Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Zakładka otwartych dokumentów

Forum dyskusyjne poświęcone programowi Pajączek 5 NxG. Wysyłaj tutaj tylko wiadomości dotyczące tego programu.

Moderator: Grupa pościgowa ;-)

Zakładka otwartych dokumentów

Postprzez guwer » 21 lutego 2005, o 23:11

Mam otwartych 5 dokumentów. Wszystkie nazwy mieszczą się na górnej zakłdce otwartych dokumentów (nie ma strzałki do przewijania). Otwarty mam też lewy panel. Zamykam Pajączka (5.4) i otwieram ponownie.
Pokazała sie strzałka do przewijania na górnej zakłdce otwartych dokumentów i część nazw dokumentów się "schowała" i musze przewinąć żeby je znów zobaczyć. :(

Przy okazji:
Czy będzie kiedyś można zmieniać kolejność dokumentów na w/w zakładce??

P.S. "Zastosuj i zamknij" w "Ustawienia programu" dalej nie zamyka okna ustawień. :?
guwer
Użytkownik forum
Użytkownik forum
 
Posty: 93
Dołączył(a): 9 stycznia 2003, o 21:40

Zakładka otwartych dokumentów

Postprzez LEMUR » 21 lutego 2005, o 23:18

hmm... wydaje mi sie ze zmiana kolejnosci dokumentow juz jest...
prawy przycisk myszy na dowolnej zakladce > zmien kolejnosc dokumentow
LEMUR
GURU!
GURU!
 
Posty: 1109
Dołączył(a): 7 listopada 2002, o 21:13

Zakładka otwartych dokumentów

Postprzez blackcat » 21 lutego 2005, o 23:35

Dodałem błąd z zakładkami do bugtracka. Dziękuję za informację.
blackcat
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 158
Dołączył(a): 25 października 2002, o 16:25

Postprzez guwer » 21 lutego 2005, o 23:37

Faktycznie! Ale trochę dużo tego klikania. Myślałem o czymś takim: chwytam lewym myszy zakładke i przenosze gdzie chce (tak jak np w nowym Total Commander)-dużo łatwiejsze i bardziej intuicyjne ;-)

A co z głównym problemem??
guwer
Użytkownik forum
Użytkownik forum
 
Posty: 93
Dołączył(a): 9 stycznia 2003, o 21:40

Postprzez LEMUR » 21 lutego 2005, o 23:43

odnosnie Twojego 'glownego' problemu to blackcat juz odpowiedzial - dodane do BT

a co do 'zastosuj i zamknij' to nie moge powtorzyc tego... za kazdym razem zamyka dla kazdego z otwartych okien (ogolne, edytor, schematy itp...)
LEMUR
GURU!
GURU!
 
Posty: 1109
Dołączył(a): 7 listopada 2002, o 21:13

Postprzez guwer » 21 lutego 2005, o 23:56

Ok nie zdążyłem odświeżyć. blackcat był szybszy :)
Z zamykaniem poobserwuje trochę jeszcze...
guwer
Użytkownik forum
Użytkownik forum
 
Posty: 93
Dołączył(a): 9 stycznia 2003, o 21:40

Postprzez engine » 8 marca 2005, o 10:47

engine
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 178
Dołączył(a): 8 lutego 2003, o 14:28

Postprzez sian » 8 marca 2005, o 11:12

sian
Znawca tematu
Znawca tematu
 
Posty: 358
Dołączył(a): 2 listopada 2002, o 09:05

Postprzez platekr » 8 marca 2005, o 15:09

Opcja "Zamknij wszystkie dokumenty" znajduje się w menu kontekstowym edytora pod prawym klawiszem myszki w obrebie edytora. Skrót klawiszowy można zdefiniować w ustawieniach skrótów klawiszowych samodzielnie.
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

Postprzez engine » 8 marca 2005, o 15:32

hmmm....
powiem tak:

intuicyjnie chciałoby się zamknąć wszystkie dokument klikając na belce

wg. mnie lepiej byłoby usunąć te dwie opcje dotyczące zamykania plików z menu kontekstowego edytora (będzie ono bynajmniej ciut krótsze)
a w zamian dołożyć opcję zamykania wszystkich dokumentów do menu zakładek dokumentów

ale nie będę się spierał z kimkolwiek - to tylko propozycja funkcjonalna
engine
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 178
Dołączył(a): 8 lutego 2003, o 14:28

Postprzez adam78 » 8 marca 2005, o 16:33

Dzien dobry

To może i ja się troszeczkę wtrące mam otwartych ok 20 stron jednocześnie przeszkadza mi jak mam sie przenieść między np 3 stroną a 18tą(musze czekać az mi sie pasek przewinie)- nie da sie zrobić tak aby otwierało się menu z otwartych okien i miałbym wybór do szybkiego skoku do strony a nie musiałbym czekać ??

Oczywiście jesli już rozwiązaliście ten problem a ja go nie odkryłem to prosze poradźcie mi jako nowemu użytkownikowi pajączka jak mam włączyć tą opcję lub posługiwać się jak przedstawiłem

Z góry dziękuję !!
adam78
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 34
Dołączył(a): 21 września 2004, o 16:35

Postprzez sian » 8 marca 2005, o 16:42

sian
Znawca tematu
Znawca tematu
 
Posty: 358
Dołączył(a): 2 listopada 2002, o 09:05

Postprzez lockoom » 8 marca 2005, o 17:07

Wyciąłem z wątku rozważania filozoficzno-semantyczne i umieściłem w nowym wątku.
lockoom
Super spec!
Super spec!
 
Posty: 999
Dołączył(a): 30 września 2002, o 19:46

Postprzez platekr » 8 marca 2005, o 20:56

Oprócz kliku na przyciskach zakładek jest też menu otwartych na mini pasku narzędzi po lewo od edytora.
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland


Powrót do Pajączek 5 NxG

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron