Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 9 maja 2025, o 19:27

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Grafika na www

Witam,

udało mi się zrobić kilka stron w oparciu o HTML i java script, ale moja bolączka jest umieszczanie na niej grafiki. Przy szybkim łączu nie jest to problemem, ale jak ktoś ma modem to trwa to bardzo długo. Dlatego chciałbym się dowiedzieć, czy jest możliwe w javie napisanie takiego skryptu, dzięki któremu w czasie ładowania sie do cash-u przeglądarki grafik, na ekranie pojawi się np. licznik procentowy (0-100% loading) lub jakaś inna informacja, w ...
Więcej : Grafika na www | Wyświetlone : 5788 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

Znak końca wiersza - konwersja

Mam plik zapisany w formacie linuksa (\n) i chciałbym ten plik przekonwertować do formatu windows (\r\n). Czy jest w Pajączku taka możliwość?

Pozdrawiam
Więcej : Znak końca wiersza - konwersja | Wyświetlone : 8074 | Odpowiedzi : 9 | Dział : Pajączek 5 NxG

Problem z otwieraniem strony www!

Witam
Problem przedstawia się następująco:

Mam miejsce na serwerze operatora telewizji kablowej w której mam dostęp do Internetu. Umieszczam na ich serwerze moją stronę w katalogu public_html tak jak to chyba powinno wyglądać i u mnie wszystko jest oki, wszystko się otwiera działa jak należy. Jednak niektóre osoby (nie wszystkie) które próbowały odwiedzić moją stronę z Polski lub z zagranicy nie mogą jej otworzyć, wyskakuje komunikat, że nie można odnaleźć strony o podanym adresie.

W ...
Więcej : Problem z otwieraniem strony www! | Wyświetlone : 4573 | Odpowiedzi : 4 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Polskie znaki w AppServ

Zainstalowałem serwer AppServ 2.4.0, lecz niestety wersja którą posiadam oferuje kodowanie nawet słowackie lub czeskie, ale nie ma polskiego :( . Nie chodzi mi nawet o polską wersję programu, lecz o same znaki. Skąd mogę pobrać odpowiednią łatkę.
Więcej : Polskie znaki w AppServ | Wyświetlone : 4092 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

parę błedów

nie wiem czy to dobre miejsce, ale...

dwa problemy:

1. brakuje mojego obrazka na forum (tego przy moim nicku), tzn. nie doczytuje się jest czerwony krzyżyk :(

2. na poprzedniej wersji strony ustawiłem sobie ulubione na forum o Pajączku, to działa dalej - tylko że niestety przenosi do poprzedniej wersji.

I pytanie: mogę sam coś z tym zrobić???
Więcej : parę błedów | Wyświetlone : 9043 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

czcionki do flash

Więcej : czcionki do flash | Wyświetlone : 5824 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Grafika i obróbka zdjęć

wysylanie formularza

Więcej : wysylanie formularza | Wyświetlone : 4855 | Odpowiedzi : 4 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Podaję się - Inspektor Znaczników

Więcej : Podaję się - Inspektor Znaczników | Wyświetlone : 3827 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

Na ilu kompach działa pająk ?

Więcej : Na ilu kompach działa pająk ? | Wyświetlone : 4531 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039