Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 23 października 2018, o 04:58

Nowości Nowości na Dla bardzo początkujących

Mapa strony Dla bardzo początkujących » Dział : Dla bardzo początkujących

Jeśli jesteś bardzo początkujący i nie wiesz prawie nic na temat tworzenia stron czy też innej tematyki, a chciałbyś zadać pytanie, prosimy, zrób to na tym forum.

Szukam sposobu na prawidłowe wyświetlanie w IE7

Dzień dobry.
Moja strona wyświetla się prawidłowo w większości używanych przeglądarek. Problem mam tylko z IE7.
1. Poziome linie <hr> w różnych kolorach powinny się stykać, a w IE7 rozjeżdżają się.
2. Dwie tabelki. Dolna z użyciem overflow (z suwakiem) powinna pasować do górnej. W IE7 są jednak przesunięte.
Problemów było więcej, ale się z nimi uporałem. Straciłem już jednak cierpliwość i szukam innego sposobu.
Pytanie jest takie: czy można zrobić osobny arkusz css i ...
Więcej : Szukam sposobu na prawidłowe wyświetlanie w IE7 | Wyświetlone : 1706 | Odpowiedzi : 1


Pajaczek sie zawiesza

Witam uzytkownikow.
Mam maly problem z pajaczkiem. Otworzylem w nim jeden skrypt java i sie zawiesil, ale tylko sam program, komputer dziala normalnie. Po restarnie nic sie niestety nie zmienia poniewaz pajaczek pamieta ostatnie otwarte dokumenty i zawiesza sie ponownie.
Pomoze ktos? nie chcialbym go reinstalowac za duzo mam juz sobie w nim poukladane.
z gory dziekuje za szybka pomoc bo bardzo potrzebuje go do pracy.
Więcej : Pajaczek sie zawiesza | Wyświetlone : 1820 | Odpowiedzi : 1


Problem z jakością zdjęć na stronie ładowanej z internetu.

Dzień dobry.
Zrobiłem stronę, której głównym zadaniem jest prezentowanie zdjęć. Po przesłaniu na serwer (oczywiście przy tworzeniu i przesyłaniu korzystałem z Pajączka) pojawił się problem z jakością zdjęć. Porównuję stronę załadowaną z dysku i z internetu. Zdjęcia na stronie załadowanej z internetu są dużo gorszej jakości. Wydaje mi się, że powinny być jednakowe. Czy ktoś się domyśla gdzie tkwi problem?
Informacje dodatkowe:
-format pliku jpg,
-przy kompresji stosowałem parametr jakości 80,
-objętość pliku na dysku: ...
Więcej : Problem z jakością zdjęć na stronie ładowanej z internetu. | Wyświetlone : 3879 | Odpowiedzi : 7


Do Admina - jak to w końcu jest w Pajączku z PHP

Dzień dobry.
Na początek cytat z tekstu opisującego możliwości Pajączka (chodzi o php): ..."Dostępne jest narzędzie dynamicznego podglądu, automatycznie aktualizowane po każdej zmianie w treści strony. Aplikacje PHP mogą być łatwo testowane na lokalnym komputerze przy użyciu funkcji mapowania, która jest wbudowana w program."
Pół dnia zmarnowałem, żeby podejrzeć w Pajączku plik php. Wszystko wykonywałem zgodnie z instrukcją: własności serwisu -> mapowanie podglądu i synchronizacji -> mapowanie podglądu -> w ustawieniach mapowania w pierwszym oknie ...
Więcej : Do Admina - jak to w końcu jest w Pajączku z PHP | Wyświetlone : 2827 | Odpowiedzi : 4


Jaką wybrać stronę kodową

Dzień dobry.
Gdy uczyłem się pisać w HTML-u, była mowa o tym, że żeby uzyskać polskie znaki na stronie trzeba wstawić taki kod do sekcji meta: <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />.
Teraz czytam o HTML5 i tu jest już mowa o UTF-8, Nie znalazłem ani słowa o iso-8859-2.

Mam zamiar napisać stronę w HTML5. Skorzystałem z szybkiego startu w Pajączku i uzyskałem poniższy kod:
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>próba</title>
<meta charset="iso-8859-2" />
<meta name="Keywords" content="" ...
Więcej : Jaką wybrać stronę kodową | Wyświetlone : 3049 | Odpowiedzi : 5


Walidacja

Dzień dobry.
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

Powyżej wstawiłem dwie pierwsze linijki kodu. Stronę poddałem walidacji i poniżej wkleiłem to co mi wyskoczyło. Nie wiem jak naprawić ten błąd. Czy ktoś może mi pomóc. Z góry dziękuję.


The W3C CSS Validation Service

W3C CSS Validator results for file://localhost/TextArea (CSS level 3)

* Jump to:
* Errors (1)

W3C CSS Validator results for ...
Więcej : Walidacja | Wyświetlone : 1475 | Odpowiedzi : 0


Zaokrąglenia, CSS3 a Pajączek.

W arkuszu zewnętrznym wpisuję:
border-top-left-radius: 8px;
border-top-right-radius: 8px;
border-bottom-left-radius: 8px;
border-bottom-right-radius: 8px;
W pajączku jest to podświetlone na czerwono i na podglądzie nie ma efektu, natomiast w przeglądarkach, które mam zainstalowane w komputerze zaokrąglenia są widoczne.
Jestem początkujący i w związku z tym mam kilka wątpliwości:
- czy to oznacza, że w pajączku nie ma wsparcia dla CSS3,
- proszę o radę: używać CSS3 czy CSS2 z obawy, że nie wszystkie przeglądarki będą prawidłowo wyświetlały ...
Więcej : Zaokrąglenia, CSS3 a Pajączek. | Wyświetlone : 1684 | Odpowiedzi : 1


dokonczenie

witam mam problem zrobilem strone wsumie wrzystko wykupilem domene a nadal niewiem jak wyslac moja strone w swiat czy mam wykupic pajaczka bo nadal testuje go jestem w kropce pozdrawiam
Więcej : dokonczenie | Wyświetlone : 2287 | Odpowiedzi : 2


Zdjęcia

Jak zamieszcza się zdjęcia w pajączku? W menadżerze plików mam zamieszczone poszczególne pliki html z tekstami, a w osobnym folderze zdjęcia. Jak powiązać te dwa foldery, tak aby zdjęcie znalazło się w określonym miejscu?
Więcej : Zdjęcia | Wyświetlone : 2027 | Odpowiedzi : 1


Konfiguracja SpamRebel

Proszę o pomoc internautów w prawidłowym skonfigurowaniu SpamRebel. Mam zainstalowanego Thunderbirda v 10.0.2 i Avast Internet Security (AIS) v 6.0.1367.
Skonfigurowałem SpamRebel (SR) zgodnie z instrukcją i dalej nie mogę już sobie poradzić. proszę o pomoc.
Mój Thunderbird łączy się z portem 127.0.0.1 ale nie czyta wiadomości. SpamRebel też nie odbiera żadnej wiadomości.
Próbowałem zmienić nr portu serwera w SR z 110 na 123 i też nic.
Dodam jeszcze, że przy starcie kompa wyskakuje okienko ...
Więcej : Konfiguracja SpamRebel | Wyświetlone : 2101 | Odpowiedzi : 1


 

Zaloguj


Statystyki

Liczba postów: 23245 • Liczba wątków: 5348 • Liczba użytkowników: 5039

cron