Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Plik .htacces

Forum dyskusyjne poświęcone programowi Pajączek 5 NxG. Wysyłaj tutaj tylko wiadomości dotyczące tego programu.

Moderator: Grupa pościgowa ;-)

Plik .htacces

Postprzez goldenhand » 24 listopada 2008, o 11:50

Może to proste pytanie , ale nie wiem jak w Pajączku zmienić nazwę pliku na serwerze na ".htaccess" Gdy chcę zmienić nazwę pliku to muszę wybrać od razu rozszerzenie, a nie ma w śród nich ".htaccess" :cry:
goldenhand
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 151
Dołączył(a): 2 sierpnia 2008, o 13:21

Plik .htacces

Postprzez melma » 9 grudnia 2008, o 20:04

melma
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 2
Dołączył(a): 9 grudnia 2008, o 20:01

Postprzez goldenhand » 2 lutego 2009, o 18:48

goldenhand
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 151
Dołączył(a): 2 sierpnia 2008, o 13:21

Postprzez danket » 3 lutego 2009, o 23:23

danket
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 9
Dołączył(a): 3 września 2008, o 18:12

Postprzez goldenhand » 4 lutego 2009, o 13:40

goldenhand
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 151
Dołączył(a): 2 sierpnia 2008, o 13:21

Postprzez reggi » 24 lutego 2009, o 13:10

Kieeeedyś dawno temu to nie działało, ale od dawna już bez problemu można tworzyć i edytować pliki .htaccess, co sam często robię.
reggi
Znawca tematu
Znawca tematu
 
Posty: 360
Dołączył(a): 30 września 2002, o 10:36

Postprzez goldenhand » 24 lutego 2009, o 13:31

Witam, dzięki za info!

Czy mógłbyś napisać tylko, gdzie i jak wprowadzasz zmiany-lokalnie czy na serwerze?
Bo lokalnie tworzy się plik - "..htaccess"
PS. Przed chwilą sprawdziłem na serwerze też jest z podwójną kropką.?
goldenhand
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 151
Dołączył(a): 2 sierpnia 2008, o 13:21

Postprzez reggi » 24 lutego 2009, o 14:58

Najzwyczajniej po prostu podaję nazwę pliku '.htaccess' i nie podaję rozszerzenia. Zarówno na serwerze, jak i lokalnie.
reggi
Znawca tematu
Znawca tematu
 
Posty: 360
Dołączył(a): 30 września 2002, o 10:36

Postprzez goldenhand » 18 lutego 2010, o 18:55

goldenhand
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 151
Dołączył(a): 2 sierpnia 2008, o 13:21

Postprzez voult » 1 marca 2010, o 11:43

"Ogólne ustawienia programu/Lista plików/Filtry plików/Dokumenty HTML" i dodaj tam sobie .htaccess. Od dawna tak pracuje, po prostu przy tworzeniu pliku daje pustą nazwę i wybieram rozszerzenie (w tym wypadku .hta...)
voult
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 7
Dołączył(a): 19 sierpnia 2009, o 08:12

Postprzez goldenhand » 1 marca 2010, o 14:03

Problem właśnie w tym, że się nie da (u mnie?) tak zrobić.
Wcześniej mogłem, a teraz znów nie mogę!
Mogę utworzyć nazwę htaccess, ale za chiny nie mogę tego zrobić z kropką, zamiast tego wychodzi ..htaccess
W ustawieniach też już dodałem to rozszerzenie...
goldenhand
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 151
Dołączył(a): 2 sierpnia 2008, o 13:21

Postprzez platekr » 1 marca 2010, o 14:51

Na dniach będzie kolejna beta, to zmienię tę obsługę htaccess, bo faktycznie coś jest nie w porządku.
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

Postprzez platekr » 1 marca 2010, o 17:13

Sprawdziłem. Poprawnie działało tworzenie pliku .htaccess poprzez wpisanie '.htaccess' jako nazwa pliku i pozostawienie rozszerzenia pustego. Niepoprawnie działało pozostawienie pustej nazwy i wprowadzenie nazwy 'htaccess' jako rozszerzenia. Kompletnie też nie działała zmiana nazwy dla plików '.htaccess'. Poprawione.

W Twoim przypadku goldenhand metoda 1 powinna działać (.htaccess jako nazwa i brak rozszerzenia), gdyż to działa poprawnie również w wersji publicznej.
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

Postprzez goldenhand » 1 marca 2010, o 18:34

Sprawdziłem kilkakrotnie; nie da się utworzyć takiego pliku.
Dokładniej:
W panelu lewym Pajączka (na liście plików) klikam na robots.txt i zmieniam jego nazwę;
wyskakuje okienko i wpisuję .htaccess a rozszerzenie czyszczę ...
i nic... dalej jest robots.txt

Mam zrobić nagranie ? :)
goldenhand
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 151
Dołączył(a): 2 sierpnia 2008, o 13:21

Postprzez platekr » 1 marca 2010, o 18:44

Pisałem już, że w zmianie nazw jest błąd. Trzeba tworzyć przez nowy dokument.
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

Następna strona

Powrót do Pajączek 5 NxG

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron