Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 4 maja 2025, o 05:53

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

lang=pl w znaczniku html - czy meta z content=pl

Jak lepiej określić język strony www?
Czy używając
<meta http-equiv="Content-Language" content="pl" />
czy
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="pl" xml:lang="pl">
bo widzę różne rozwiązania na stronach.
Który sposób jest lepszy i dlaczego?
Więcej : lang=pl w znaczniku html - czy meta z content=pl | Wyświetlone : 7138 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Wysyłanie plików na serwer

Więcej : Wysyłanie plików na serwer | Wyświetlone : 18616 | Odpowiedzi : 16 | Dział : Pajączek 5 NxG

Nowy Galernik 1.5.0

Nasz drugi po Pajączku najpopularniejszy program – Galernik – służący do łatwego tworzenia galerii zdjęć i publikowania ich w sieci Internet, doczekał się nowego wydania o numerze 1.5.0. W nowej wersji sporo zmian oraz dwa nowe, atrakcyjne szablony.

Więcej informacji o nowej wersji.
Więcej : Nowy Galernik 1.5.0 | Wyświetlone : 15287 | Odpowiedzi : 12 | Dział : Inne nasze programy

Odzyskiwanie kodów aktywacyjnych

Witam,

Nie znalazłem takiej opcji, ale bardzo by się przydała możliwość odzyskiwania kodów aktywacyjnych on-line.

Zaliczyłem wczoraj crash kompa i postawiłem właśnie nowy. Odzyskałem sobie kody aktywacyjne do programów kupionych w sieci poprzez konta usera, wchodzę na stronę creamsofta i zonk. Po odzyskaniu ID klienta i hasła okazuje się, że w panelu mam tylko informacje o tym, że kupiłem licencję. To akurat wiem, że kupiłem licencję pająka. Normalnie to bym zadzwonił do sklepu, albo wysłał ...
Więcej : Odzyskiwanie kodów aktywacyjnych | Wyświetlone : 6175 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Strona kodowa

Menu, opisy itd w nowozainstalowanym pajączku są w jakiejś nieznanej mi stronie kodowej, skutkiem czego w miejscu polskich znaków występują krzaki. Poza tym działa poprawnie. Nie mogę znaleźć w ustawieniach miejsca w którym mogę to poprawić.
Więcej : Strona kodowa | Wyświetlone : 3799 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

Pajączek na procesor 64 bitowy?

Więcej : Pajączek na procesor 64 bitowy? | Wyświetlone : 6927 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Pajączek 5 NxG

zamiana kodu html na xhtml - czy jest takie narzędzie w pają

zamiana kodu html na xhtml - czy jest takie narzędzie w pajączku?
Więcej : zamiana kodu html na xhtml - czy jest takie narzędzie w pają | Wyświetlone : 3630 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Problem z formatowaniem tekstu

Witam,
już wiele czasu straciłam przy pajączku formatując tekst i w ogóle mnie nie słucha - albo inaczej: słucha kiedy chce.
Testuję go na razie - i nie jest dobrze...

By zmienić rozmiar czcionki, podświetlam wybrany tekst, klikam A z listwy, następnie każę mu np zmiejszyć obecną czcionkę o 3.
Efektu brak. Jeśli A wybieram z Narzędzi - nieraz podświetlenie znika w ogóle - choć w efekcie i tak nie ma to znaczenia.

Podobnie: podświetlam ...
Więcej : Problem z formatowaniem tekstu | Wyświetlone : 3755 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039