Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Stronka pod hasłem???

Forum dyskusyjne poświęcone zagadnieniom jezyka HTML i Flash oraz tworzeniu stron WWW.

Moderator: Grupa pościgowa ;-)

Stronka pod hasłem???

Postprzez Smajek » 19 grudnia 2004, o 16:38

Smajek
Użytkownik forum
Użytkownik forum
 
Posty: 50
Dołączył(a): 11 grudnia 2004, o 15:06

Stronka pod hasłem???

Postprzez The_Eye » 19 grudnia 2004, o 18:05

W samym HTML-u raczej tego nie zrobisz. Ale np. w PHP - jak najbardziej. Np. tak lub tak.
The_Eye
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 44
Dołączył(a): 9 maja 2004, o 15:02

Stronka pod hasłem???

Postprzez Smajek » 19 grudnia 2004, o 21:12

domyslalam sie ze to php ale jakies skrypciki czy cos mozna prosic i tak objasnic co i jak bo jestem w tym zielony
Smajek
Użytkownik forum
Użytkownik forum
 
Posty: 50
Dołączył(a): 11 grudnia 2004, o 15:06

Stronka pod hasłem???

Postprzez mantis » 20 grudnia 2004, o 00:16

mantis
Użytkownik forum
Użytkownik forum
 
Posty: 78
Dołączył(a): 29 września 2004, o 13:20

Stronka pod hasłem???

Postprzez The_Eye » 20 grudnia 2004, o 10:19

The_Eye
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 44
Dołączył(a): 9 maja 2004, o 15:02

Stronka pod hasłem???

Postprzez mantis » 20 grudnia 2004, o 21:59

mantis
Użytkownik forum
Użytkownik forum
 
Posty: 78
Dołączył(a): 29 września 2004, o 13:20

Postprzez Smajek » 26 grudnia 2004, o 14:21

Do The_Eye ale rozwieaz do kazdego kto pomoze

zrobilem tak jak pisałem ale wpisujac cokolwiek nawet złe czy dobre hasło po prostu edytuje mi plik gal1.php

Dajmy na to, że na stronie głównej masz link do galerii. Po kliknięciu weń niech nie wyświetla się od razu galeria, tylko pole na wpisanie hasła:Kod:


<form method="post" action="gal1.php">Podaj hasło: <input type="password" name="haslo"><input type="submit" value="Wejdź do galerii"></form>

Teraz tworzymy plik "gal1.php", gdzie sprawdzimy podane hasło i ewentualnie wyświetlimy galerię:Kod:


<?php

$haslo = isset($_POST['haslo']) ? $_POST['haslo'] : null; // hasło pobrane z formularza
$moje_haslo = "supertajnehaslo"; // w tej zmiennej przechowujesz ustalone przez siebie hasło do galerii

if($haslo == $moje_haslo) {

?>

<!-- tu kod HTML Twojej galerii -->

<?

} else {

?>

<!-- tu ochrzan za próbę obejrzenia galerii bez znajomości hasła -->

<?

}

?>
Smajek
Użytkownik forum
Użytkownik forum
 
Posty: 50
Dołączył(a): 11 grudnia 2004, o 15:06

Postprzez The_Eye » 26 grudnia 2004, o 15:14

A czy serwer, na którym masz stronę, umożliwia korzystanie z PHP? :roll:

Jutro postaram się sprawdzić ten kod u siebie... Ale działać powinien.
The_Eye
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 44
Dołączył(a): 9 maja 2004, o 15:02

Postprzez Smajek » 27 grudnia 2004, o 00:29

stronka lezy na ZA.PL stpawdziałem i serwer obsługuje php. sam cos probuje kombinowac ale nic nie wychodzi jak sie nie ma pojecia o tym
Smajek
Użytkownik forum
Użytkownik forum
 
Posty: 50
Dołączył(a): 11 grudnia 2004, o 15:06

Postprzez The_Eye » 1 stycznia 2005, o 18:26

Sprawdziłem kod (żywcem skopiowałem go z Twojego postu) i - zgodnie z moimi przewidywaniami - wszystko pięknie działa. :D Czyli najwyraźniej serwer, na którym umieszczasz plik, PHP nie chce obsłużyć. :? Coś tam na stronie głównej tego serwera było pisane o "PHP safe mode" - może to jest przyczyną? A może obsługę PHP trzeba włączyć we właściwościach konta? Musisz tam popytać.
The_Eye
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 44
Dołączył(a): 9 maja 2004, o 15:02


Powrót do HTML i tworzenie stron WWW

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot]

cron