Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 16 maja 2025, o 00:39

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Zapisywanie grafik z www

Muszę utrudnić zapisywanie zdjęć ze strony - zablokowanie prawego klawisza to za mało - explorer wyświetla pasek pozwalający zapisać grafikę - jak umiemożliwić jego wyświetlanie?
Więcej : Zapisywanie grafik z www | Wyświetlone : 8572 | Odpowiedzi : 12 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

PHP - filtrowanie treści z formularza

Chcę zrobić na stronie coś w rodzaju bezpłatnych drobnych ogłoszeń. Pehap po prostu wrzuca wpisane ogłoszenie z formularza do bazy. Przy pomocy strip_tags teoretycznie pozbywam się ewentualnych tagów ale czy powinienem jeszcze jakoś "przefiltrować" wstawianą treść dodatkowo? Czy jest coś jeszcze czego powinienem zabronić? Czy taki formularz mógłby posłużyć potencjanemu złośliwcowi do dostania się do linni komend serwera?
Więcej : PHP - filtrowanie treści z formularza | Wyświetlone : 3187 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zmiana kursora na plik

Witam!!
Mam pytanie czy można bez używania stylów CSS zdefiniować kursor z pliku np .gif który pojawi się dopiero po najechaniu na jakąś część strony (konkretnie obrazek) Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
Więcej : Zmiana kursora na plik | Wyświetlone : 7436 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

skypt. .

poszukuje skryptu - taki który generowal by sam wpisany wynik meczu.
To znaczy .. wpisuje wynik meczu - ten doaje go do bazy, generuje tabele, fajnie byłoby jakieś jeszcze statystyki ..

ZNA KTOŚ TAKIE NAMAIRY NA TO ___ PILNE !!
Więcej : skypt. . | Wyświetlone : 4325 | Odpowiedzi : 3 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Neostrata a no-ip

EHLO,

ponieważ moja osiedlówka robi tak znakomicie, że ja nie wyrabiam już (szybciej bym przepchał pakiet "przepychem" do kibelesa) zdecydowałem się na Neostratę w wersji 512. Ból jest taki, że pracuję zdalnie na różnych serwerach - i potrzebuję stałe IP żeby mnie "wpuszczono". Słyszałem coś o no-ip (www.no-ip.pl) - czy ktoś tego używa, albo wie coś na ten temat? Czy to pomoże?
Więcej : Neostrata a no-ip | Wyświetlone : 7390 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Licencje

Witam :)

Przeszukujac forum nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie , więc sie zarejestrowałem , żeby je zadać i otrzymymać konkretna odpowiedź:
A oto pytanie :

Przy zakupie - Pajączek 5 NxG Professional - licencja komercyjna w cenie 279,38 zł z VAT , otrzymuje licencję i kod odblokowujący na używanie programu.
Czy zakupiona licencja jest wieczysta , czy też ważna przez dany okres . Jesli tak to ...
Więcej : Licencje | Wyświetlone : 4850 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Pajączek 5 NxG

Jaka książka do dreamweaver mx

Więcej : Jaka książka do dreamweaver mx | Wyświetlone : 2809 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Tryb ASCII przy publikowaniu

Witam!

Sorry jeśli temat jest z kategorii audiotele ale coś nie mogę sobie z tym poradzić.

Jak podczas publikowania przełączyć tryb przesyłania danych na ASCII rozumiem że domyślnie jest BIN niemniej np dla skryptów CGI muszę mieć ASCII?

Dzięki za pomoc :)
Więcej : Tryb ASCII przy publikowaniu | Wyświetlone : 4464 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pajączek 5 NxG

Problem z linkami

Mam problem na blogu. Prowadze go od ok 2 lat. Przedwczoraj z niknely mi ze strony linki. sprawdzilam w kodzie i wszystko wydaje sie tak jak bylo. sama napewno nic nie zmielialam. probowalam zmienic szablon ale to nic nie dalo. linkow jek nie bylo tak nie ma. zapisane sa napewno bo to tez sprawdzilam. czy moglby mi ktos powiedziec co mam z tym zrobic??

http://vika.blog.pl
Więcej : Problem z linkami | Wyświetlone : 2763 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039