Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 25 maja 2025, o 02:08

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

dopasowanie wielkosci okna

Więcej : dopasowanie wielkosci okna | Wyświetlone : 5717 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

Opera i dodawanie nowych czcionek

Więcej : Opera i dodawanie nowych czcionek | Wyświetlone : 3624 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

nowy QForm

Witam

W związku z problemami ze strony nowego serwera skrypt QForm został przepisany pod PHP.
Użytkowników prosze o zmianę w kodzie nazwy pliku z qfrom.cgi na qfrom.php (reszta zostaje bez zmian).
Jest to wersja alfa więc jeśli znajdziecie jakieś błędy to dajcie mi znać.

Więcej informacji znajdziecie na http://www.sebasoul.qs.pl/projects/qform/

pozdrawiam
SebASoul

P.S. Sendera prawdopodobnie dzisiaj przepisze także pod PHP (o cgi coraz trudniej ...
Więcej : nowy QForm | Wyświetlone : 2612 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

Nagrywarka czynności

Nagrywarka czynności - to mogło by być naprawdę potężne i przydatne narzędzie (nie tylko podczas pokazów, ale i w codziennej pracy) gdyby wprowadzić pewne zmiany (lub może lepiej dodatkowe opcje żeby nie tracić funkcjonalności która jest teraz):

1. Fajnie gdyby można było sterować szybkością odtwarzania już podczas nagrywania (żeby zawsze odtwarzało się np. z maksymalną szybkością)

2. Gdyby do poszczególnych nagrań mozna było przypisać skróty klawiszowe (nawet podobnie jak w makrokodach: najpierw ctrl+J i potem ...
Więcej : Nagrywarka czynności | Wyświetlone : 3316 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

jestem zielony prosze o pomoc - wyslanie formularza

Prowadzę sklep /w rzeczywistości/ a bardzo bym chciał "założyć" filię w necie. Znalazłem prosty (?) :-) skrypt pisany w javaScript pod adresem http://www.javascript.kom.pl/ --> Extra JavaScript. Jest tam wymagana bramka php do wysyłania formularza zamówienia. Jestem podłączony do sieci przez provider'a udostępniajacego obsługę *php* wiec ten jeden problem jest z glowy. Ale nie mam zielonego pojęcia skąd wziąć ta nie szczęsną ...
Więcej : jestem zielony prosze o pomoc - wyslanie formularza | Wyświetlone : 3168 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Pytanie.

Witam.
Mam dwa pytania na temat Pajączek 2000.
1) Co mam napisać i gdzie żeby nie można było nic zaznaczać na mojej stronie. Bo np. jak napisze coś takiego <BODY onselectstart="return false"> to działa. Ale jak wgram stronę na inny komputer to spowrotem można wszystko zaznaczać.

2)Co mam zrobić żeby tekst miał odstęp np.
tekst,tekst tekst,tekst i tak dalej lub podobnie. Żeby można było ten odstęp regulować.
Więcej : Pytanie. | Wyświetlone : 4678 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Dla bardzo początkujących

Algorytmy wyszukiwania

Interesują mnie argorytmy optymalnego wyszukiwania danych, a konkretnie odnajdowania elementów najczęściej występujących w danym zbiorze (np. słów, które najczęściej powtarzają się w tekście). Chciałbym zastosować to w skrypcie, ale nie interesuje mnie gotowiec - raczej zapoznanie się z procesem od strony samej koncepcji. Lub "z procesami", bo jak przypuszczam, metod jest wiele. W miarę możliwości bez wyższej matematyki...

Czy ktoś zna jakieś przystępne źródło na ten temat, zdatne dla amatora?

Pozdrawiam
Paweł Rajewski
Więcej : Algorytmy wyszukiwania | Wyświetlone : 7398 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Margines w IE

Więcej : Margines w IE | Wyświetlone : 12982 | Odpowiedzi : 18 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

dlaczego nie widac tego pod Firefoxem?? i innymi przeglafdar

WItam aby wyswietlić galerie zdjec zrobiaona w swf-ie wykorzystuje komende mozecie polecic cos siekawszego latwiejszego mnie klopotliwoego??
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
codebase="http://active.macromedia.com/flash4/cabs/swflash.cab#version=4,0,0,0"
id="smajek"width="633" height="475" >
<param name="movie" value="http://........./kolizja.swf">
<param name="quality" value="high">
<param name="scale" value="exactfit">

</object>

i drufgie pytanie
tworze galerie w programie
FLASH ALBUM CREATOR i czasami podczas ladowania z serwera poprostu zatrzyma sie przy ilus tam % i lipa nie da sie nic zrobic odswiezyc załadowac ponownie co to moze byc
Więcej : dlaczego nie widac tego pod Firefoxem?? i innymi przeglafdar | Wyświetlone : 3610 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Link

Więcej : Link | Wyświetlone : 4742 | Odpowiedzi : 5 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039