Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 6 maja 2025, o 22:14

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Pajączek 5.2.0

Jeżeli licencja wystawiona jest na moją mamę to ja już nie mogę legalnie korzystać z pajączka ? ( moja mama nie ma pojęcia o robieniu stron ale licencja wystawiona jest na nią ) A tak wogóle to co się zmieniło w wersji 5.2.0 ? :?: O co chodzi z tą licencją komercyjną na pajączka 5 NxG standart :?: Czytałem ...
Więcej : Pajączek 5.2.0 | Wyświetlone : 3268 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

niejasne zasady aktualizacji

:?:

Mam Pajączka 5 NxG v. 5.1.0 kupioną jesienią 2003 r..Na stronie http://www.creamsoft.com/pajaczek/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=116 brak jest opcji aktualizacyjnych dla takowych osobników :roll: .Natomiast na stronie http://www.creamsoft.com/pajaczek/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=118 zachęca się do pobrania aktualizacji dla legalnych użytkowników.
Czy mogę zainstalować tę aktualizację?Wobec w/w luki w opcjach aktualizacji mam obawę, czy nie zainstaluje mi się jakaś wersja czasowa.
Więcej : niejasne zasady aktualizacji | Wyświetlone : 3672 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Pajączek 5.20

Zainstalowałem nową wersję pająka. Chciałem wysłać stronę do serwera i proszę:
450 Transfer aborted. Link to file server lost.
z tyż że połączenie nawiązał prawidłowo.

CO Z TYM ZROBIĆ ?

He he a teraz jeszcze się zawiesił ?
Więcej : Pajączek 5.20 | Wyświetlone : 3207 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

BOM - problem z UTF-8, PHP i Pajączkiem

Witam!
(Jeżeli powinienem dopisać ten post gdzieś indziej, to przepraszam i proszę o przeniesienie go w stosowne miejsce).

Ostatnio podczas pracy z Pajączkiem napotkałem problem następującej natury:

Po utworzeniu pliku PHP kodowanego w UTF-8 i wysłaniu go na serwer zobaczyłem, że przed wyświetlaną treścią strony pojawił się niepokojący odstęp. Sprawdzenie kodu strony pod Linuxem umożliwiło znalezienie znaków, które nie są wyświetlane przez edytory w systemie Windows. Są to trzy bajty, znane jako BOM (Byte Order ...
Więcej : BOM - problem z UTF-8, PHP i Pajączkiem | Wyświetlone : 3631 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

inspektor mySQl ...

poza wspomnianym w poprzednim wątku poważnym brakiem (utrudnieniem) możliwości edycji pola BLOB, zauważyłem, że "wykonaj polecenie z pliku" nie radzi sobie z komentarzami ze znakiem # :(....
pliki sql często nafaszerowane są takimi komentarzami, dlatego ciężko będzie je ręcznie usuwać na potrzeby importu... tak też musiałem zrobić z moim plikiem - później poszło wszystko OK... a! i jeszcze jedno... po takim imporcie nowych tabel do bazy, baza ...
Więcej : inspektor mySQl ... | Wyświetlone : 3238 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Problem z po³±czeniem z baz± danych mySQL

Pobra³em t± biblioteke "libmysql.dll" ale wyskakuje mi komunikat "Unable to Load dbexpmysql.dll" i nie ma¿na siê po³±czyæ. Proszê o pomoc.
Więcej : Problem z po³±czeniem z baz± danych mySQL | Wyświetlone : 3817 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Pajączek 5.2.0

Już go, kurna chata, mam od sześciu godzin.
Więcej : Pajączek 5.2.0 | Wyświetlone : 8263 | Odpowiedzi : 10 | Dział : Pajączek 5 NxG

po co komu taka informacja ?

Więcej : po co komu taka informacja ? | Wyświetlone : 6721 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Pajączek 5 NxG

Uaktualnianie kursów walut

Więcej : Uaktualnianie kursów walut | Wyświetlone : 2999 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

licznik

Więcej : licznik | Wyświetlone : 6654 | Odpowiedzi : 5 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039