Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 15 maja 2025, o 02:50

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

"Select/option" zawsze na wierzchu?

Umieściłam na stronie poziome menu (JavaScript), gdzie po najechaniu na linki wyświetla się lista z odnośnikami do podstron itd. dalam do tego menu z-index: 100 (żeby zawsze było na wierzchu,a nie mam tyle divow zeby przekroczylo 100).
gdzieś niedaleko pod spodem umieściłam dwie rozwijane listy typu "select/option" itd.. umiescilam je w jakims tam div, gdzie z-index wynosił 3. i jak otwieralam wyżej wspomniane menu,nachodzilo na rozwijane listy,ale menu nie było "nad" tylko pod spodem ...
Więcej : "Select/option" zawsze na wierzchu? | Wyświetlone : 3781 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

UTF i encje

Być może jeszcze czegoś nie odkryłem, niemniej jednak po wielu niepowodzeniach zdecydowałem się napisać na forum.

Rozumiem, że kod programu nie pozwala raczej na wprowadzanie bezpośrednich znaków utf, i wymaga wprowadzenia encji. Niech i tak będzie. Jednakże po zapisie tychże encji jako utf i zamknięciu pliku, powstaje problem przy kolejnym wczytaniu tego samego, zapisanego pliku. Okazuje się, że wiele encji misternie dopracowanych nagle się rozpłynęło. Po wczytaniu pliku utf, w kodzie Pajączka nie ma ani ...
Więcej : UTF i encje | Wyświetlone : 3087 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

nie wiem jak to nazwac;)

Więcej : nie wiem jak to nazwac;) | Wyświetlone : 7587 | Odpowiedzi : 4 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Pajączek pomniesza strony.

Więcej : Pajączek pomniesza strony. | Wyświetlone : 8669 | Odpowiedzi : 10 | Dział : Pajączek 5 NxG

HTML CSS

mam problem ;)
mam zrzut ekranu tekstu i zdjecia w tle tego textu. Owe zdjecie kotka jest tlem tylko dla czesci textu bo obrazek jest za maly. I musze zmieniając polecenia styli
ustawic kotka tak aby zasłaniał tekst i był w odległości 25% szerokości strony.
Do czego służy polecenie „position” i jakie może przyjmować wartości?

i jeszcze jedno ;) ...
Więcej : HTML CSS | Wyświetlone : 5627 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Kalendarz z przypomnieniami smsowymi - www.selforganizer.pl

Kalendarz z przypomnieniami smsowymi lub mailowymi - www.selforganizer.pl dodatkowo możliwość przechowywania ulubionych linków, tworzenia listy zadań (również z przypomnieniami smsowymi), notatek, czy przechowywania kontaktów. Ustawiasz przypomnienia o urodzinach czy imieninach i dostajesz przypomnienie smsem na komórkę. Zapraszam, looknijcie.
Więcej : Kalendarz z przypomnieniami smsowymi - www.selforganizer.pl | Wyświetlone : 4215 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Pomóżcie mi!!!

Witam otóż mam taki problem....ściągnąłem skrypt listy przebojów http://radiostacje.pl/Pliki/listaprzebojow.zip i wszystko ładnie pięknie...tylko jak mam wrzucić ten skrypt na własną strone...np do infopages. Dodam że mam zainstalowany na serwerze jportal. Przykład tego co chce zrobić jest tutaj http://www.lista.radio69.info Prosze o pomoc!!! z góry dziekuje.
Więcej : Pomóżcie mi!!! | Wyświetlone : 4348 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039