Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Śmieciarek a Opera

Galernik, SpamRebel, Mezzmo, Download Studio, Recover My Files / Photos, programy AVS Audio / Video Converter / Editor i inne.

Moderator: Grupa pościgowa ;-)

Śmieciarek a Opera

Postprzez Volcano » 7 stycznia 2006, o 22:43

Witam,

Zainstalowałem sobie wersję testową Śmieciarka 1.2. Od dłuższego czasu walczę z konfiguracją Śmieciarka i klienta poczty w Operze i do tej pory nie odniosło to skutku.

Pozostałe programy:
Firewall: Sygate Personal Firewall 5.6 build 2808
Antywirus: AVG Free Edition 7.1.371

Śmieciarek jest dopuszczony na firewallu do łączenia się z Internetem.
W ustawieniach skanera antywirusowego dla POP3 używany jest port 10110.

Próbowałem już wielu kombinacji (na dwóch kontach pocztowych - na Interii i Tlenie). Niby klient poczty łączy się z serwerem (?), ale nie pobiera żadnych wiadomości, albo otrzymuję błędy ("-ERR Login falied", "Serwer POP3 jest niedostępny. Może to być spowodowane problemami z siecią"). Jakkolwiek bym kombinował, to nic z tego nie wychodzi. Poświęciłem na to mnóstwo czasu i naprawdę nie mam już siły dłużej z tym walczyć.

W związku z tym proszę o udzielenie wskazówek, w jaki sposób mam skonfigurować Śmieciarka oraz klienta poczty w Operze, aby wszystko działało bez żadnych problemów.
Volcano
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 15
Dołączył(a): 2 lutego 2004, o 21:56

Postprzez platekr » 7 stycznia 2006, o 23:19

Konfiguracja jest taka sama jak dla innych programów pocztowych (opisana w pomocy). Sprawdzałem na Opera 8.5 PL. Zajęło mi to dosłownie 30 sekund, aby odebrać pocztę Operą przez Śmieciarka.

Sądzę, że problemem jest zgranie całości konfiguracji z działającym w tle AVG antywirusem, który na pewno ma włączony skaner poczty przychodzącej. Niestety nie mam AVG. Mam Avasta Pro z włączonym skanerem i konfiguracja była zupełnie bezproblemowa.
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

Postprzez ptak82 » 8 stycznia 2006, o 06:07

ptak82
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 3
Dołączył(a): 3 października 2004, o 08:48


Powrót do Inne nasze programy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron