Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Skrót F5 dla "Popraw znacznik w narzędziu" zamraza

Forum dyskusyjne poświęcone programowi Pajączek 5 NxG. Wysyłaj tutaj tylko wiadomości dotyczące tego programu.

Moderator: Grupa pościgowa ;-)

Skrót F5 dla "Popraw znacznik w narzędziu" zamraza

Postprzez RecycleIt » 15 marca 2010, o 14:02

Witam!


Mam ustawiony klawisz F5 dla funkcji "Popraw znacznik w narzędziu".

Gdy wcisnę F5 w kontekście PHP w kodzie (ale nie na znaczniku), to edytor wpada w jakiś dziwny tryb, gdzie nic się nie dzieje, nic się nie otwiera, kursor mruga w tym samym miejscu, nie zmienia się kod na ekranie, natomiast na dole na pasku statusu widać zmieniające się numerki kolumn i wierszy, gdy się naciska strzałki lub klika kod myszą...

Czy uda Wam się to odtworzyć i poprawić?
RecycleIt
Użytkownik forum
Użytkownik forum
 
Posty: 92
Dołączył(a): 2 maja 2003, o 23:11

Skrót F5 dla "Popraw znacznik w narzędziu" zamraza

Postprzez tomi7 » 4 maja 2010, o 12:34

Również mam ten problem w nowym Pajączku Pro 5.9.3.
Naciśnięcie F5 (popraw znacznik w narzędziu) w dowolnym miejscu edytora kodu HTML powoduje objaw o którym piszesz. We wcześniejszych wersjach Pajączka nie miałem tego problemu - często korzystam z F5.
Bardzo proszę o pomoc.
tomi7
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 3
Dołączył(a): 11 grudnia 2009, o 17:18

Skrót F5 dla "Popraw znacznik w narzędziu" zamraza

Postprzez platekr » 4 maja 2010, o 14:54

Czy instalacja jest na pewno poprawna ? Działają skróty klawiszowe i podpowiedzi do kodu ? Ja sprawdziłem w kilku miejscach F5, działa. Może to być również związane z samym dokumentem, jego strukturą. Proszę więc o wysłanie na email przykładowego dokumentu, w którym występuje ten problem oraz opisu w którym miejscu należy ustawić kursor, aby problem wywołać.
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

Skrót F5 dla "Popraw znacznik w narzędziu" zamraza

Postprzez tomi7 » 4 maja 2010, o 16:32

Przeinstalowałem Pajączka i prawie działa, ale problem nadal występuje w pewnych miejscach kodu w edytorze. Plik wysłałem na maila.
tomi7
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 3
Dołączył(a): 11 grudnia 2009, o 17:18


Powrót do Pajączek 5 NxG

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron