Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 16 maja 2025, o 22:45

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Grafika na www PROBLEMY!!!

Więcej : Grafika na www PROBLEMY!!! | Wyświetlone : 12323 | Odpowiedzi : 10 | Dział : Grafika i obróbka zdjęć

Polskie czcionki w MySQL

Witam!

Mam pytanie: jak zabezpieczyć się przed zapisem do MySQL-a polskich znaków w postaci "sieczki"? Dokładniej: importuję do MySQL-a kilka tysięcy rekordów dziennie, z pliku textowego, wysyłanego formularzem na serwer. Wszystko pięknie, działa poza poza wyświetlaniem polskich: ś, ź ą :(
Myślę o funkcji, która zamieni znaczki - np. wykorzystująca strtr() ale nie znam kodów poslkich znaczków.

Macie jakąś koncepcję?

Pozdro, Oscar
Więcej : Polskie czcionki w MySQL | Wyświetlone : 4235 | Odpowiedzi : 3 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Korzystanie z kreatora galerii grafik

Po wykonaniu wszystkich czynności zgodnie z zalecenami kreatora powstają miniaturki (mimo że jest parę zdjęć- to wyświetla się w każdym okienku to samo- a podpisy pod zdjeciami są takie jak powinny byc, czyli opisuja parametry zdjęcia zaprogramowanego)
Próba otwarcia dużych zdjęć kończy się również niepowodzeniem- wyswietla się inne zdjęcie niż pokazuje miniaturka no i opis- i ciągle te same) walcze z tym od dwóch dni i ciągle to samo. Korzystam z pomocy "Pajączka"i robie tak ...
Więcej : Korzystanie z kreatora galerii grafik | Wyświetlone : 3326 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

przeglądarka nie obsluguje ramek ?

Witam wszystkich!
Co zrobic gdy w programie do tworzenia stron wyskakuje komunikat ze przegladarka nie obsluguje ramek :?: I czy jest to mozliwe w Iexplorerze 6.0 :?:
Więcej : przeglądarka nie obsluguje ramek ? | Wyświetlone : 5005 | Odpowiedzi : 5 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Mapowanie

Jestem poczatkującym twórcą stron i użytkownikiem tego programu. W związku z tym mam pytanie odnosnie własnie mapowania. Powiedzmy, ze robię stronkę na zasadzie jednej grafiki i mapowanych odnośników do podstron. Tworzę stronę nr 1 i stronkę nr 2. Na 1 zakładam mapkę do 2 i...nic. Jak prawidłowo to zrobić? O ile źle robię. Prosze o mały "kurs" :)

Pozdrawiam
Więcej : Mapowanie | Wyświetlone : 3132 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Pajaczek i inne języki skryptowe

witam,

piszę skrypty w GRIP-ie - język skryptowy UNIGRAPHICS. Ściągnąłem pajączka nxg pro z nadzieją na przyjemniejsze pisanie skryptów. Zabrałem się za tworzenie nowego schematu kolorowania. Jakoś poszło, ale obficie zaglądając do plików pomocy.

teraz pytania:

w GRIPie słowa kluczowe to też "&ABS",&POINT. kolorowanie tych słów udało mi się uzyskac dopiero po włączeniu kolorowania identyfikatorów, z przedrostkiem "&" i włączonym stylem "podstawowym". co ciekawe styl do tych słów kluczowych został zastosowany, jaki im przypisałem. dziwnie ...
Więcej : Pajaczek i inne języki skryptowe | Wyświetlone : 4717 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pajączek 5 NxG

Jak mógł bym...

Więcej : Jak mógł bym... | Wyświetlone : 4944 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Tutorial - Pajączek

Więcej : Tutorial - Pajączek | Wyświetlone : 10500 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Upload wielu plików

Więcej : Upload wielu plików | Wyświetlone : 4392 | Odpowiedzi : 3 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039