Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 12 czerwca 2025, o 16:56

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

problem z malą białą kreseczką w firefox

witam

jesli mozecie zobaczcie moja testowa stronke http://www.neks.net/test/index.html

po lewej w menu "najswiezsze newsy" ponizej tematu "funkcja fotoradaru" jest mala biala pozioma kreseczka widoczna w firefox (w IE jej nie ma)

nie wiem skad sie wziela zwlaszcza ze powinna byc nad tym tematem szara kreseczka

gdy ten kawalek htmla przekopiowalem troszke nizej dziala bez problemu tak jak powinno http://www.neks.net/test/index2.html

jak dla mnie jest to dziwne i nie mam zielonego pojecia jak sobie z tym poradzic ...
Więcej : problem z malą białą kreseczką w firefox | Wyświetlone : 3189 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Muzyka do odsłuchania i ściągnięcia

Mam pytanie jak umieści na stronie muzyke żby można było ją odsłuchać lub ściągnąć klikając na odpowiedni link tak jak na wirtualnej polsce?
Więcej : Muzyka do odsłuchania i ściągnięcia | Wyświetlone : 13938 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

odczyt danych z MySql za pomoca php, uzaleznione od zmiennej

Skrypt ma odczytywac kilka rekordoow z bazy danych.
w takiej formie skrypt dziala..

$zapytanie = "SELECT `pyt` , `odp1` , `odp2` , , `dobra`
FROM `test` where id_pyt=10

...ale jak chce uzaleznic id_pyt od zmiennej to nie dziala.. :(
potrzebne mio to by zapetlic skrypt i po kolei odzczytywal mi wiersze z tabeli

$numer=10

$zapytanie = "SELECT `pyt` , `odp1` , `odp2` , `odp3` , `odp4` , ...
Więcej : odczyt danych z MySql za pomoca php, uzaleznione od zmiennej | Wyświetlone : 4606 | Odpowiedzi : 4 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

<div>

Więcej : <div> | Wyświetlone : 3298 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

PHP IMAP / POP3

Prubuje zrobić aby za pomocą strony można było ogladać maile. Sytuacja jest doś ciekawa, kiedy sciągam maila z obcego serwera (np. poczta.o2.pl) działa bez problemowo. Jednak kiedy prubuje wejsc na localhosta to pojawia się błąd: Warning: imap_open(): Couldn't open stream {127.0.0.1:110/pop3}INBOX in /var/www/html/webmail.php on line 3

Sama strona wygląda tak:
<?
$mbox = imap_open ("{127.0.0.1:110/pop3}INBOX","user","haslo");
echo "Liczba wiadomosci". imap_num_msg($mbox);
?>

Ma moze ktoś jakiś pomysł. Natomias łącze się z tyl serwerkiem kiedy ten skrypt przeniose ...
Więcej : PHP IMAP / POP3 | Wyświetlone : 3627 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Problem z grafiką na stronie

Mam mały problem z robiłem strone poczęśi w pajączku i FrontPage i mój problem jest taki w pajączku i FrontPage gdy daje Podgląd wszystko jest OK ale gdy wrzuciłem strone na serwer strona ładuje sie ale bez tła. Może mi ktoś powiedzieć dlaczego.
Więcej : Problem z grafiką na stronie | Wyświetlone : 13240 | Odpowiedzi : 12 | Dział : Dla bardzo początkujących

className a NN4...

Hejka,

czy jest jakieś workaround na className pod NN4? Potrzebuję zmienić styl komórki tabeli po najechaniu myszką... ale żeby działało pod Netscapem 4, a ten jeszcze na dokładkę nie przechwyci eventa komórki...

Co za przeglądarka, kulfa... :evil:
Więcej : className a NN4... | Wyświetlone : 2666 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

RSS dla forum

Czy sa plany uruchomienia RSS dla forum ??
Więcej : RSS dla forum | Wyświetlone : 5139 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

szyfrowanie skryptu PHP w NxG??

witam,

1) Czy mozna sie spodziewac funkcji szyfrowania skryptow PHP w nowej wersji Pajaczka?

2) Moze ktos przerabial ten temat i chcialby podzielic sie doswiadczeniami
Więcej : szyfrowanie skryptu PHP w NxG?? | Wyświetlone : 5490 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pajączek 5 NxG

Pozycjonowanie grafiki na stonie

Mam problem z pozycjonowaniem grafiki na stroni., Jestem że tak powiem raczkujący w HTML-u samoukiem. Robie stronę na której bedzie niestety sporo grafik, miniatury fotek, strzałki do nich, wykonane w Corelu jako pliki .jpg trochę tekstu i podpisów pod fotkami. Muszę to wszystko w zależności od ilości fotek "poukładać" na stronie. Zobaczcie proszę ten kod: http://www.mikrojezioro.met.pl/atlas_zw ... _test.html
Proszę o poradę jak to można najbardzej uprościć i ew jak ...
Więcej : Pozycjonowanie grafiki na stonie | Wyświetlone : 9895 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Grafika i obróbka zdjęć

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039