Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 22 maja 2025, o 03:15

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Formularze html a php

Więcej : Formularze html a php | Wyświetlone : 6006 | Odpowiedzi : 6 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zewnętrzne menu rozwijane

Szukam, szukam i nie mogę znaleść. Nie za bardzo orientuję się w skryptach i może po prostu nie wiem jak ten skrypt nazwać. Chodzi mi o menu z listą odcinków na www.megatokyo.com Będę robił własną stronkę, która będzie często aktualizowana i sprzydałoby mi się takie menu w formie zewnętrznej. Proszę o podanie linka lub gotowy skrypt. Z góry dziękuję.
Więcej : Zewnętrzne menu rozwijane | Wyświetlone : 3705 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Inspektor MySQL - DBX Error: Invalid Translation

Nie moge wpowadac zmian do bazy lokalnej z poziomu inspektora MySQL.
Pojawia sie blad:
DBX Error: Invalid Translation

Czego on dotyczy? Wczesniej wprowadzalem zmiany bez problemu (do innej bazy)

Myslalem ze moze chodzi o kodowanie znakow ale jest ustawione prawidlowo na UTF-8

???
Więcej : Inspektor MySQL - DBX Error: Invalid Translation | Wyświetlone : 4002 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

problem z cookies

Mam strone z skryptem do wyswietlania gry flash - gra.php, a pod nią diva z danymi gry, oraz linkami do głosowania. I jesli ktos kliknie link to otwierany jest tez skrypt gra.php ale uruchamia się procedura sprawdzania czy dana osoba juz głosowała na tą grę, sprawdzając cookie, jesli nie to tworzone jest cookie o nazwie grygostek, a jesli tak to sprawdzanae czy nie ma w tym cookie juz nazwy gry na którją jest próba głosowania. ...
Więcej : problem z cookies | Wyświetlone : 3080 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zmiana rozmiarów obrazka

Bardzo proszę o radę jak po uploadzie pliku obrazka można zmniejszać jego rozmiary, inaczej mówiąc tworzyć z niego miniaturki. Muszę zbudować bazę zawierającą linki do plików które muszą mieć stałe rozmiary. Bardzo proszę o pomoc. pozdrawiam
:shock:
Więcej : Zmiana rozmiarów obrazka | Wyświetlone : 3816 | Odpowiedzi : 3 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Pobieranie nazwy pliku

Witam

Całą ścieżkę mogę pobrać za pomocą "Input type=file" a jak pobrać samą nazwę pliku bez ścieżki w JS i umieścić ją w TextBoxie ??

Pozdrawiam
Więcej : Pobieranie nazwy pliku | Wyświetlone : 5623 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

problemy z biblioteką graficzną php_gd

Witam

lokalnie mam zainstalowany zestaw:
Xitami v2.4d7
MySql 4.0.0-alpha-nt z WinMySQLadmin ver 1.3
I testuję różne wersje php
4.3.7 , 4.4 i 5.05

testuję bo każda zwraca błąd:
Fatal error: Call to undefined function: imagecreatefromjpeg()
Przy próbie wywołania tej funkcji.
Przeczytałem, że jest ona zawarta w rozszerzeniach php_gd2.dll
Ale od wersji 4.3.7 php (zgodnie z informacjami zawartymi na php.net)
funkcje te są podobno zawarte w pakiecie.
Są a jakoby ich nie było.

Jak zdobyć i ...
Więcej : problemy z biblioteką graficzną php_gd | Wyświetlone : 4511 | Odpowiedzi : 4 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

MySql - Błąd numer 1040 "zbyt wiele połączeń"

Witam

Czasami dostaję od MySql-a zainstalowanego na jednym z komercyjnych serwerów komunikat:
MySql - Błąd numer 1040 "zbyt wiele połączeń"U mnie lokalnie nigdy się to nie zdarza.

:?: 1. Gdzie jest określana max liczba połączeń do bazy MySql i jak się zabezpieczać
przed przekroczeniem tej liczby?
:?: 2. Co się dzieje z nawiązanymi połączeniami w przypadku awaryjnego zamknięcia strony ...
Więcej : MySql - Błąd numer 1040 "zbyt wiele połączeń" | Wyświetlone : 2569 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Wyśrodkowanie obrazka w IFRAME

Mam taki banalny problem: na stronie jest link do obrazka, którego chcę załadować w iframe, ale ma być on wyśrodkowany w tej ramce. Jak to zrobić?
Więcej : Wyśrodkowanie obrazka w IFRAME | Wyświetlone : 5202 | Odpowiedzi : 4 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039