Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 22 maja 2025, o 19:03

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Blad kreatora galerii grafik ??

W poprzedniej wersji pajaczka kreator dziala bez zarzutu w tej chwili do plikow html poszczegolnych zdjec wprowdza mi adresy bezwzgledne :( np. D:\Moje\WWW\test\galeria_test\big_F1080005.jpg.

Czy pojawily sie nowe opcje o ktorych nie wiem??

Pozdr.
M

mod: czy ja naprawde musze kazdemu z osoba PISAC aby uzywac przycisku ZMIEN aby dopisac cokolwiek, jezeli nie pojawila sie jeszcze odpowiedz?

edit:
czy ktos mi pomoze z ta niesczesna galeria zadko ztego ...
Więcej : Blad kreatora galerii grafik ?? | Wyświetlone : 3972 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

ATTN

Hej sluchaj zrobilem sobie skrypt logujacy korzystajac z Twojego pliku i pliku konfiguracyjnego. Ale wyskakuje mi blad po nacisnieciu przycisku logowanie.
Blad ten jest nastepujacy:

"Access denied for user: 'ODBC@localhost' (Using password: NO)"

Czy jest to blad pliku konfiguracyjnego do Twojego skryptu z artykulu czy to cos innego? Jesli to plik konfiguracyjny (polaczeniowy z baza danych - php do mysql) to moze zaproponuj mi jakas alternatywe co?? :wink: ...
Więcej : ATTN | Wyświetlone : 8300 | Odpowiedzi : 12 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

jak uruchomic plik swf pomocy prosze

szukalem w calym internecie juz niemam sil jakim programem moge otworzyc pliki swf tz jest to taka gierka i niemoge jej uruchomic jaki to bedzie program
Więcej : jak uruchomic plik swf pomocy prosze | Wyświetlone : 8981 | Odpowiedzi : 8 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zbędne połączenia z serwerem FTP

Więcej : Zbędne połączenia z serwerem FTP | Wyświetlone : 4880 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Pajączek 5 NxG

Problem z emailem

Mam problem. Otóż nie dochodzą do mnie maile ze strony www.
Oto żródlo mojej strony www :

<html>
....
Z góry dzieki za pomoc.

EDIT: Od moderatora: zamiast wklejać swoją stronę daj do niej odsyłacz! Moderatorzy, reagować szybciej i nie pozwalać na śmiecenie na forum!
Więcej : Problem z emailem | Wyświetlone : 6097 | Odpowiedzi : 8 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

ilosc zaindeksowanych linków

Witajcie!

Prosze o poradę,
w jaki sposob moge sprawdzić ilosc zaindeksowanych stron przez Google?

Pozdrawiam ;)
Więcej : ilosc zaindeksowanych linków | Wyświetlone : 3551 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dla bardzo początkujących

Problem z formularzem - pusta ankieta

Mam taki problem (nie znalazłam odpowiedzi w innych postach). Stworzylam ankietę w html-u. Ogolnie działa dobrze. Dostaje wyniki ankiety na e-maila. Niestety, niektóre otrzymane e-maile są puste.

W jednym z kursów html wyczytałam, że "dla Windows XP pojawiła się aktualizacja systemu, po zainstalowaniu której zamiast automatycznego wysłania formularza, otwiera się program pocztowy z pustą wiadomością."
Autor jako rozwiązanie proponuje JS.

Czy jest jakieś inne wyjście albo wytłumaczenie tej sytuacji - nie znam PHP, nie ...
Więcej : Problem z formularzem - pusta ankieta | Wyświetlone : 3853 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

własne filtry plików

Witam,

z CVS poszło łatwo, teraz kolejna rzecz, a mianowicie własne filtry plików. tak się dzieje, że część plików w serwisie edytuję w Pajączku, a część w innym edytorze, konkretnie w Vim-ie. Vim ma taki feature, że zapisuje kopie bezpieczeństwa plików w plikach o takiej samej nazwie, ale z tyldą na końcu. Chciałbym się pozbyć tych plików z listy w Pajączku (chciałbym je ukryć, nie usuwać). Podobnie jest z katalogami i plikami. Chciałbym ukryć z ...
Więcej : własne filtry plików | Wyświetlone : 2686 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Wsparcie dla CVS w Pajączku

Witam,

temat był już poruszany, ale pozwolę sobie do niego wrócić. Bardzo brakuje mi wsparcia dla CVS lub innego systemu wersjonowania w Pajączku.

Używanie zewnętrznego np. WinCVS jest bardzo niewygodne - bo sam WinCVS nie jest zbyt wygodny...

Ideałem, jak dla mnie, jest wsparcie dla CVS w Eclipse. Czy są jakieś plany dodania takiej funkcjonalności do Pajączka?

--
pozdrawiam
piotr maj
Więcej : Wsparcie dla CVS w Pajączku | Wyświetlone : 3535 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Specjalista od JS potrzebny

Specjalista od JS potrzebny do stałej współpracy przy tworzeniu i modyfikacji istniejących skryptów
głównie sklepy Internetowe

warunki współpracy i wynagrodzenia do ustalenia

zapraszam na mail lub gg:2369556
Więcej : Specjalista od JS potrzebny | Wyświetlone : 3576 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039