Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Przyciski zmieniające szerokość (wysokość) paneli zasobów

Forum dyskusyjne poświęcone programowi Pajączek 5 NxG. Wysyłaj tutaj tylko wiadomości dotyczące tego programu.

Moderator: Grupa pościgowa ;-)

Przyciski zmieniające szerokość (wysokość) paneli zasobów

Postprzez engine » 23 lutego 2005, o 09:10

engine
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 178
Dołączył(a): 8 lutego 2003, o 14:28

Przyciski zmieniające szerokość (wysokość) paneli zasobów

Postprzez lockoom » 23 lutego 2005, o 19:32

lockoom
Super spec!
Super spec!
 
Posty: 999
Dołączył(a): 30 września 2002, o 19:46

Przyciski zmieniające szerokość (wysokość) paneli zasobów

Postprzez engine » 23 lutego 2005, o 21:10

engine
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 178
Dołączył(a): 8 lutego 2003, o 14:28

Przyciski zmieniające szerokość (wysokość) paneli zasobów

Postprzez lockoom » 24 lutego 2005, o 03:28

Heh nie mylę się, bo to nie nie ja powiedziałem, że tak jest łatwiej, tylko Rafał. Ja programuję od kilku lat i dla mnie napisanie splitera, który po kliknięciu ukrywa/pokazuje jakiś element to też nie jest żaden problem. Ale skoro tyle programujesz to pewnie wiesz, że czasami polega się na komponentach pisanych przez kogoś innego, która nie zawsze dają ci pełną swobodę w pewnych kwestiach. Nie wiem czy to akurat było przyczyną w tym wypadku, domyślam się tylko, ale sądzę, że skoro dla Rafała obecne rozwiązanie było łatwiejsze to pewnie tak było, bo bądź co bądź "trochę" lepiej niz ja zna Delphi/Object Pascala.
lockoom
Super spec!
Super spec!
 
Posty: 999
Dołączył(a): 30 września 2002, o 19:46

Przyciski zmieniające szerokość (wysokość) paneli zasobów

Postprzez engine » 24 lutego 2005, o 11:48

tak, zdaję sobie sprawę że komponent może nie obsłużyć pewnych zachowań, nie znam komponentu który został tu użyty, ale uważam, że obecnie tak jak jest jest nieużyteczne - chyba że o to chodziło.
engine
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 178
Dołączył(a): 8 lutego 2003, o 14:28

Przyciski zmieniające szerokość (wysokość) paneli zasobów

Postprzez lockoom » 24 lutego 2005, o 12:22

Wiesz jak też wolałbym rozwiązanie podane przez ciebie, bo właśnie takie zaproponowałem na BT i kiedy zostało rozwiązane tak jak zostało, to też stwierdziłem, że jest nieprzydatne, ale później zauważyłem, że dwie osoby, które znam korzystają z niego... No coż chyba za bardzo jestem przyzwyczajony do interfejsu Operki :)
lockoom
Super spec!
Super spec!
 
Posty: 999
Dołączył(a): 30 września 2002, o 19:46

Przyciski zmieniające szerokość (wysokość) paneli zasobów

Postprzez engine » 24 lutego 2005, o 12:26

oczywiście - można się spierać nad funkcjonalnością, ale nie o to tu chodzi

a nie można po prostu zmniejszyć szerokość widocznego obszaru lewego panela ?
I podobnie zrobić dla okna kodu ?
engine
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 178
Dołączył(a): 8 lutego 2003, o 14:28

Postprzez platekr » 24 lutego 2005, o 21:34

Te przyciski na splitterach (paskach zmiany rozmiaru) zostały dodane nie w celu ukrywania paneli, bo do tego służy przycisk ze skrótem F9, ale do chwilowego zmniejszania ich rozmiaru bez ukrywania. Inna sprawa, że kontrolka ma swoje ograniczenia... Póki co niestety tak zostanie. Być może w przyszłości zostanie to poprawione.
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

Postprzez engine » 25 lutego 2005, o 08:01

to może mozna zmniejszyć minimalną szerokość z 3.5 cm do 0.5 cm ??

no właśnie - a czy jak się tą odległość zmniejszy do 0, to czy przypadkiem nie uzyska sie takiej funkcjonalnosci o jakiej wspomniałem ?
engine
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 178
Dołączył(a): 8 lutego 2003, o 14:28

Postprzez engine » 4 marca 2005, o 16:04

engine
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 178
Dołączył(a): 8 lutego 2003, o 14:28


Powrót do Pajączek 5 NxG

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników