Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 21 maja 2025, o 18:33

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

sortowanie wg ilości znaków w łańcuchu

Cześć! Mam taki problem: pobieram z bazy danych zapytaniem SELECT wyrazy i otrzymuję je wyświetlone w kolejności alfabetycznej, np:

CAT
CLUE
DONE
FIGHT
SEE
WEIGHT

co zrobić, żeby wyświetlał wyrazy wg ilości znaków, czyli:

CAT
SEE
DONE
FIGHT
WEIGHT

Chodzi o to, żeby wyrazy najkrótsze znalazły się na początku, a najdłuższe na końcu!? Będę wdzięczny za każdą sugestię!
Więcej : sortowanie wg ilości znaków w łańcuchu | Wyświetlone : 5633 | Odpowiedzi : 4 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Problemy ze znacznikami DIV i P

Witam,

Dopiero co zakupilem Pajaczka i chcialbym zglosic pewien bardzo istotny problem:

Brak mozliwosci inwidualnego przypisania skrotu klawiszowego pod znaczniki DIV oraz P. Pajaczek interpretuje je w zasadzie tak samo - w zaleznosci
od konfiguracji justowanie ustawia dla <p> lub dla <DIV> - a to zasadnicza roznica.

Znacznik P jest znacznikiem PARAGRAFU i w zasadzie powinien byc stosowany _tylko i wylacznie_ do tekstu, natomiast znacznik DIV jest znacznikiem ogolnego stosowania i jego zastosowanie jest znacznie ...
Więcej : Problemy ze znacznikami DIV i P | Wyświetlone : 3458 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zmiana obrazu

Więcej : Zmiana obrazu | Wyświetlone : 2913 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Apache

Mam program Apache 1.3.31-win32-x86-no... przy instalacji go pokazuje dane mojego serwera tak jak bym to ja z swojego kompa miał bym mieć serwer ale mi nie o to chodzi mam serwer już na innej stronie i czy w instalowaniu nie zmieniać nic czy zmienic na ten serwer na którym jest strona ponieważ jest ona w HTML a chce ją przerobić na PHP tylko tych programów nie kumam jak mam je z aktualizować by działały poprawnie ...
Więcej : Apache | Wyświetlone : 4371 | Odpowiedzi : 4 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Rozwijane menu bez przycisku

W pliku pomocy Pajączka, wsród przydatnych skryptów, znajduje się przykład rozwijanego menu bez przycisku. Proszę o pomoc w przeredagowaniu kodu, tak by wartość wyboru menu (np. strona Microsoft), otwierała się w nowym oknie.

W ramach HEAD

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
function selecturl(s) {
var gourl = s.options.value; window.top.location.href = gourl;
}
</SCRIPT>
W ramach BODY

<FORM>
<SELECT NAME="urljump" OnChange="selecturl(this)">
<OPTION VALUE="none">Wybierz adres</OPTION>
<OPTION VALUE="http://www.corel.com">Corel Corporation</OPTION>
<OPTION VALUE="http://www.microsoft.com">Microsoft Corporation</OPTION>
<OPTION VALUE="http://www.netscape.com">Netscape Corporation</OPTION>
</SELECT>
</FORM>
Więcej : Rozwijane menu bez przycisku | Wyświetlone : 4957 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

Pomoc w sprawie torrrenta

Witam. Chcialbym stworzyc taka stronke jak www.polishtracker.org i torrentbytes.org, ktos moze wie jakim to skryptem jest to robione, jak by bylo mozna to prosze o linka do tego skryptu. Z gory dziekuje i pozdrawiam.
Więcej : Pomoc w sprawie torrrenta | Wyświetlone : 2479 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Problem z funkcja include

Witam

Ucze sie programowania w php. I napotkalem problem:)
Mianowice stworzylem plik index.php, dzial.php, lewa.htm, prawa.htm, srodek.htm

W pliku dzial.php stworzylem tapele z 3 kolumn. W pierwszej kolumnie za pomoca skryptu <?php include("lewa.htm"); ?> wstawilem plik lewa.htm
podobnie zrobilem z ostatnią kolumną <?php include("prawa.htm"); ?>

W srodkowej kolumnie chcialem użyć funkcji:

<?
$urls=$id.".html"; /*zamiast html musimy podać jakie
rozszerzenia mają pliki, które chcemy wkleić */
if(file_exists("$urls"))
{
$file=fopen($urls,"r"); /* otwiera plik o ścieżce
dostępu równej ...
Więcej : Problem z funkcja include | Wyświetlone : 3004 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

XML na pocket

Więcej : XML na pocket | Wyświetlone : 2975 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039