Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

nie wiem jak to nazwac;)

Forum dyskusyjne poświęcone zagadnieniom związanym z tworzeniem serwisów z wykorzystaniem zaawansowanych technologii takich jak PHP, Perl, mySQL, ASP, CGI, XML, itp.

Moderator: Grupa pościgowa ;-)

nie wiem jak to nazwac;)

Postprzez koksik » 17 stycznia 2007, o 22:16

koksik
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 145
Dołączył(a): 3 stycznia 2005, o 13:41

nie wiem jak to nazwac;)

Postprzez Skorpion9312 » 17 stycznia 2007, o 23:31

Ostatnio edytowano 19 stycznia 2007, o 12:15 przez Skorpion9312, łącznie edytowano 2 razy
Skorpion9312
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 182
Dołączył(a): 8 maja 2006, o 15:01

Postprzez koksik » 18 stycznia 2007, o 23:20

dobra dziala, wystarczlo tylko dodac

if([email protected]('http://www.wp.pl/', "r"))

tylko jest maly problem, bo adres z http:// sprawdza bez problemu, ale z tymi z https:// juz jest gorzej, w kazdym przypadku zwraca wartosc ze nie jest ok, ten sam problem jest jak adres jest zakonczony nazwa pliku a nie katalogiem, np. www.onet.pl wyswietla dobrze a jak wezme www.onet.pl/sport.php to juz sa przeklamania i wyswietla ze nie nie jest ok a po kliknieciu strona sie otwiera. Jak to naprawic? Bardzo prosze o pomoc.
koksik
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 145
Dołączył(a): 3 stycznia 2005, o 13:41

Postprzez januzi » 19 stycznia 2007, o 12:26

w takim razie nalezalo by uzyc socketow (o ile sa dostepne), przyklady uzycia znajduja sie w dokumentacji php na stronie php.net
januzi
Mega GURU
Mega GURU
 
Posty: 1431
Dołączył(a): 18 października 2002, o 13:53

Postprzez koksik » 23 stycznia 2007, o 23:13

mam inne pytanko, kupel powiedzial mi ze lepiej bedzie to zrobic w ten sposob ze skrypt odczyta status strony i wtedy wyswietli mi info, i tu moja prosba, jak powinien wygladac skrypt ktory strawdzi status strony, nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi, ale mam nadzieje ze tak ;)

PS. jeszcze jedno, czy jest mozliwosc wyswietlenia czasu odpowiedzi dla kazdej z tych stron? jezeli tak to jak ;)
koksik
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 145
Dołączył(a): 3 stycznia 2005, o 13:41


Powrót do PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron