Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 4 maja 2025, o 22:09

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Potrzebny serwer

Witam,

Szukam serwera z opcją strumieniowego przesyłania wideo w formacie .flv lub .mp4 (H.264).

Przeszukałem tony stron i z tego co widzę nikt (chyba?) w Polsce nie oferuje takiej usługi.

Może jest możliwość zakupu takiego serwera na własność, ale gdzie i do jakiego łącza trzeba go podłączyć.

W tej chwili potrzeba mi minimum 15 - 20 GB transferu miesięcznie dla użytkowników.

Zagraniczne serwery są za drogie (kilkaset zł - m-c). Czy jest możliwość kupienia w ...
Więcej : Potrzebny serwer | Wyświetlone : 4478 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

brak polskich znakow w edytorze

tak wiec mam problem z samym edytorem... nawet w manu, ustawieniach i we wszystkim innym nie mam polskich znakow... rowniez gdy polacze sie z moim ftp i sciagne jakis z plikow to zmienia polskie znaki na krzaczki... probowalem zmienic otdzytywanie, zapisywanie i wszystko co moglem znalezc na ISO-8859-2... moje wszystkie stronki sa w tym kodowaniu... ale pajaczek i tak zmienia znaki po zaladowaniu strony z ftp.

pomozcie...

EDIT:
jeszcze.. uzywam Angielskiego Windowsa 7...
Więcej : brak polskich znakow w edytorze | Wyświetlone : 21242 | Odpowiedzi : 17 | Dział : Pajączek 5 NxG

Blokada przeciągania

CZY ZNAJDĘ TAKI SKRYPT NA INNE PRZEGLĄDARKI?

Blokada przeciągania

Zablokowanie menu kontekstowego zabezpiecza przed bezpośrednim zapisaniem obrazka, ale nie uniemożliwia skopiowania go do innego okna przeglądarki, skąd bez problemu dokonamy zapisu. Otwieramy drugie okno Explorera, chwytamy obrazek myszą i przeciągamy go do tego okna. Gdy przeglądarka wyświetli grafikę, mamy już do dyspozycji menu kontekstowe... Podobny efekt uzyskamy przeciągając obrazek na pasek adresowy przeglądarki. Aby utrudnić tę operację, należy zablokować przeciąganie. Najprostszy, "bezskryptowy" sposób polega na ...
Więcej : Blokada przeciągania | Wyświetlone : 11889 | Odpowiedzi : 5 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zmiana nazw wielu plików - błędy UI

Więcej : Zmiana nazw wielu plików - błędy UI | Wyświetlone : 3176 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

Kilka arkuszy stylów CSS

Więcej : Kilka arkuszy stylów CSS | Wyświetlone : 7812 | Odpowiedzi : 4 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

[StartUp] SimpleCV.pl - Ogłoszenia o prace, kreator CV

adres - www.simplecv.pl

opis - Strona z generatorem CV oraz z ogłoszeniami o prace.

funkcje:

1. Tworzenie CV wraz ze zdjęciem, możliwość użycia CV poza serwisem(zapis do formatu PDF)
2. Dodawanie ogłoszeń o prace (będzie za pomocą edytora WYSIWYG, nie ma jeszcze tej funkcji)
3. Katalog firm, podział na branże, krótki opis+link bezpośredni do strony firmowej (będzie mapka googli na pewno)

proszę o krytykę, sugestie co trzeba zmienić oraz ...
Więcej : [StartUp] SimpleCV.pl - Ogłoszenia o prace, kreator CV | Wyświetlone : 5725 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Tabela w centrum ekranu

Jak w html'u zrobić tak by tabela była umieszczona w centrum ekranu w pionie i w poziomie niezależnie od rozdzielczości ekranu, czy w ogóle da się tak zrobić?
Więcej : Tabela w centrum ekranu | Wyświetlone : 5936 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Problem z kodowaniem

witam,
mam pewien problem z pajączkiem, a mianowicie chcę zamieszczać na moim stronach które tworzę w Pajączku teksty w języku japońskim. Mam już w Windowsie zainstalowaną czcionkę i wszystko działa ok tzn. mogę wszędzie pisać po japońsku, ale nie potrafię napisać czegokolwiek po japońsku w Pajączku po od razu zmienia mi to na jakieś pytajniki itp. Jaki jest na to sposób ? Doinstalować coś ?

przeszukałem już wszystkie opcje zmieniałem kodowanie na utf-8 w każdym ...
Więcej : Problem z kodowaniem | Wyświetlone : 3883 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Czy moge użyć pluginu do Joomla! na swojej stronie w htmlu ?

Czy jest możliwość "wstawienia" pluginu do joomli o nazwie
"Simple Image Gallery" do strony, którą robię w htmlu?

Robię dla siebie prostą stronę i chciałbym wykorzystać skrypt Simple Image Gallery do stworzenia na niej galeri obrazków. Skryptu wielokrotni używałem jako pluginu do Joomla! 1.5 kiedy robiłem strony w tym systemie, i świetnie się on sprawdzał. Tym razem jednak robię stronę od zera w htmlu, da sie wykorzystać ten sam plugin?

Czy i w jaki sposób ...
Więcej : Czy moge użyć pluginu do Joomla! na swojej stronie w htmlu ? | Wyświetlone : 8313 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Pajączek pod Windows 7

Witam !

Nawet zainstalowanie najnowszej poprawki beta 5.9.1.8 pod Windows 7 nie likwiduje błędu.
Nie można otworzyć pliku definicyjnego dla CSS.
Inspektor CSS bedzie nieaktywny.

Pozdrawiam.
Marek Juchniewicz
Więcej : Pajączek pod Windows 7 | Wyświetlone : 5003 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039