Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 16 maja 2025, o 05:34

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Strona w stronie

Więcej : Strona w stronie | Wyświetlone : 5458 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Miłosz :)

Więcej : Miłosz :) | Wyświetlone : 10012 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Nowy :) podgląd

Witam i z góry przepraszam jeżeli jest już taki list a ja go nie szukałem.
Jestem tu Nowy.
Czy w Pajączku 5.4.0 prof. jest możliwy podgląd elementu wykonanego w PHP - podczas tworzenia strony. Chodzi mi o to ,ze w index.php nanoszę zmiany , mam włączoną *lupkę* a u dołu ekranu nie widzę elementu php.
Może to i prozaiczne pytanie ale z góry dziękuję.
Więcej : Nowy :) podgląd | Wyświetlone : 4075 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Mam problem z publikacją

Mam już kawałelk stronki i chcę ją opublikować.
Po pierwsze w mojej wersji pajączka 5.0.2.839 NxG pro nie działają skruty taki jak
ctrl+5 . Więc nie moge wykonać punktu trzeciego w którym jest potrzebny ten właśnie skrut.
Po drugi nie moge połączyć się z serwerem,i po trzecie co to jest ten folder startowy co mam tam wpisać?
Może mi ktoś powiedzieć co to jest mapowanie?I gdzie są tego właściwośc?.
Z GÓRY PODZIENKA.
Więcej : Mam problem z publikacją | Wyświetlone : 3443 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

[html] zabiezpieczony haslem

chodzi o to ze by przy wchodzeniu na strone wyskoczylo zapytanie o haslo , po poprawnym wprowadzeniu wyswietli sie zawartosc strony
help jak to zrobic?
Więcej : [html] zabiezpieczony haslem | Wyświetlone : 3678 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

strona w php - proszę o szybką pomoc

Witam
Mam wielki problem. Kolega poprosił mnie abym uzupełnił dane na jego stronę. Poprzednik wyjechał. Mam hasło loguje się na serwer przez ftp. Wszystko widzę jednak strona w całości zrobiona jest w PHP. Nie mogę (nie wiem) znaleść odpowiedniego pliku do, którego muszę dodać informacje. Mam pojęcie o plikach na serwerach. Proszę o radę co muszę uczynić, czego szukać aby otworzyć stronę która mnie interesuje. Mam to zrobić na wczoraj. Dziękuje. Grzegorz
Więcej : strona w php - proszę o szybką pomoc | Wyświetlone : 4866 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

FTP - zablokowany przez antywirusa

Kłaniam! :)

Mam zainstalowanego od niedawna Nortona Antivirusa 2006, jest w nim wbudowane ograniczenie dla robali internetowych.
W opcjach antywirusa dla robali jest coś takiego co się nazywa "Wykluczenia sygnatur" (dotyczy włamań).

Gdy chciałem dzisiaj się połączyć z moim serwerem zdefiniowanym w Pajączku wyskoczył alert zabezpieczeń nortona, a Pajączek zgłosił "Connection reset by peer".

Pajączek jest dodany do wykluczeń Nortona i ma niby pełne prawa dostępu do ...
Więcej : FTP - zablokowany przez antywirusa | Wyświetlone : 3476 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

auto refresh

Jak zrobić takie coś.
Jest strona np. 'strona1.php' w niej jest link do otwarcia okienka popup.
Gdy okienko popup jest otwarte, a ktoś zamknie przeglądarkę ze stroną 'strona1.php' to kod w okienku popup ,zacznie zliczać czas np. 5min. po którym ponownie otworzy przeglądarkę ze stroną.
I jak to zrobić ?
Więcej : auto refresh | Wyświetlone : 5919 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

Dylemat kupujacego...

Slyszalem o powstajacej wersji 6 pajaczka...
I tutaj mam pytanie poniewaz zastanawiam sie nad kupnem programu.
Kiedy planowane jest jej wypuszczenie w/w wersji oraz co z osobami ktore kupia teraz pajaczka 5.6.1? (wedlug tego co wyczytalem po zakupie wersji 5 darmowo mozna ja aktualizowac tylko do wersji 5.x)

IMO jesli za chwile mialbym znowu doplacac do nowej wersji to wole poczekac az wyjdzie wersja 6 i kupic program tylko raz...
Więcej : Dylemat kupujacego... | Wyświetlone : 3403 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Rejestrowanie strony w wyszukiwarkach

Więcej : Rejestrowanie strony w wyszukiwarkach | Wyświetlone : 5358 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039