Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 4 maja 2025, o 13:50

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Inspektor MySQL

Więcej : Inspektor MySQL | Wyświetlone : 5114 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pajączek 5 NxG

Podstrona

Witam.
Jestem bardzo początkującym webmasterem i jakiś czas temu ściągnąłem sobie Pajączka i próbuję go rozgryźć. Przeczytałem niemal wszystkie tutoriale zawarte w nim a nadal nie wiem, jak się robi odsyłacze:( Kod html znam, ale jak zrobić podstronę? Nic nie wiem! Dla was to banalne, dlatego tu piszę.
Z góry dziękuję za pomoc:)

@EDIT
Tak, tak, używałem opcji "szukaj" i nic na forum nie znalazłem...
Więcej : Podstrona | Wyświetlone : 3940 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Proszę o Pomoc www

Witam wszystkich ,mam mały problem ! Stworzyłem stronę internetową ale czemu mój brat w Niemczech jej nie widzi wyskakuje tylko jakiś błąd ! Słyszałem ,ze trzeba zmienić coś w kodzie HTML ale zamkneła mis ie strona i nie mogę jej znaleźć teraz ! Mam nadzieje ,ze znacie rozwiązanie z góry dziękuje
Więcej : Proszę o Pomoc www | Wyświetlone : 11423 | Odpowiedzi : 7 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Prośba o wypełnienie ankiety

Witam serdecznie!

Chciałabym zwrócić się do Państwa z prośbą o wypełnienie ankiety znajdującej się pod
linkiem:
http://www.e-inquiry.eu/ankiety/index.p ... 84&lang=pl

Ankieta skierowana jest do przedsiębiorców (właścicieli, ale również kadry zarządzającej
niższego i wyższego szczebla) z grupy mikro- oraz małych i średnich przedsiębiorstw
działających w Polsce.
Celem niniejszej ankiety, jest zbadanie potencjalnych szans i zagrożeń związanych z
wprowadzeniem waluty euro do obiegu w Polsce z perspektywy przedsiębiorstw, poziomu ich
przygotowania oraz ...
Więcej : Prośba o wypełnienie ankiety | Wyświetlone : 4595 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Inne nasze programy

przewijanie rolką w oknie Nawigator

Czy to tylko u mnie, czy rzeczywiście nie działa przewijanie rolką w oknie Nawigator?
Bo przy najechaniu nad okno Nawigatora myszą nie działa przewijanie rolką, natomiast gdy kliknę w celu aktywacji okna - przeskakuję do elementu w który kliknąłem... :\

A przydałoby się, bo odruchy się ma, ale możliwości nie... :\

Dzięki. :)
Więcej : przewijanie rolką w oknie Nawigator | Wyświetlone : 4533 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

Skrót F5 dla "Popraw znacznik w narzędziu" zamraza

Witam!

Mam ustawiony klawisz F5 dla funkcji "Popraw znacznik w narzędziu".

Gdy wcisnę F5 w kontekście PHP w kodzie (ale nie na znaczniku), to edytor wpada w jakiś dziwny tryb, gdzie nic się nie dzieje, nic się nie otwiera, kursor mruga w tym samym miejscu, nie zmienia się kod na ekranie, natomiast na dole na pasku statusu widać zmieniające się numerki kolumn i wierszy, gdy się naciska strzałki lub klika kod myszą...

Czy uda Wam ...
Więcej : Skrót F5 dla "Popraw znacznik w narzędziu" zamraza | Wyświetlone : 4980 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

Mam pytanie

Czy ktoś z państwa orjętuje się jak powinien brzmieć skrypt dla wszystkich przeglądarek by we wszystkich znanych wczytywała się strona tak samo we wszystkich przeglądarkach internetowych.
Więcej : Mam pytanie | Wyświetlone : 21909 | Odpowiedzi : 8 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zwijanie bloków ?

Czy w pajączku jest zwijanie bloków kodu, np. funkcji napisanej w php ?

jest ...

function ABC() {
# tu cokolwiek
# ...
}

A po zwinięciu jakimś bocznym przyciskiem - / +

function ABC() { // zwinięte do tego wiersza, reszta ukryta

Wydaje mi się, że powinno to być, a za czorta nie mogę odkryć tej opcji :-)

I jeszcze jedno, kiedy używam konstrukcji z PHP ...
Więcej : Zwijanie bloków ? | Wyświetlone : 3245 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

Porządkowa 3245

Przy starcie Pajączka Vista wywala komunikat " Nie znaleziono porządkowej 3245 w bibliotece dołączanej dynamicznie LIBEAY32.dll" Po kliknieciu na OK Pajączek otwiera się normalnie i na razie nie widzę braków. Jednak wolał bym wiedziec o co chodzi. Proszę o podpowiedź.
Więcej : Porządkowa 3245 | Wyświetlone : 3464 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

[SOLVED] Poszukuję detektywa CSS :)

Witam,

Może temat brzmi śmiesznie ale mam problem z odnalezieniem gdzie w CSS jest wpis robiący pionowe kreski w menu

Wykorzystałem już chyba wszystkie znane mi sposoby i nie umiem tego znaleźć

Strona www.remonty-pro.pl strona postawiona na Joomala, szablon kupiony na joomlart.com o nazwie ja.olivine

Co już robiłem:

1. Użyłem wtyczek do Firefoxa takich jak Web Developer i FireBug
2. Przeszukałem programem wszystkie pliki w katalogu z szablonem ale ...
Więcej : [SOLVED] Poszukuję detektywa CSS :) | Wyświetlone : 7529 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039