Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 11 maja 2025, o 10:10

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Pozycjonowanie - Div Vs Tabele

Ostatnio zaczalem robic strone nie uzywajac tabel (o czym na forum swego czasu byly glosne dyskusje), i zaczalem uzywac divow. Szczerze mowiac caly czas mam ochote wrocic do tabel... Z kilku waznych powodow:
1. Sensowne pozycjonowanie jest tylko " position: absolute "
2. Div'y nie moga miec tla
3. Netszkapa dodaje im kilka pikseli nie wiadomo skad...

W zwiazku z tym mam pytanie czy sa to tylko problemy poczatkujacego, czy sa to standardowe przypadlosci, i ...
Więcej : Pozycjonowanie - Div Vs Tabele | Wyświetlone : 4386 | Odpowiedzi : 4 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

przestarzały align ?

1 mam pytanie . jaka komenda odpowiada w stylach za align?
Więcej : przestarzały align ? | Wyświetlone : 7951 | Odpowiedzi : 11 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

błędy w śmieciarku pod win 2000

Więcej : błędy w śmieciarku pod win 2000 | Wyświetlone : 10401 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Inne nasze programy

jak pobrac dane z xls i doc

Więcej : jak pobrac dane z xls i doc | Wyświetlone : 4262 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

archiwizacja serwisu – propozycje ulepszenia narzê

Witam,

przyjrza³em siê ostatnio dzia³aniu narzêdzia s³u¿±cego archiwizacji serwisów. Moim zdaniem narzêdzie to nie jest jeszcze na tyle dopracowane by z niego wygodnie korzystaæ. Przede wszystkim powinna istnieæ mo¿liwo¶æ wpisania pewnych danych raz na zawsze – np. dla serwisu powinna istnieæ mo¿liwo¶æ zdefiniowania:
1.katalogu do którego chce siê wrzucaæ zipa z projektem
2.nazwy pliku; tu Paj±czek móg³by proponowaæ nazwe – np. nazwa_serwisu bez polskich liter, z znakiem _ zamiast spacji, tak by nie by³o problemu ...
Więcej : archiwizacja serwisu – propozycje ulepszenia narzê | Wyświetlone : 2847 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

Weryfikacja kodu

Witam,

skorzystałem niedawno z funkcji Pajączka dotyczącej weryfikacji kodu. Otrzymałem informację o błędach:
- zbędny znacznik zamykający </table> (ostatni wiersz)
- zbędny znacznik zamykający </td>
- zbędny znacznik zamykający </tr>
- niedomnknięty znacznik </table> w poniższym kodzie:

<table cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" style="height: 100%; width: 100%">
<tr>
<td style="text-align: center">
<table cellspacing="0" cellpadding="0" border="0">
<tr>
<td style="font-family: Century Gothic, Arial Narrow, Arial, Tahoma; font-size: 10px; text-align: center">Ł A D O W A N I E &nbsp; ...
Więcej : Weryfikacja kodu | Wyświetlone : 4725 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pajączek 5 NxG

tabela znaków specjalnych

witam,

czy można byłoby umieścić w makrokodach oprócz nazw znaków specjalnych również wzorzec ich wygladu ?

obecnie jest np.
MAKROKODY > Znaki Specjalne > Dekoracyjne >
- Karo
- Kier
- Plik
- Trefl

a mogłoby być
MAKROKODY > Znaki Specjalne > Dekoracyjne >
- ( ) Karo
- ( ) Kier
- ( ) Plik
- ( ) Trefl

a w nawiasie grafika przedstawiająca dany makrokod

albo lepiej możliwość konfiguracji, czy chcę widzeć same ...
Więcej : tabela znaków specjalnych | Wyświetlone : 3820 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Dzielenie okna

Czy jest możliwe zrobienie w Pajączku dzielenie okna edycji, w ten sposób aby w jednej części otworzyć jeden dokument, a w drugiej inny?

--
Pozdrawiam,
Dawid Szałęga
Więcej : Dzielenie okna | Wyświetlone : 5224 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Pajączek 5 NxG

KEYWORDS - z przecinkami, czy bez?

Czy keywords powinno się oddzielać przecinkami, czy tylko spacjami?
Czy to coś zmienia?

Tomek
Więcej : KEYWORDS - z przecinkami, czy bez? | Wyświetlone : 2933 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

"Znajdź i zamień" w kilkudziesięciu plikach - dłuż

Mam pytanie dotyczące funkcji "znajdź i zamień" dla kilkudziesięciu otwartych plików naraz. Korzystam z: Szukaj/Rozszerzone wyszukiwanie+konwerter znaków. Kiedy w "Znajdź" wpiszę jakiś krótki tekst - dwa, trzy wyrazy, wtedy funkcja działa bez zarzutu. Natomiast wystarczy, że w "Znajdź" wpiszę fragment kodu - kilkanaście wierszy - to po kliknięciu na "Zamień" pojawia się komunikat, ze nie odnaleziono takiego tekstu, chociaż jestem pewien, że taki tekst znajduje się w otwartych plikach. Co jest tego przyczyną? Jak zamienić ...
Więcej : "Znajdź i zamień" w kilkudziesięciu plikach - dłuż | Wyświetlone : 3766 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039