Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Problem z grafiką na stronie

Jeśli jesteś bardzo początkujący i nie wiesz prawie nic na temat tworzenia stron czy też innej tematyki, a chciałbyś zadać pytanie, prosimy, zrób to na tym forum.

Moderator: Grupa pościgowa ;-)

Problem z grafiką na stronie

Postprzez gaco19 » 3 lutego 2005, o 16:40

Mam mały problem z robiłem strone poczęśi w pajączku i FrontPage i mój problem jest taki w pajączku i FrontPage gdy daje Podgląd wszystko jest OK ale gdy wrzuciłem strone na serwer strona ładuje sie ale bez tła. Może mi ktoś powiedzieć dlaczego.
gaco19
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 10
Dołączył(a): 3 lutego 2005, o 16:34

Problem z grafiką na stronie

Postprzez LEMUR » 3 lutego 2005, o 18:11

moze odnosnik do tla masz zly... (do pliku na dysku)
moze nie przekopiowales pliku na serwer
moze plik nazwales duzymi literami a w kodzie masz malymi lub inne kombinacje
moze...
moze...
LEMUR
GURU!
GURU!
 
Posty: 1109
Dołączył(a): 7 listopada 2002, o 21:13

Postprzez gaco19 » 4 lutego 2005, o 12:10

gaco19
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 10
Dołączył(a): 3 lutego 2005, o 16:34

Postprzez januzi » 4 lutego 2005, o 12:15

januzi
Mega GURU
Mega GURU
 
Posty: 1431
Dołączył(a): 18 października 2002, o 13:53

Postprzez gaco19 » 4 lutego 2005, o 14:54

<link rel="stylesheet" href="../Strona%20klanu%20THOR/template_css.css" type="text/css">

bo ja to zrobiłem tak że weszłem na daną strone zapisałem ją na dysku ii w pjaączku ja obrobiłem z tej strony co ją ściągnołem to zostało tylko tło,i kolor czcionki i reszta uległą diametralnym zmianom, więc niewiem czy ją czasem niebede musiał robić od początku. ale już w 100% w pajączku bez żadnych podkładów
gaco19
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 10
Dołączył(a): 3 lutego 2005, o 16:34

Postprzez januzi » 4 lutego 2005, o 15:02

w katalogu w ktorym masz strone:
1. wgrac plik template_css.css
2. zmienic podana linie na <link rel="stylesheet" href="template_css.css" type="text/css">
3. sprawdzic
januzi
Mega GURU
Mega GURU
 
Posty: 1431
Dołączył(a): 18 października 2002, o 13:53

Postprzez gaco19 » 4 lutego 2005, o 16:09

nic sie niedzieje po za tym że jeszcze coś poznikało

Dobra sam sobie z tym poradze zrobie strone od nowa.

przecież to nie jest taki znowu duży problem

ale jeśli jeszcze ktoś bedzie miał jakies pomysły to czekam
gaco19
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 10
Dołączył(a): 3 lutego 2005, o 16:34

Postprzez gaco19 » 4 lutego 2005, o 18:01

dobra problem z tłem już roziwązałem strona teraz o wile słabiej wygląda ale cóż przynajmniej jest tło.

A powstałł nowy problem i jest taki:

Mam obraz w pliku daje do niego odsyłacz i oczywiście pajączek go otwiera i jest wszystko OK ale jak wrzucam strone na serwer to juz obrazu nie otwiera. Wrzuciłem takze na serwer ten obraz który ma byc lae też nic. Możecie mi powiedzieć dlaczego tak jest.
gaco19
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 10
Dołączył(a): 3 lutego 2005, o 16:34

Postprzez LEMUR » 4 lutego 2005, o 18:49

podaj adres strony, sie zobaczy!
LEMUR
GURU!
GURU!
 
Posty: 1109
Dołączył(a): 7 listopada 2002, o 21:13

Postprzez gaco19 » 4 lutego 2005, o 20:56

www.armagedonclan.strona.pl

są tam odnośniki np. treningi czy regulamin oraz inne to jak dacie na odnośnik to pokazuje sie przez moment obraz ale znika niewiem czemu.

i jeszcze jedno wiem ze wiele jest do zmiany ale wloałbym jakbyscie jej niekomentowali :D :lol: :lol:



dałbym na tej stronie zdjęcie jak powinna wyglądac ale niewiem jak

wtedy sami byście zobaczyli jak wygląda u mnie w pajączku. Bo na tej stronie niewygląda zaciekawie bez tego zdjęcia
gaco19
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 10
Dołączył(a): 3 lutego 2005, o 16:34

Postprzez LEMUR » 4 lutego 2005, o 22:39

obrazek masz bazooka.jpg

odnosnik do niego ../Programy/bazooka.jpg a powinien byc bazooka.jpg bo masz go w tym samym katalogu co strone...

wpisz sobie http://www.armagedonclan.strona.pl/bazooka.jpg i Ci sie wyswietli.

poza tym staraj sie stosowac nazwy pisane bez polskich znakow, malymi literami i bez spacji (jezeli juz musisz miec odstep uzyj podkreslenia _ )
a stosujesz bo w kodzie ktorej z podstron masz
Strona%20klanu%20THOR/bookmark.png
- %20 oznacza spacje
- duze litery

ogolnie sprawdz kod pod tym katem!
LEMUR
GURU!
GURU!
 
Posty: 1109
Dołączył(a): 7 listopada 2002, o 21:13

Postprzez platekr » 4 lutego 2005, o 23:03

Do moderatorów: przenoście proszę tematy na odpowiednie fora.
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

Postprzez gaco19 » 5 lutego 2005, o 12:40

Dzieki LEMUR strona już wygląda jak powinna ale to i tak niejest to co chciałem będe nad nią jeszcze duzo pracował bo musze lepiej dopasować czcionki i jakoś lepiej ją rozplanować ale to już są zabiegi kosmetyczne ważne że szkielet już jest taki jaki powininien być.

Jeszcze raz dzięki za pomoc :lol: :lol: :lol: :wink:
gaco19
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 10
Dołączył(a): 3 lutego 2005, o 16:34


Powrót do Dla bardzo początkujących

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron