Teraz jest 2 maja 2025, o 12:57

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

kolory w Inspektorze CSS

Witam,
próbuję wykonać CSS w pajączku -> Pajączek 5 NxG pro -> gdy wybieram odpowiedni kolor nie widać go w całości ??? i tak też zapisuje mi się w css

np: wybieram #996666 w css i w palecie kolorów widać #966
Więcej : kolory w Inspektorze CSS | Wyświetlone : 5880 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

Strona informacyjna dla biura architektownicznego

Witam, stworzyłem stornę dla wrocławskiego biura architektonicznego zajmującego się projetkowaniem i aranżacją wnętrz http://www.mdhj.pl

Zerknijcie proszę i powiedzcie co sądzicie, złaszcza jeśli chodzi o usability.

Dzięki.
Więcej : Strona informacyjna dla biura architektownicznego | Wyświetlone : 6069 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Kolorowanie składni

Witam
Po reinstalacji systemu straciłem stosowane od wielu lat ulubione kolorowanie składni.
Czy ktoś mógłby mi tak w kilku krokach poradzić jak zmienić doyślną fioletową i pochyłą czcionkę na inną (używałem przerobionego PHP+HTML Extended)?
Więcej : Kolorowanie składni | Wyświetlone : 8857 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Pajączek 5 NxG

Miejsce zapisania ustawień kont FTP ?

Miałem na starym laptopie zdefiniowane 15 serwerów FTP. Dziś wymieniłem laptop i nie chcę przepisywać wszystkich ustawień a dodatkowo do niektórych z nich nie znak obecnie haseł, gdyż zapisałem je właśnie w Pajączku.

Jakie pliki lub wpisy w jakiś pliku muszę ręcznie przekopiować aby przenieśc ustawienia ?

Pozdrawiam
Grzegorz Sobala
Więcej : Miejsce zapisania ustawień kont FTP ? | Wyświetlone : 4010 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Serwer pod sklep internetowy, szukam.

Chciałbym znaleźć właściwy serwer pod niewielki sklep internetowy. Im lepsze parametry za korzystniejszą cenę tym oferta bardziej atrakcyjna:) polecicie coś godnego uwagi?
Więcej : Serwer pod sklep internetowy, szukam. | Wyświetlone : 9243 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

szkolenie z pajączka

Witam

Jestem osobą początkującą. Dlaczego nigdzie nie ma szkoleń / kursów z pajączka. Ja bym bardzo chciała w takim kursie uczestniczyc. Wiem że jest szereg innych narzędzi wspomagających naukę ale niestety nie potrafię sama taką grubą książkę przerobic i aby osiągnąc przy tym zakładany cel. Nie każdy potrafi się sam uczyc. Kupiłam już dawno to oprogramowanie i stanęłam na kilku pierwszych rozdziałach i dalej ruszyc nie mogę wiem, że na kursach jest inaczej - lepiej. ...
Więcej : szkolenie z pajączka | Wyświetlone : 10454 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Dla bardzo początkujących

zarządzanie treścią

Pytanie z dziedziny obsługi Pajączka. Czy jest możliwość zarządzania treścią stron stworzonych w Pajączku, (np. wymiana tekstu na stronie) bez wchodzenia w program Pajączka? Dzięki.
Więcej : zarządzanie treścią | Wyświetlone : 3947 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Dodawanie kodu html do dzialającej strony

Mam dzialającą strone www.bargains-zone.co.uk opartą na presta shop.
Jak moge dodac kod html do dzialającej strony?
Gzie w pajączku wyswietlic kod zródłowy strony (HTML) aby mozna było go zmodifikować?
Więcej : Dodawanie kodu html do dzialającej strony | Wyświetlone : 5856 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

AJC Trial Buy Now...

Witam.
Zakupiłem Galernika w kwietniu. Otrzymałem kody, zainstalowałem i śmigał. Wczoraj formatowałem dysk i ponownie instalowałem program. Kody wprowadzone poprawnie, licencja zaakceptowana przez program, ale gdy utworzę galerię na każdym zdjęciu widniej tekst jak w temacie... O co chodzi???
Więcej : AJC Trial Buy Now... | Wyświetlone : 6575 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Inne nasze programy

Pomocy styl zewnętrzny i styl wbudowany

Witam wszystkich. Piszę tu ponieważ potrzebuję pomocy. Dostałem zadanie aby do jednej strony dodać styl zewnętrzny, a do drugiej styl wbudowany.

Zadanie:

Styl zewnętrzny
1. Tło pomarańczowe
2. Marginesy po 20 px
3. Wielkość czcionki 16pt
4. Kolor czcionki - niebieski
5. Krój czcionki - Georia
6. Styl czcionki - kursywa
7. Zastosować do drugiego akapitu klasę: (kolor czcionki czerwony, Styl czcionki - przekreślony)

Styl wbudowany
1. Tło obrazek tlo.jpg (tekstura)
2. Marginesy po 40 ...
Więcej : Pomocy styl zewnętrzny i styl wbudowany | Wyświetlone : 7720 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039