczas przewijania w dol te terefere tlo sie nie przemieszczalo. Interesuje mnie surowa odpowiedz w stylu <BODY bacground=tlo.gif TA-Komenda:TEN-parametr>

Z gory dzwieki.
Więcej : "Stojące" Tło | Wyświetlone : 4365 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

jak korzystać z pajaczka

Jak korzystac z pajaczka i jak t worzyć strony internetowe??????
Więcej : jak korzystać z pajaczka | Wyświetlone : 2914 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

dynamiczny dostęp do obiektów formularza

ufff.

no szlag by to trafił ;)

siedzę już 2 godziny i kombinuję - i nic

mam formularz z czterema polami tekstowymi zawierajacymi wartosci liczbowe
pola mają wyłączoną możliwość edycji

pola źródłowe nazywają się (name):
pz_1 wartosc pola to 100
pz_2 wartosc pola to 200

pola docelowe nazywają się (name):
pd_1
pd_2

jest jeszcze pole tektowe - edycyjne do wpisywania wartości
nazywa się (name):
pe

po nacisnieciu ...
Więcej : dynamiczny dostęp do obiektów formularza | Wyświetlone : 4823 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

xls2mysql

Więcej : xls2mysql | Wyświetlone : 4689 | Odpowiedzi : 4 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039