Witam
Ad. 1) W ustawieniach jest wszystko ok "Pamiętanie ustawień wraz z dokumentem pliki (.ADD)" i wszystkie mam zaznaczone oprócz "Rozwinięcie drzewa nawigatora"
Może napisałem niezrozumiale wiec jeszcze raz:
Gdy dwóch użytkowników korzysta z lokalnych (udostępnionych) plików i jest sytuacja że mają otware te same pliki, to gdy jeden zmieni i zapisze, to u drugiego nie pojawi się nic o zmianie pliku. Dopiero gdy wejdzie w ustawienia i zmieni wartość np. z 2 na 3 sekundy to zacznie to działać lub zauważyłem że jak tylko wejdzie się w ustawienia edytora i da sie zastosuj.
Jeszcze jedna sprawa denerwująca, że jak pojawi się informacja o zmianie i potwierdzimy że chcemy wgrać zmienioną wartość, to skacze na początek pliku(lub do zakładki 9 gdy jest ustawiona) i trzeba ręcznie szukać gdzie się było ostatnio - super by było gdyby pamiętało gdzie był kursor i po wczytaniu wracało w to miejsce.
Jeszcze się zastanawiam czy jak edytuje się inny plik czy powinno wyskakiwać informacja o zmianie pliku, czy dopiero jak się przejdzie do niego.Bo nieraz jest to denerwujące gdy trzeba co jakiś czas potwierdzać zmiany a chce sie mieć otwarty plik. Może zmieniło by się kółeczko na żółty że dokonano zmian??
Ad. 2)
Sprawa była już poruszana
http://www.creamsoft.com/forum/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=5399&highlight=synchronizacja
Pozdrawiam i czekam na nowÄ… wersjÄ™