Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 17 maja 2025, o 20:01

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Strony wykonane przy pomocy Pajączka

Czy ktoś może mi podać prykładowe adresy stron wykonanych przy pomocy pajączka. Chciałem zobaczyć jakie są efekty końcowe pracy na tym programie i jakie on ma możliwości.
Więcej : Strony wykonane przy pomocy Pajączka | Wyświetlone : 3816 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

[MySQL]Ostatni wiersz

Więcej : [MySQL]Ostatni wiersz | Wyświetlone : 4612 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Brak odświeżania edytora

Mam okropnie irytujący błąd, mianowicie gdy otwieram kilka plików z serwera i chodź raz przełącze się miedzy nimi, jakby przestaje mi się odświeżać edytor.
Wygląda to dokładnie tak, że kursor jest nadal w polu edycyjnym, natomiast nie raguje na klikanie myszką, pisanie kliawiaturą lub strzałki. Dopiero gdy przesunę suwak edytora widzę wprowadzone do niego zmiany, ale nadal jest ten sam błąd.

Mam nadzieję, że zrozumieliście. :)
Prosiłbym ...
Więcej : Brak odświeżania edytora | Wyświetlone : 4045 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Połprzezroczyste tło w tabeli

Czy ktoś wie jak stworzyć takie półprzezorczyste tło w tabeli?
Więcej : Połprzezroczyste tło w tabeli | Wyświetlone : 5953 | Odpowiedzi : 4 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Style do javy

Witam serdecznie, mam menu rozwijane zrobione w javie funkcje tę mam w osobnym pliku ale style odnoszące się do tego menu mam w dokumencie w sekcji head. Co zrobić i jak zrobić aby style przenieść do osobnego pliku ale cały czas odnosiły się do tej funkcji java dotyczącej menu.
Więcej : Style do javy | Wyświetlone : 5746 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

Gdzie moja paleta kolorów! :( [v5.6.0]

Nie mogę uruchomić Palety kolorów...
Ani skrótem Ctrl+Shift+C, bo się nic nie dzieje, ani z menu (Narzędzia/Grafika), bo opcja jest nieaktywna (a obok niej skrót Ctrl+Shift+C)...

Ktoś potwierdza problem?

P.S. Gdy w arkuszu styli dla ustawienia koloru wybiorę dynamiczny kod (Ctrl+Spacja) a tam funkcję "wybierz kolor" to wszystko jest OK - paleta działa...

Adam
Więcej : Gdzie moja paleta kolorów! :( [v5.6.0] | Wyświetlone : 4130 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Mam problem prosze o pomoc:(

Jestem webmasterem ale amatorem stworzylem galerie za pomoca galernika zapisalem na serwerze ftp wszystko odbylo sie bez przeszkod.Pytanie moze glupie ale jak mam teraz dodac galerie do strony?bardzo prosze o pomoc:(
Pozdrawiam!
Więcej : Mam problem prosze o pomoc:( | Wyświetlone : 6715 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Inne nasze programy

Jak zrobić jednokrotne wymuszone odświeżenie strony/ramki...

Hej!

Ma któs może pomysł jak jednokrotnie (czyli nie "co x sekund") zrobić muszone odświeżenie danej stron/ramki z poziomu innej strony/ramki??

Znalazlem gdzies cos takiego:

<a href="javascript:location.reload()">odśwież tę stronę</a>

Ale to odświeża tylko stronę, z której jest wykonywane. Poza tym ja nie chcę mieć tego pod linkiem, tylko żeby sie po prostu wykonało (mam instrukcje warunkową w php).

Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Pozdrawiam

Piotrek
Więcej : Jak zrobić jednokrotne wymuszone odświeżenie strony/ramki... | Wyświetlone : 4887 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

javascript i tablica w php

Panowie, wiem, ze na pewno ktos z was przerabial ten temat. Jakos nie moge trafic w sieci na podobna rzecz. Chodzi o to, ze mam sobie pola w formularzu ktora sa tablicami name="tab_id" - tak mi latwiej. Teraz chcialem zastosowac taki skrypcik w javie, wyliczajacy wartosc dozaplaty po nacisnieciu odpowiedniego buttona, albo nawet "liczacy w biegu". Problem polega na tym, ze nie umiem odwolywac sie do elementow formularza. Wszytkie przyklady w necie podaja przyklady, ale ...
Więcej : javascript i tablica w php | Wyświetlone : 4008 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Problem FCKeditor

Więcej : Problem FCKeditor | Wyświetlone : 5024 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039