przez Christophorus » 5 stycznia 2012, o 22:08
Próbowałem to robić na trzy sposoby:
SPOSÓB PIERWSZY
1. Ustawiam w Pajączku paski według własnych preferencji.
2. Restartuję Pajączka na wszelki wypadek (paski są tak jak chciałem).
3. Eksportuję (z poziomu Pajączka) ustawienia ("wszystkie ustawienia przechowywane w rejestrze") do osobnego pliku.
4. Zamykam Pajączka.
5. Ponownie otwieram Pajączka i robię następne zmiany w paskach, ale nie odpowiadają mi one, więc chcę przywrócić ustawienia, które zapisałem w pliku.
6. Z poziomu Pajączka (otwartego w trybie administratora) wybieram importuj ustawienia, wskazuję na ten mój plik, przywracam, wyświetla się komunikat, że zmiany zostały wprowadzone i trzeba zrestartować.
7. Restartuję Pajączka i okazuje się, że żadne zmiany nie zostały wprowadzone, tak jak tego oczekiwałem.
SPOSÓB DRUGI
Punkty 1-5 tak jak w sposobie pierwszym. Następnie:
Nie uruchamiając w ogóle Pajączka, klikam na mój plik z ustawieniami i każe wprowadzić zmiany do rejestru. Wszystko rzekomo następuje pomyślnie, ale gdy potem otworzę Pajączka, to znowu okazuje się, że żadne zmiany nie zostały wprowadzone.
SPOSÓB TRZECI
Punkty 1-5 tak jak w sposobie pierwszym. Następnie:
Nie uruchamiając w ogóle Pajączka, otwieram regedit i z tego poziomu importuję plik z ustawieniami. Znowu wszystko niby OK, ale, ale gdy potem otworzę Pajączka, to znowu okazuje się, że żadne zmiany nie zostały wprowadzone.
Nie chcę robić kopii całego rejestru komputera i w ten sposób przywracać, bo by mi to skomplikowało sprawę (robię częste przeinstalowania różnych programów na komputerze, zmiany ustawień itp.)
Jeżeli to w czymś może pomóc, to mogę podesłać moje pliki z ustawieniami, zrzuty ekranu, czy co tam jeszcze trzeba.
Dzięki za zainteresowanie tą sprawą. Pozdrawiam.