Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 16 maja 2025, o 08:20

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

CSS - ułątwienie - propozycja oraz błąd

Witam.

W CSS dobre by było np coś takiego:
wpisuję "b" daje TAB i mam "background:"
wpisuję "h" daję TAB i mam "height:"
takie coś jest w top style

a teraz BŁĄD
mam np "height:20px;padding:15px"
i teraz wchodzę kursorem przed paddingi dodaję np "width" to jak wybiroę width z listy (ctrl+spacja) to od razu wykasuje mi się padding !
no i w konsekwencji zmusza to do nie wykorzystaywania listy

poza tym dobrym ułątiweniem byłoby pojawinie ...
Więcej : CSS - ułątwienie - propozycja oraz błąd | Wyświetlone : 6965 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Pajączek 5 NxG

Problem z nawigatorem PHP

Witam.
Mam następujący problem. Otwieram sobie plik *.php w którym znajduje się pewna klasa i jej funkcje. Chciałbym ułatwić sobie odnajdywanie funkcji, więc otwieram nawigatora po prawej stronie okna. Wybieram "Wyświetlenie nawigatora PHP". Pokazują mi się wszystkie funkcje, ale gdy którąś klikam to wyskakuje komunikat "Wskazana konstrukcja nie istanieje!". To samo się dzieje gdy klikam na zmienne globalne. W czym leży problem? Szukałem na forum, ale chyba nikt nie miał podobnego problemu.

Wersja programu: NxG ...
Więcej : Problem z nawigatorem PHP | Wyświetlone : 3204 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Pytanie

Witam czy istnieje taka możliwość ze pajączek odczyta gotowy szablon we Flashu???? bo nie bardzo wiem, :) dziekuje za odp.
Więcej : Pytanie | Wyświetlone : 3182 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Licencja

Więcej : Licencja | Wyświetlone : 3980 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Menu i wyświetlanie w środkowej ramce

Witam.
Mój problem:
Układ strony to:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

LOGO LOGO LOGO LOGO LOGO LOGO LOGO LOGO...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
link1.............| .......................................................|
link2.............|........................................................|
link3 ............|........................................................|
...................|................Środkowa Ramka ................|Ankieta
...................|........................................................|Coś Tam
...................|........................................................|Zegar
...................|........................................................|licznik
...................|........................................................|
...................|........................................................|

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
........................................Dolne logo.................................................
I powiedzcie mi jak to zrobić żeby klikając w "link1" docelowa strona wyświetlała się w środkowej ramce nie przeadowując całej strony. Chodzi mi oto aby wszystko pozostało logo i oba menu po bokach i logo na górze oraz dole zostawały ...
Więcej : Menu i wyświetlanie w środkowej ramce | Wyświetlone : 8471 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Dla bardzo początkujących

Efekt płynnego przenikania sie obrazków

Witam

Jestem ciekaw jak zrobic taki efekt w JS. Mam zdjęcie (jako link do jakiejs strony), po najechaniu na nie kursorem myszki zdjęcie zmienia sie płynnie w inne zdjęcie (o tym samym wymiarze). Po zjechaniu z niego kursora zdjecie powraca do poprzedniej postaci tez w sposób płynny. Efekt podobny jak na tej stronie tylko ze tu mamy to przedstawione to na kolorach
http://javascript.internet.com/image-ef ... ader2.html

Jeżeli ktoś widział taki ...
Więcej : Efekt płynnego przenikania sie obrazków | Wyświetlone : 8724 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

Jak wstawić galerię do netu

Więcej : Jak wstawić galerię do netu | Wyświetlone : 9494 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Inne nasze programy

synchronizacja - błąd

Więcej : synchronizacja - błąd | Wyświetlone : 6351 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039