Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 8 czerwca 2025, o 09:31

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

wrrrr... zmienia kodowanie

Pajączek jest trochę wnerwiający (a nawet bardzo). Mam plik pisany w iso-8859-2. gdu otwieram ga w pajączku, ten mi go konwertuje na polski programisty. Szlag mnie trafia. Wszystkie znaczące literki zamienia tak, że potem na stronce ma krzaczki :x. Ustawiam w ustawieniach, że wszystko ma być w iso-8859-2 a ten dalej swoje. I to nie ważne czy to plik php, html czy tmpl (smarty). Normalnie porażka. W ...
Więcej : wrrrr... zmienia kodowanie | Wyświetlone : 4285 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pajączek 5 NxG

Kolor scrollbara w <iframe>

Więcej : Kolor scrollbara w <iframe> | Wyświetlone : 4139 | Odpowiedzi : 4 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Układ tabel na stronie

Witam wszystkich ! :D

Mam niemały problem ze stworzeniem układu strony na tabelach :( .
Męcze sie z tym sporo czasu i sie powoli juz gubie :D .
Takze prosze wszystkich ktorzy sie na tym znają o jakąs pomoc - jak zagnieździc w sobie te tabele, jak najlepiej to ...
Więcej : Układ tabel na stronie | Wyświetlone : 5969 | Odpowiedzi : 8 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Czas powiedzieć sobie prawdę

Na forum Pajączka działam już od 4, może 5 lat. Od 2,5 roku jestem betatesterem produktów Creamsoftware i uważam, że to daje mi jakieś prawo do napisania poniższych słów.
Przykro mi to mówić, ale Pajączek wszedł w ślepą uliczkę edytorów tekstowych, z których powoli przestaje się korzystać. Po co grzebać w kodzie kiedy możne wszystko zaprojektować wizualnie szybciej i lepiej? Kiedyś edytory graficzne faktycznie generowały zły kod, ale przyjrzyjcie się najnowszym wersjom produktów Microsoftu czy ...
Więcej : Czas powiedzieć sobie prawdę | Wyświetlone : 10624 | Odpowiedzi : 13 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Kompresja

Więcej : Kompresja | Wyświetlone : 6477 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Grafika i obróbka zdjęć

Anty spam

Więcej : Anty spam | Wyświetlone : 4511 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Problem z tabelka

Więcej : Problem z tabelka | Wyświetlone : 20316 | Odpowiedzi : 34 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Tekst w ramce.

Witam ponownie, mam pytanie jak przy wejściu na strone z pływającą ramką ustawić w niej jakiś domyślny dokument. Tak aby ramka nie była pusta.
Więcej : Tekst w ramce. | Wyświetlone : 4768 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Dla bardzo początkujących

niedorobki na forum

w swoim profilu podalem o ile pamietam moj adres tlenowy. na dole pod kazdym postem, ktory napisze widze obrazek ICQ, ktory prowadzi do http://www.icq.com/whitepages/wwp.php?t ... [email protected]. cos tu nie tak. z tego co pamietam podobny zonk byl z numerem GG.
Więcej : niedorobki na forum | Wyświetlone : 6332 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

menu obrazkowe w osobnym pliku js

witajcie,

mam następujący problem. potrzebuję zrobić tradycyjne menu obrazkowe z użyciem funkcji onMouseOver i onMouseOut (po najechaniu myszką obrazek się zmienia), ale takie, które można by zapisać w osobnym pliku .js. innymi słowy - które byłoby w całości napisane w java script. macie jakiś pomysł?

a może znacie inne rozwiązanie kwestii, jak zrobić "zewnętrzne" menu? przy czym nie wchodzą w rachubę ani ramki ani rozwiązania php...

pliiiijz, pomóżcie!.. ...
Więcej : menu obrazkowe w osobnym pliku js | Wyświetlone : 3590 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039