Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

AD - Nowe okno

Forum dyskusyjne poświęcone zagadnieniom jezyka HTML i Flash oraz tworzeniu stron WWW.

Moderator: Grupa pościgowa ;-)

AD - Nowe okno

Postprzez jggrzes » 18 stycznia 2005, o 17:12

jggrzes
Użytkownik forum
Użytkownik forum
 
Posty: 65
Dołączył(a): 15 stycznia 2003, o 12:04

AD - Nowe okno

Postprzez lockoom » 19 stycznia 2005, o 15:17

Wyłacz na firewallu filtrowanie banerów :)
lockoom
Super spec!
Super spec!
 
Posty: 999
Dołączył(a): 30 września 2002, o 19:46

Postprzez jggrzes » 19 stycznia 2005, o 20:57

Witam
Już bałem się, że nikt nie odpisze.
Lockoom nic nie włanczałem. Prowadzę małą stronkę klasową i wszystkie zdjęcia działają na takiej samiej zasadzie. W tym konkretnym przypadku dwa się wyśiwtlają a resta to [AD]. Na innych stronach tego problemu nie ma. Strony tworzę w Pajączku od początku i przyznaje się, że taki problem mam pierwszy raz. Ta dziwna zamiana kodu. Jeśli problem byłby w tym co piszesz to każda miniaturka byłaby niewidoczna, tak nie jest. Nie ma jakiegoś rosądnego wytłumaczenia.
grzegorz[/img]
jggrzes
Użytkownik forum
Użytkownik forum
 
Posty: 65
Dołączył(a): 15 stycznia 2003, o 12:04

Postprzez lockoom » 20 stycznia 2005, o 13:42

lockoom
Super spec!
Super spec!
 
Posty: 999
Dołączył(a): 30 września 2002, o 19:46

Postprzez jggrzes » 20 stycznia 2005, o 19:55

Witam
Lockoom Pozwoliłem sobie wysłać Ci emaila.
grzegorz
jggrzes
Użytkownik forum
Użytkownik forum
 
Posty: 65
Dołączył(a): 15 stycznia 2003, o 12:04

Postprzez platekr » 20 stycznia 2005, o 22:40

Outpost Firewall w ten sposób blokuje grafiki na stronie decydując o tym którą zablokować na podstawie jej wymiarów. Stąd niektóre są zablokowane, a niektóre nie, bowiem mają inne wymiary niż typowe wymiary bannerów reklamowych. W oknie Outpost wybrać "Reklamy" z gałęzi "Wtyczki" potem właściwości prawy przyciskiem myszki i w oknie na drugiej zakładce wszystko stanie się jasne.
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

Postprzez lockoom » 20 stycznia 2005, o 23:57

jggrzes: na razie nic w skrzynce nie widzę. Wyślij mi może prywatną wiadomość.
lockoom
Super spec!
Super spec!
 
Posty: 999
Dołączył(a): 30 września 2002, o 19:46

Postprzez jggrzes » 21 stycznia 2005, o 13:46

Witam
Lockoom Wysłałem dwie wiadomośći i dwa zwroty otrzymałem. Wysłałem ponownie na prywatną wiadomość. Z mojej strony przepraszam za zamieszanie.
Panie Rafale Postanowiłem zajrzeć do miejsca które Pan podał jest tam trochę tych ustawień. Przyznaje wcześniej, ze tam zaglądałem, nic nie ruszałem. Nie rozumiem tylko jak to ma sie do kodu a dokładnie jego zamiany który przedstawiłem wyżej firewall chyba nie ma z tym nic wspólnego. Jeśli mógłbyś (Pan) wytłumaczyć czy ma to jakiś zwiazek będę wdzięczny. Usunę wszyskie ustaienia z tego miejsca i zobacze co z tego wyjdzie.
grzegorz[/b]
jggrzes
Użytkownik forum
Użytkownik forum
 
Posty: 65
Dołączył(a): 15 stycznia 2003, o 12:04

Postprzez lockoom » 21 stycznia 2005, o 21:12

Pod podanym przez ciebie linkiem miniaturki wyświetlają się poprawnie. To na pewno jakiś program, który masz zainstalowny blokuje miniaturki. Część z nich ma rozmiary, które często są stosowane przy bannerach reklamowych (120x80).
Współczesne firewalle to rozbudowane programy, które oferują wiele funkcji nie związanych bezpośrednio z kontrolą dostępu programów do sieci. Outpost Firewall m.in. właśnie ma opcje blokowania reklam. Strona na serwerze jest ok, ale zanim trafi do twojej przeglądarki przechodzi przez moduł filtrujący Outposta, który "w locie" zmienia kod strony. Podsumowując, jeśli używasz Outpost Firewall rada Rafała musi zadziałać :)
Ostatnio edytowano 21 stycznia 2005, o 22:28 przez lockoom, łącznie edytowano 1 raz
lockoom
Super spec!
Super spec!
 
Posty: 999
Dołączył(a): 30 września 2002, o 19:46

Postprzez jggrzes » 21 stycznia 2005, o 21:24

Witam
Lockoom Mogę teraz tylko napisać, tak problem był w Outpost Firewall. Zrobiłem tak jak napisał Pan Rafał. Pomogło. Dla mnie te zamiany w locie to trochę dziwne. Problem rozwiązany dzieki Wam. Lockoom, Rafale dziękuje.
grzegorz

ps.spać nie mogę jak się czegoś nie rozumie dzisiaj śpie spokojniej
jggrzes
Użytkownik forum
Użytkownik forum
 
Posty: 65
Dołączył(a): 15 stycznia 2003, o 12:04


Powrót do HTML i tworzenie stron WWW

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron