Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Tło komórki

Forum dyskusyjne poświęcone zagadnieniom jezyka HTML i Flash oraz tworzeniu stron WWW.

Moderator: Grupa pościgowa ;-)

Postprzez rafalzaq » 5 maja 2005, o 00:09

A pozmianiałeś tam coś prócz nazwy? ;) Arkusz dla IE będzie się 'trochę' różnił od normalnego.

Co do div'a na środku. Możesz ustawić marginesy boczne na auto. Będzie działać w normlanych przeglądarkach. Dla IE trzeba ustawić w BODY text-align: center;
Później musisz (chyba że ci odpowiada tekst na środku) w następnych div'ach ustawić jak ma być ustawiony tekst (domyślnie text-align: left;). Powinno działać. Jeśli napisałem jakieś głupoty to mnie poprawcie. :)
rafalzaq
Jestem tu już dłuższą chwilę

Postprzez Winston_Wolf » 5 maja 2005, o 00:20

text-align: center dla body oraz margin: 0 auto; dla głównego div'a powinno pomóc.. poza tym jak chcesz coś czyścić przy tym div'ie to clear: both; ;-)

a co do stylów pod IEsyfa to nie wystarczy zmienić nazwy.. w takiej sytuacji to nic nie powinno się robić.. styl dla IEsyfa powinien być skontruowany tak aby strona wyglądała pod nim poprawnie, jeżeli styl dla normalnych przeglądarek nie działa.. jeżeli pod IEsyfem jest tak jak w normalnych przeglądarkach to nie ma sensu wrzucać mu innego stylu... najczęstszymi problemami w IEsyfie są: margin, padding, position, width i height (np. zamiast min-height)... czasami float i z-index.. nie mówiąc już o grafice...
Winston_Wolf
Znawca tematu
Znawca tematu

Postprzez Emil0076 » 5 maja 2005, o 11:34

Niestety nie zadziałało... :( może jeszcze raz opiszę problem mam w divie całą zawartość stronki o szerokości 700 px i chcę cały div dać ną środek strony (tak jakbym wszystko wziął w tebelę, którą ustawiam na środku. Efekt w rodzaju wzięcia w tag <center>)
Emil0076

Postprzez rafalzaq » 5 maja 2005, o 12:56

Spróbj ustawić szerokość w body (te 700px). Później te marginesy boczne dla div'a na auto. Jak nie zadziała to poczytaj ten artykuł. Może coś wykombinujesz. ;)
rafalzaq

Postprzez Winston_Wolf » 5 maja 2005, o 14:10

Winston_Wolf
Znawca tematu
Znawca tematu

Poprzednia strona

Powrót do HTML i tworzenie stron WWW

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników