Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 21 maja 2025, o 11:59

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Jeszcze raz tabelka.

Witam serdecznie, kiedyś o to pytałem ale nie otrzymałem odpowiedzi. Jak za pomocą stylów sformatować tabele aby wygladała tak jak w wordzie bez koniecznosci nadawania stylu dla kazdej komórki.
Więcej : Jeszcze raz tabelka. | Wyświetlone : 4599 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Dla bardzo początkujących

mapowanie

mam problem, gdy mapuje grafike na poszczegolne odsylacze to wyskakuje mi niebieska obwodka wokol nich :/ co mam zrobic aby jej nie bylo?
Więcej : mapowanie | Wyświetlone : 3600 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Znikneły ikony folderów w menu

Po instalacji wersji 5.5.1 ze zdumieniem widzę, że nie ma w Moich Serwisach i na liście plikow ikon folderów - zaróno foldery jak i pliki towrzą jedną wielką listę;
dla odmiany w oknie ftp'a ikomki folderów są.

Co z tym fantem zrobić ?
Więcej : Znikneły ikony folderów w menu | Wyświetlone : 2734 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

auto_increment

Czy jest możliwość sprawdzenia wartości auto_increment przed dodaniem rekordu??? Inaczej mowiac, czy jest jakies zapytanie, ktore sprawdzi, jaka wartosc id (auto_increment) przyjmie kolejny dodany rekord. Przy czym z góry mówie, ze zapytanie wyszukane na innym forum, czyli 'SELECT MAX (*) FROM tabela' niesatysfakcjonuje mnie, gdyz w przypadku kiedy ostatni dodany rekord zostanie usuniety to przy dodawaniu jeszcze kolejnego rekordu wartosc ta po zwiekszeniu o jeden nie poda mi prawdziwej wartosc id.

Z gory dziekuje za ...
Więcej : auto_increment | Wyświetlone : 2480 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Kontrola sesji

Witajcie!
Mam ogromny prolem z mechanizmem kontroli sesji na moim kompie. Sesje poprostu nie działają i już nie wiem co robić. Nawet najprostsza operacja jak ustawienie zmiennej sesji w jednym skrypcie i odczytanie jej wartości w drugim jest niemożliwa. Próbowałem na przykładzie:
----------------------------------------------------------
plik1.php
<?php
session_start();
$HTTP_SESSION_VARS = 'ola';
?>
<a href="plik2.php">plik2</a>

plik2.php
<?php
session_start();
$a = $HTTP_SESSION_VARS;
echo 'Oto imię: '.$a;
?>

Powyższy kod nie zadziała na moim kompie ...
Więcej : Kontrola sesji | Wyświetlone : 4887 | Odpowiedzi : 5 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Problem z wyświetlaniem strony w IE

Witam. Mam pewien problem otóż: Włąsnie robię stronkę pewnego zespołu szkół i w firefoxie, operze wyświetla się w miarę w porządku. Natomiast w IE jest totalnie rozjechana. Czy ktoś może rzucić okiem i ewentualne rozwiązanie przesłać na [email protected] ?
Adres strony to http://zsp5kozuchow.pl
Dzięki za odpowiedź.
Więcej : Problem z wyświetlaniem strony w IE | Wyświetlone : 3846 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Strona z ramkami a rozdzielczość wyższa niż 800x600

Jak zrobić aby strona z ramkami nie dopasowywała się do okna przeglądarki w rozdzielczości wyższej niż 800x600. Codzi mi o to że gdy jakiś użytkownik będzie chciał przeglądać moją stronkę w rozdzielczości wyższej niż 800x 600 to ta stronka rozciąga się na cały ekran przeglądarki i źle się prezentuje. Chce żeby stronka była wyśrodkowana i nie rozciągała się na całe okno przeglądarki, stronkę zrobiłem za pomocą ramek ( wiem że ten spsób jest przestarzały ale ...
Więcej : Strona z ramkami a rozdzielczość wyższa niż 800x600 | Wyświetlone : 3550 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dla bardzo początkujących

Wyszukiwanie w MYSQL I PHP

czy istnieje taka funkcja, ktora pozwoli wyswietlic z bazy tylko ten frgamen textu , w ktorym znajduje sie szukany wyraz :?:

W jaki sposob ominać problem z polskimi znakami. Wpisujac do wyszkiwarki ślimak znajdzie go zas slimak jusz nie.
Więcej : Wyszukiwanie w MYSQL I PHP | Wyświetlone : 4060 | Odpowiedzi : 3 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039