Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 20 maja 2025, o 16:44

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Definicja stylu tabeli w pliku *.css

Witam!
Jestem poczatkujacym programista HTML. Mam maly problem. Na stronie chcialem umiescic tabele.
Robie to w nastepujacy sposob: <table cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%" height="20" bgcolor="#336699">.
No i tak zdefiniowana wyswietla mi sie w oczekiwany sposob.
Czy jest mozliwe zdefiniowanie tego w osobnym pliku style.css?
zrobilem to w nastepujacy sposob: definicja w pliku style.css:
.tabela1 { cellpadding:0; cellspacing:0; width:100%; height:20; bgcolor:#336699;}
i definicja juz w glownym pliku <table class="tabela1">...</table>
Niestety tak nie chce mi dzialac. Czy istnieje ...
Więcej : Definicja stylu tabeli w pliku *.css | Wyświetlone : 4591 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Dla bardzo początkujących

Znowu problem z formularzem i warstwami

witam,

Jestem zielony z JavaScript-u, więc może ktoś mi pomoże. Chcę aby z listy formularza można było wyświetlać tekst pod spodem w zależności co się wybierze z listy. Czy ktoś może mi pomóc jaki kod powinienem umieścić w head no i jak kolejne pozycje z listy przypisać do poszczególnych tekstów. Gmatwam, więc może przykład: Chcę umieścić w liście rozwijanej formularza listę banków. Po wybraniu odpowiedniego banku chciałbym, aby poniżej wyświetlił się tekst z listą bankomatów. ...
Więcej : Znowu problem z formularzem i warstwami | Wyświetlone : 7163 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

Witryna pod linuxem

Więcej : Witryna pod linuxem | Wyświetlone : 5186 | Odpowiedzi : 5 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

PHP a strona zgodna z XHTML 1.0

Więcej : PHP a strona zgodna z XHTML 1.0 | Wyświetlone : 16754 | Odpowiedzi : 21 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Wygląda na bardzo dobre narzędzie

Bardzo szybko i sprawnie, a co ważne - intuicyjnie (bez czytania pomocy) zrobiłem próbną galerię.
Takiego narzędzia mi brakowało !!
Kupuję !

Moja próbka na tigrisunion.com w kronice - galeria RTF Marl 2005.
Obok - są tam moje próby zrobienia galerii w FotoOffice3 GDaty, które sobie wcale tak nie chwalę. W ostatniej mej galerii tego tak chwalonego i nagradzanego programu nie wykazał on się nie zmieniając nawet dużych liter w nazwach zbiorów(co sam spowodował ...
Więcej : Wygląda na bardzo dobre narzędzie | Wyświetlone : 30036 | Odpowiedzi : 21 | Dział : Inne nasze programy

Ikona strony internetowej

Więcej : Ikona strony internetowej | Wyświetlone : 6708 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

googlesearch.wsdl

witam
lacze sie z googl'em, sczytuje i wypisuje adres URL gdzie wystepuje podane przeze mnie zapytanie w sposob nastepujacy:

print $results->{resultElements}->->{URL},"\n";

wszystko jest ok ale chcialbym zapisywac URL do tablicy ale po wykonaniu

$results->{resultElements}->->{URL},"\n";
@tab = $results;
print @tab;

skrypt zwraca mi :
GoogleSearchResult=HASH(0x1f93aa8);

czy ktos wie jak to rozwiazac tak jak ja bym chcial?
z gory dzieki
pis
Więcej : googlesearch.wsdl | Wyświetlone : 2693 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zmiana języka

Witam sznownych forumowiczów :D !
Potrzbuje wrzucic na strone dodatkowy język (tzn zmiana wszystkich tekstow w języku ang). czy w zwiazku z tym jedynym sposobem jest zdublowanie stron i zmiana tekstow czy sa inne sposoby (prosze o propozycje do uzycia php,mysql,html,javascript).
czekam na odp
:wink:
pozdrawiam
Więcej : Zmiana języka | Wyświetlone : 3770 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dla bardzo początkujących

użycie div'ów

...czy w DIV'ach można używać height i width, czy powinno się używać ...
Więcej : użycie div'ów | Wyświetlone : 4400 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Dla bardzo początkujących

frame'y i zakładki

Witam,

1. Jak wymusić otwieranie strony w nowym oknie a nie w zakładce (NN, Opera itp.) ??

2. Czy jest gdzieś i gdzie, jakaś lista z parametrami dla frameset i frame, ale z rozróżnieniem na odpowiednie przeglądarki (NN, Opera, Mozilla, FireFox itp itd.) !!??

Pozdrawiam,
Paweł
Więcej : frame'y i zakładki | Wyświetlone : 5656 | Odpowiedzi : 6 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039