Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 16 maja 2025, o 10:38

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Pajączkowe buttony

Witam,

zapewne znacie malenkie (80x15) buttony, coraz czesciej pojawiajace sie w Sieci. Wiekszosc z nich mozna znalezc na http://www.gtmcknight.com/buttons/; na swoje potrzeby przygotowalem takowe, zwiazane z Pajaczkiem:

http://myszor.kolej.wroclaw.pl/pajaczek/

Ikonka zostala zaczerpnieta z tej witryny - mysle, ze Autor sie nie obrazi :)
Mozna ja sobie oczywiscie podmienic na ta z wersji Standard.

Pozdrawiam,
Myszor
Więcej : Pajączkowe buttony | Wyświetlone : 7209 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Grafika i obróbka zdjęć

Szablony...

Wpajaczku NxG profesional v5.1.0 są szablony serwisuw...prywatne i komercyjene....czy za komercyjne trzeba płacić??
Więcej : Szablony... | Wyświetlone : 4002 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

Do czego służył skryba?

Więcej : Do czego służył skryba? | Wyświetlone : 7173 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Inne nasze programy

nie ma polskich znaków w edytorze

No po prostu ich nie ma :-(

Pajaczek 5 NxG Pro, wersja testowa, Win2k auaktualniony.
W innych programach polskie znaki dzialaja...
Przegladalem forum, sprawdzalem ustawienia, otwieralem istniejace pliki, tworzylem nowe... bez rezultatow.

Moze ktos wie o co chodzi? Dzieki za pomoc.

Arc
Więcej : nie ma polskich znaków w edytorze | Wyświetlone : 6977 | Odpowiedzi : 9 | Dział : Pajączek 5 NxG

Problem z linkami

Więcej : Problem z linkami | Wyświetlone : 3660 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Problem przy konwersji z ISO-2 na UTF-8

Niby wszystko jest OK bo widać polskie znaki, ale na początku strony dodaje amp#65279; (amp to symbol &). Co ciekawe nie widać tego w edytowanym dokumencie tylko dopiero w przeglądarce (skąd się tam bierze???). Efekt nie jest miły bo tracę całe formatowanie.
Więcej : Problem przy konwersji z ISO-2 na UTF-8 | Wyświetlone : 3485 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Problemy z Paj. 5 NxG

Więcej : Problemy z Paj. 5 NxG | Wyświetlone : 3691 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

Makrokody Pająka 5 NxG Pro

Otórz mogę umieścić (tu) przydatne skrypty, które mogłyby być w nowej wersji Pajączka 5 NxG (5.4.0).
P.S:Jeśli kogoś wkurzyłem, bardzo przepraszam, ale to tylko propozycja
Więcej : Makrokody Pająka 5 NxG Pro | Wyświetlone : 6156 | Odpowiedzi : 8 | Dział : Pajączek 5 NxG

Folder plików - jak usunąć.

Mam na serwerze FTP pusty "folder plików" i w zaden sposób nie mogę go usunąć. Przy próbie usuwania - komunukat "550 : File exists"
Jak można się go pozbyc?
Z góry dzięki za pomoc.
Więcej : Folder plików - jak usunąć. | Wyświetlone : 2462 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039