Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 17 maja 2025, o 00:00

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Problerm z wstawieniem galeri

Czesc jestem zupelnie zielony w sprawy zwiazane z tym programem szukalem juz pomocy na innych forach lecz mi jej nieudzielono.Mam pytanie .Czy da sie wsadzic sam galerie na net jezeli sie niema storny? z góry dzięki a i czy ktos zna moze serwery na ktore mozna by bylo wsadzic ta galerie?
Więcej : Problerm z wstawieniem galeri | Wyświetlone : 7659 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Inne nasze programy

Szablony się nie wczytują

mam problem, nie wiem jak zrobić żeby wczytywały mi się szablony do mojej stronki. Robie to tak ... włączam pajączka NXG Professional v5.6.1 i wchodze odrazu na zakladke makrokody. Wybieram jakis szablon i wybieram opcje utwórz nowy dokument z makrokodu. Zapisuje go na pulpicie i wtedy wyskakuje mi błąd nie można zapisac nastepnie klikam ok i pojawia mi sie ze dokument nie zawiera deklaracji kodowania znaków. Nastepnie jest mozliwosc dodania deklaracji kodowania do dokumentu. Dodaje ...
Więcej : Szablony się nie wczytują | Wyświetlone : 4295 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Dla bardzo początkujących

Sprawdzanie danych w bazie.

Witam

Moze mi ktoś podać przepis na to jak sprawdzać czy nazwa użytkownika jest w bazie, ale bez przeładowania strony?

Chodzi mi o coś takiego jak przy rejestracji nowego usera w gmailu.
Więcej : Sprawdzanie danych w bazie. | Wyświetlone : 4139 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

W stacji nei ma dysku. Włoż dysk do stacji....

Co to do jest ???
wczoraj miałem taką sytuację, pracuje sobie w pajączku niczego sobie ...w pewnym momencie wyciągam płytę z napędu DVD którea nie miałz az pajączkiem nic wspólnego ..zerszta była czysta, chciałem na nią caś wypalić ale zrezygnowałem więc wyciągam płytę a tu ..pajączek wywala błedy że brak dysku. i przy jakiejkolwiek operacji znów (na zapis dokumentu) ...wkładam jakąkolwiek płytę i wszystko gra ..poza tym że co chwile szaleje napęd DVD jakby ...
Więcej : W stacji nei ma dysku. Włoż dysk do stacji.... | Wyświetlone : 7156 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Pajączek 5 NxG

wydruk ez stopki i nagłówka

Więcej : wydruk ez stopki i nagłówka | Wyświetlone : 4122 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

odległość między wierszami

Mam tekst wisany w tabelę, czcionka 10px, ponieważ tekst jest dość długi jak wiadomo zostanie przeniesiony do następnego wiersza. Jak zmniejszyć odległośc pomiedzy liniami tzn co wpisac w style="", bo odległość pomidzy danymi wierszami tektu jest za duża
Więcej : odległość między wierszami | Wyświetlone : 7117 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Update dla KS-Ekspertów!

Niżej czytalem problem z nielegalną wersją. Tymczasem ja posiadam legalną wersję dla Czytelnik Komputer.... Wszystko było fajnie, jak aktualizowałem do wersji 5.5.1, a tu przy 5.6.0 każe mi wrócić do pierwotnej wersji :P
Pytanie, czy mam wrócić do wersji 5.2.0, czy może pozostać przy 5.5.1 :oops:
I drugie pytanko, bo pewnie przegapiłem, czy nadal aktualna jest promocja dla mnie ...
Więcej : Update dla KS-Ekspertów! | Wyświetlone : 5290 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

[Pajączek 5 NxG] Nowa wersja v5.6.1

Obrazek
Bieżąca wersja Pajączka 5 NxG wnosi blisko 50 zmian w stosunku do wersji poprzedniej. Jest to wersja serwisowa korygująca niedociągnięcia wersji poprzedniej, które niestety zostały wykryte już po premierze programu. W stosunku do poprzedniej wersji w programie znalazły się natomiast dwie nowe funkcje. Drzewko znaczników na zakładce "Języki programowania" oraz wbudowanie w program narzędzia umożliwiającego wysyłanie raportów błędów programu przez samych użytkowników.

Jak zwykle aktualizacja (upgrade) dla użytkowników posiadających licencję na wersję 5 NxG ...
Więcej : [Pajączek 5 NxG] Nowa wersja v5.6.1 | Wyświetlone : 8637 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

Skrypt scrollbar - problem

Witam! Na stronie http://szafranek.net/works/scripts/jsscroller/ jest fajny skrypcik kolorowego scrollbara, ale...jak dodam więcej akapitów, to zawartość przewija się w dół normalnie, ale w górę, czyli po kliknięciu na niebieski box nie chce się przewijać:(
Już próbowałem róznych ustawień w stylach w w js i nic to nie dało.
Przykład niżej.
http://h1.ripway.com/tosia/
Czy można to jakoś naprawić :P

edit:
Dzięki za pomoc :wink: ...
Więcej : Skrypt scrollbar - problem | Wyświetlone : 6490 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039