Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 15 czerwca 2025, o 10:51

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Ukrywanie fragmentów strony

Więcej : Ukrywanie fragmentów strony | Wyświetlone : 23300 | Odpowiedzi : 13 | Dział : Dla bardzo początkujących

Pozycjonowanie stron

Więcej : Pozycjonowanie stron | Wyświetlone : 3490 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Puste wierzsze w pliku - Jak je usunąć ?

Witam
Czytałem coś na forum na ten temat lecz nie za bardzo mi to wychodzi nie wiem może przepisuje cos o jeden znak za dużo.

Problem polega na tym iż otwarty został plik html w innym edytorze niż Pajączek i powstało bardzo dużo odstępów pomiędzy wierszami.

Jak to usunąć automatycznie - bo ręcznie to do wiosny nie dam rady ... ;-)
Proszę o łopatologiczne wyjaśnienie tego tematu, ...
Więcej : Puste wierzsze w pliku - Jak je usunąć ? | Wyświetlone : 4400 | Odpowiedzi : 4 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

webmasterhome.biz ->

Juz ostatnie poprawki i rusza strona o robieniu stron internetowych. Do loży z pajączka mam pare pytań :-)
1. Czy moge zamiescic kurs HTML, Java Script i WML który jest dołączany do pajączka? Chcę troche zmienic go ale podpisane było by, że wasze :-)
2. Czy mozna za darmo u mnie reklamowac wasze produkty? czy czerpalbym z tego jakies ...
Więcej : webmasterhome.biz -> | Wyświetlone : 4148 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Usuwanie katalogu bez praw dostępu spod strony WWW

Witam.

Sprawa ma się następująco: piszę w chwili obecnej panel zarządzający do poczty, opartje na tandemie PostFix+MySQL. Potrzebuję rozwiążania, które pozwoli mi na usuwanie i zmianę nazwy folderów tworzony przez postfixa (użytkownik vmail). Wg tego co już wyczytałem na google, jedyny sposób to skorzystanie ze skrptu CGi (przy pomocy polecenia virutal() ). Może ktoś zna takie rozwiązanie, lub jakieś inne lepsze, a może ktoś (fajniasto by było) widział gdzie ś taki skrypt CGI??

...
Więcej : Usuwanie katalogu bez praw dostępu spod strony WWW | Wyświetlone : 2425 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

wcięcia

Więcej : wcięcia | Wyświetlone : 3331 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

bład w Macromedia

gdzie jest bład w czyms takim

on(release)
{
getURL("http://www.za.pl","self");
}

bo jak robie sobie banerek w Macromedia to wyskakuje mi taki bład

**Error** Scene=Scene 1, layer=Layer 2, frame=1:Line 1: Mouse events are permitted only for button instances
on(release)

Total ActionScript Errors: 1 Reported Errors: 1
Więcej : bład w Macromedia | Wyświetlone : 3185 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Mapa we flashu

Witam.

Cjciał bym zrobic taką mapę we flashu jak na http://www.pinczow.com/miasto/mapa/mapa.htm

Mam zrobiony plan jako taki, różne obiekty (drogi, zabudowa, itp) na osobnych warstwach w jednej scenie. Teraz za bardzo nie wiem jak do tego dołożyć zbliżanie - oddalanie, ew. przyciski do przesuwania mapy w oknie i samo okno. Za wskazówki dzięki.

TIA
Więcej : Mapa we flashu | Wyświetlone : 2702 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Ukrywanie/pokazywanie fragmentu strony

Witam

Chcę zrealizować coś takiego aby dany fragment zawartości strony ukazał się dopiero w określonym dniu (i godzinie), natomiast inny fragment przestał być widoczny także określonego dnia (i godziny).
Da się coś takiego zrealizować przy pomocy php?

TIA
Więcej : Ukrywanie/pokazywanie fragmentu strony | Wyświetlone : 3387 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039