Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Plik php do skopiowania tylko gdzie ?

Forum dyskusyjne poświęcone zagadnieniom związanym z tworzeniem serwisów z wykorzystaniem zaawansowanych technologii takich jak PHP, Perl, mySQL, ASP, CGI, XML, itp.

Moderator: Grupa pościgowa ;-)

Plik php do skopiowania tylko gdzie ?

Postprzez Piotr8211 » 24 października 2005, o 20:13

zrob w sposob nastepujacy:
zatrzymaj apache'a i otworz plik httpd.conf

i dodaj do niego nastepujace linie (przegladnij sobie ten plik gdzie dodac te wpisy):
LoadModule php5_module "c:/php/php5apache.dll"
AddType application/x-httpd-php .php

- znajdz linie zaczynajaca sie od "DirectoryIndex" i na koncu dopisz: "index.php", czyli Twoj wpis powinien wygladac mniej wiecej w taki sposob:
DirectoryIndex index.html index.html.var index.php

- znajdz linie "DocumentRoot" i wpisz miejsce gdzie beda przetrzymywane Twoje pliki czyli np:
DocumentRoot "C:/htdocs"

nastepnie skopiuj php.ini-recommended do katalogu windows (czy jak tam masz) i zmien nazwe na php.ini

Chodzi mi o samą końcówkę do jakiego tego katalogu to dodać ?
Piotr8211
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 45
Dołączył(a): 26 kwietnia 2005, o 20:15

Plik php do skopiowania tylko gdzie ?

Postprzez Piotr8211 » 24 października 2005, o 20:52

już dałem rade i przetworzyłem plik do windowsa i zmienił się na php lecz to nie rozwiązało problemu robiłem dokładnie z tym opisem co podałem i nadal jest błąd czy zainstalowanie Apache wraz z PHP jest naprawde dość skomplikowane ?
Piotr8211
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 45
Dołączył(a): 26 kwietnia 2005, o 20:15

Plik php do skopiowania tylko gdzie ?

Postprzez januzi » 24 października 2005, o 23:31

wyraznie jest napisane chyba ? :D do katalogu windowsa, tego glownego, co w nim siedzi win.com, explorer.exe itd.
poza tym php.ini moze byc tez w katalogu w ktorym masz php, na jedno wychodzi, bo jakbys poczytal dokumentacje php, to bys znalazl informacje, ze php szuka pliku php.ini w kilku lokalizacjach
januzi
Mega GURU
Mega GURU
 
Posty: 1431
Dołączył(a): 18 października 2002, o 13:53

Plik php do skopiowania tylko gdzie ?

Postprzez Piotr8211 » 25 października 2005, o 14:19

Piotr8211
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 45
Dołączył(a): 26 kwietnia 2005, o 20:15

Plik php do skopiowania tylko gdzie ?

Postprzez januzi » 25 października 2005, o 14:21

januzi
Mega GURU
Mega GURU
 
Posty: 1431
Dołączył(a): 18 października 2002, o 13:53

Plik php do skopiowania tylko gdzie ?

Postprzez Piotr8211 » 25 października 2005, o 14:31

Piotr8211
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 45
Dołączył(a): 26 kwietnia 2005, o 20:15


Powrót do PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników